Şimdi Ara

ORTA AMERİKA BÜTÇE PLANLAMASI YARDIM LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hepinize iyi akşamlar, başlığı büyük harflerle yazdığım için üzgünüm. benim için çok önemli bir konu olduğu için böyle yazdım.

hemen konuya gireyim

orta amerikada 4 aylık bir tatil ve dil kursu düşünüyorum (yaklaşık 6-8 ay sonrası için). gidiş amacım şu, günde 4 saat ispanyolca öğrenmek, öğleden sonra aylak aylak sahilde veya safaride gezmek, akşamları da bar tarzı yerlerde tamamlamak.

yani gideceğim yerde olması gerekenler *denize çok yakın olması *ulaşım yiyecek ve alkolün çok ucuz olması *insanların çok sıcakkanlı olması genç adamız sonuçta.

şimdi aklımdaki ülkeler bunlar

nicaragua
    costarica
    belize
    panama
    honduras
    dominik
    jamaika
    colombia dediğim gibi ucuzluk+güvenlik benim için belirleyici faktörler.

şimdi bu ülkelerden birine gidiş dönüş 1500 usd baştan ekliyorum giderlere.

konaklama: 4 aylığına ev tutmanın ücretini bilmiyorum, bilen varsa lütfen açıklasın gerçekten çok önemli. aylık 250-300 usd ile konaklama+yemek işini kapatabilir miyim??? (türkiyede bile yemek+kira işini 800(350sd) tlnin altına kapatmak mümkün, oralarım daha düşük olacağını umarım

dışarıdan yemek ise 2 usd civarı, alkol 0.25 usd civarı tur-safari tarzı şeyler 3-6 usd arası. bu giderlerden de günde 10-12usd harcasam aylık 300 usd civarı bir harcamam olacak.

çeşitli full package dil okulları var, haftalık 225 usd, konaklama+3 öğün yemek beraber. yani aylık 900usd ediyor, ve bu bir üçüncü dünya ülkesi için pahalı bir rakam bence.

gideceğim yerlerin sosyal imkanları çok önemli, 4 ay düşünüyorum. 2. günde sıkılmayacağım bir yerler arıyorum. planladığım bütçe uçak parası dahil 4000-4500usd

yani uçak parasını çıkarınca elde 2500usd kalıyor. 4 ay için yeterli mi bu para? yetmezse ne kadar eklemek lazım, yeterse ne kadar artar?

şimdiden çok teşekkürler

not: önceden kısa bir süre panamada bulunmuştum, orası en son seçenek) nicaragua ve costarika öncelikli benim için.

edit1: Şöyle bir yoruma denk geldim sizce doğru mu? 2 yıl içinde bu fiyatlar artar mı sabit mi kalır?
    quote:

Best AnswerAsker's Choice

Norbert G answered 2 years ago
    Hi Lazy,

I spent 2 1/2 months in San Juan del Sur and 6 weeks in Granada last year. You'll meet lots of people (mostly backpackers) from all over the world. Nicaragua in general is very inexpensive. The amount you need for 3 weeks depends among other things on what kind of accommodation you are looking forward. A bed in a hostel will cost you an average of $ 10.00/night. You can also stay with a local family (that's what I did) for about $ 90.00/week including private room, private bathroom, and 3 meals a day. Transportation by bus within Nicaragua is dirt cheap. You can get a decent lunch or dinner for under $ 5.00, beer and booze is pretty cheap as well. Try "Happy Hour" at the "Iguana Bar" in SJDS where a beer will cost you $ 1.00, or $ 1.00 for a Rum n Coke at the "Pier" in SJDS.

When going to Nicaragua, please keep in mind that Managua is a relatively dangerous city (the rest of Nicaragua is very safe), and Managua has really nothing to offer for tourists; also it is a pretty ugly city.

I would take $ 800.00 with me to Nicaragua for 3 weeks, which will allow you to do some fun things like going to Ometepe island, climbing Mount Madeiras, etc., I was able to live pretty well on under
    $ 800.00 over a 4 weeks time.

Have a blast in Nicaragua.
    Source:
    Spent 4 months in Nicaragua last year.
    Asker's rating & comment
    5 out of 5
    Thanks

edit 2: bu yazının geçerlilik oranı var mıdırhttp://www.goinglobal.com/articles/1190/

edit 3 :http://www.lonelyplanet.com/nicaragua

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 21 Ocak 2014; 2:25:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.