Şimdi Ara

Orta Dünya Hakkında Sorularınız [Ana Konu] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.982
Cevap
150
Favori
93.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ByDamage

quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

quote:

quote:

quote:

Maialarda büyü yapabiliyor elflerdeinde böyle irfanları var nasıl yapabiliyor bunları cevap alamadım açıkçası

Nasıl bir cevap bekliyorsunuz anlamadım.Kesin bunlar şunu yapamaz yada yapabilir nasıl denebilir?Elflerinde üstün niteliklileri olduğu gibi sıradan olanlarıda var.Bu niteliklerin bazıları doğuştan geldiği gibi sonradanda öğrenilebilir.Galadriel'in Maia Melian'dan öğrendikleri gibi.Şu güç konusuna oyun gibi bakmayın.Ne diyelim Galadriel'in büyü skili 8 combat skili 6'mı diyelim?

:D:D yok hocam öyle demiyorum tamam bazılarının hiç ücü yok ama olanlar nasıl yapabiliyor böyle bir güç mü verilmiş oluyor yada yüksek elf soyundan gelenler mi böyle irfanlara sahip

Tabiki bunda en önemli şey gelinen soydur.İkincisi ise yetişilen ortamdır.

O zaman şöyle özetleyelim arkadaşlarda bilsin.Elrond Earendil soyundan geliyor Galadrielde Noldurlu yüksek elflerin soyundan geliyor.Asırlar geçtikçede bilgelikleri artıyor tecrübeleri artıyor bu sayede böyle irfanlar kazanmış oluyor diye özetleyebiliriz o halde

Elbette, doğuştan gelen özelliklerine yaşamları boyunca öğrendikleri bilgiler ve edindikleri tecrübelerde eklenince bu hale geliyorlar.

• Hurinin cocuklari Yuzuklerin efendisinden oncemi yoksa sonrami okunmalidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Hurinin cocuklari Yuzuklerin efendisinden oncemi yoksa sonrami okunmalidir

Hurin'in çocukları Silmarillion'daki bir hikayenin uzun versiyonudur.Yüzüklerin Efendisi'nden çok öncedir.Ayrıntılı bilgi için ilk mesaja bakınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Hurinin cocuklari Yuzuklerin efendisinden oncemi yoksa sonrami okunmalidir

Hurin'in çocukları Silmarillion'daki bir hikayenin uzun versiyonudur.Yüzüklerin Efendisi'nden çok öncedir.Ayrıntılı bilgi için ilk mesaja bakınız.

Kusura bakmayın ilk mesajda spoiler olabileceginden pek dikkat etmedim

• Beyler bir sorum var.Tolkien kitaplarında hangi ırkın ordusu çok güçlü gösterilir? Mesala atıyorum elflerin noldor ordusu veya dol amroth süvarileri vs. bunun gibi kitapta çok güçlü gösterilen ordu varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qökalp58

Beyler bir sorum var.Tolkien kitaplarında hangi ırkın ordusu çok güçlü gösterilir? Mesala atıyorum elflerin noldor ordusu veya dol amroth süvarileri vs. bunun gibi kitapta çok güçlü gösterilen ordu varmı?

Bu soruya net bir cevap verilemez.Her ordunun kendine has özellikleri vardır.Mesela Numenorianlar uzun boylu güçlü kişilerdir.Kullandıkları zırh ve kılıçların kaliteside oldukça yüksektir.Bu yüzden orkların oklarına karşı mukavemetleri yüksektir mesela.Yine Noldor elflerininde kullandıkları zırhlar ve kılıçlar yüksek kalitedir.Fakat zamanla zayıflamışlardır.Ağaçların ışığını görmüş olup Orta Dünya'ya ayak basan ilk elflerle 3.çağdaki elfler arasında büyük farklar vardır.Cüceler ise zırhları ve dayanıklıklarıyla meşhurdur.Tamamen heryerlerini kapatan zırhlar giyerler.Yine orklarda Melkor'un düşüşünden sonra zayıflamışlardır.Giydikleri ve kullandıkları ekipmanlar kaliteli değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 24 Ocak 2013; 14:17:11 >

• Yüzük Kardeşliğinin ilk sahnesin de Son İttifak savaşın da İnsan-Elf kuvvetleri gayet düzenli ordu görünümü verirken, Ork kuvvetleri başı bozuk avareler gibi
  • tamamen kendi varsayımım. tolkien yüzüklerin efendisi serisini sanırım 2.dünya savaşı sırasında askerken yazmış. acaba diyorum mordor=nazi haradrim=japonlar vs olabilir mi ilham kaynağı olarak yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

tamamen kendi varsayımım. tolkien yüzüklerin efendisi serisini sanırım 2.dünya savaşı sırasında askerken yazmış. acaba diyorum mordor=nazi haradrim=japonlar vs olabilir mi ilham kaynağı olarak yani

1.Dünya savaşında çok yakınında bomba patlayınca İngiltere'ye dönmüş.
  • witch king minas tirith te gandalf ın asasını kırıp onu yere düşürdü ve onu orada öldürebilirdi neden öldürmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

witch king minas tirith te gandalf ın asasını kırıp onu yere düşürdü ve onu orada öldürebilirdi neden öldürmedi

Ben de sormuştum bunu önceki sayfalarda. Kitaplarda yokmuş böyle birşey. Filme eklenmiş.
  • quote:

witch king minas tirith te gandalf ın asasını kırıp onu yere düşürdü ve onu orada öldürebilirdi neden öldürmedi

Bu konu daha önce tartışıldı. Kitaba göre böyle birşey yok.İkisi Minas Trith kapısında karşı karşıya gelirler.Fakat kimse bir hamle yapamadan Rohan boruları çalar ve Witch King geri çekilir

• Peki şöyle bir soru sorayım sauron madem insan görünümdeydi ne olduda sauron bedenini yitirdi ruhlar alemine geçti :D
  • quote:

Peki şöyle bir soru sorayım sauron madem insan görünümdeydi ne olduda sauron bedenini yitirdi ruhlar alemine geçti :D

Sauron'un ruhu ölümsüz olmasına rağmen fiziksel forma büründüğünde öldürülebilirdi.Son İttifak savaşı'nda Elendil ve Gil Galad ile uzun bir düello yaptı.İkisinide katletti.Fakat kendiside zayıf düşmüştü.Tam bu anda Isildur parmağındaki yüzüğüde kesince ani bir güç düşüşü oldu ve bedenini kaybetti.Çünkü fiziksel formunu korumak içinde belli bir güç harcamaktaydı.Ruhu ise kurtuldu ve uzaklara kaçtı.Yüzük olmadan eski fiziksel formuna ve gücüne gelmesi yüzyıllar alacaktı.Daha sonra ise yüzük yok olunca, yüzüğe gücünün büyük bir bölümünü ve ruhunu aktardığı için ölmüş oldu.Aslında yinede ölmedi.Sadece bir daha fiziksel forma bürünemeyecek şekilde güçsüz bir ruh olarak kaldı.Dünyaya herhangi bir etkisi olamayacağından dolayı ölmüş olarak kabul edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Ocak 2013; 11:50:53 >

• Hobbit de radagast dol guldur a gider bir ruhla duello yapar da kim o ruh ayrıca tam ozamanlarda ormanların çürümesinin nedeni nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 28 Ocak 2013; 12:16:35 >
  • quote:

Hobbit de radagast dol guldur a gider bir ruhla duello yapar da kim o ruh ayrıca tam ozamanlarda ormanların çürümesinin nedeni nedir.

Filme göre o ruh Witch King.Fakat o sahnede saçmalanmış biraz.Aslında Witch King hiç ölmedi.Angmar Krallığı düşünce Witch King kaçar.Daha sonra ise Minas Ithil'i alıp Minas Morgul yapar.O sıralardada Minas Morgul'de yaşamaktadır.Yani öyle ruh formunda falan değil.Lotr'daki gibi diyebiliriz.Oradaki ormana önceden Greenwood denilmekteydi.Çünkü çok güzel ve yemyeşil bir ormandı.Daha sonra Sauron gelip Dol Guldur'u kurunca oraya kötülüğü yaymaya başladı.Bundan sonrada orman Mirkwood olarak anılmaya başlandı ve tehlikelerin olduğu bir yer haline geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 28 Ocak 2013; 13:25:58 >

• Ben birşey sormak istiyorum kimse buna değinmemiş.
    Gandalf ve sauron kıyaslamasıyaparsak hangisi daha ggüçlü gelir? Ayrıca, silmarillon hakkında bayağı bir bilgi sahibi oldum kitabı alıp okusam mı bilemiyorum ne önerirsiniz orta dünya evrenin çok seviyorum lotr u okudum.

• quote:

Orijinalden alıntı: asasinodepulgas

Ben birşey sormak istiyorum kimse buna değinmemiş.
    Gandalf ve sauron kıyaslamasıyaparsak hangisi daha ggüçlü gelir? Ayrıca, silmarillon hakkında bayağı bir bilgi sahibi oldum kitabı alıp okusam mı bilemiyorum ne önerirsiniz orta dünya evrenin çok seviyorum lotr u okudum.

Yine bir güç konusuyla karşı karşıyayız.Bu soruya doğru cevabı verebilmek için hangi dönemden bahsedildiğinide bilmemiz gerekir.İkinci çağ yüzüklü Sauron mu?3.Çağ yüzüksüz Sauron mu? yada 1.Çağ mı?Fakat bana göre her ikiside Maia olmasına rağmen Gandalf Sauron'un dengi olamaz.Bunda Sauron'un, Aule'nin ve Morgoth'un öğrencisi olmasının etkiside büyük.Heleki Istar olarak Orta Dünya'ya gönderildiği için fiziksel form olarakta bir dezavantaja sahip Gandalf.Zaten Istari direkt Sauron'a karşı savaşmak için gönderilmedi.Sauron'a karşı verilen mücadelede Orta Dünya canlılarına yardım etmeleri için gönderildi.Ayrıca şunuda ekleyelim.Gandalf Istar olarak seçildiğinde Sauron'un gücünden çekindiğini ve gitmek istemediğini belirtmiştir.

Silmarillion hakkında ne kadar çok şey okursanız okuyun.Mutlaka eksik kalan şeyler olacaktır.Benim tavsiyem okumanız yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 30 Ocak 2013; 0:53:02 >

• benim sorum şu olacaktı. hobbitte smaug erebora altınlar için geldiği söyleniyordu. anlayamadım nokta ejderha altınları ne yapacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

benim sorum şu olacaktı. hobbitte smaug erebora altınlar için geldiği söyleniyordu. anlayamadım nokta ejderha altınları ne yapacak

Doğaları gereği altınlara düşkündürler.Kullanacaklarından değil.Değerli şeyleri çalıp sahiplenmeyi severler.Filmdede gördüğümüz gibi içinde yatarlar.1. Çağdada Glaurung Nargothrond'ı ele geçirince uzun süre orada altınların içinde kalmıştı.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.