Şimdi Ara

Orta Koridor Mekanikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisi olan, paylaşmak isteyen birkaç kişi var mıdır acaba?

• Pek bir mekanik olayı yok. Ortanın ana mantığı kule kucağında crep kesmektir. Tek başına ormanda yalnız gezemeyecek herolar ortada kasarlar. Tabi 4 sezonda öyle assasianlar çıktıkı piyasaya adam 2 kule arasına girip seni kesip çıktığı için.

1-Mobility olucak
    2- Stun/Snare olucak

bu ikisinden en az biri ortaya giden için şart oldu.

Bunun haricinde ormancının nerden başladığını biliceksin ona göre dakika 3-4 arası diğer tarafa uzak durucaksın ormancı gözükene kadar.Ondan sonra ormancı üste gözüktüyse alta yanaş, alta gözüktüyse üste yanaş.

Gold 1 ve üstü seviyede orman girişlerini korumak için ward almak zorundasın hem kendi hemde alt,üst lanin güvenliği için.

Yeri geldiğine roam yapmak zorundasın, hard ezilen lane yardıma gitmezseniz ne kadar kasarsanız kasın oyun sizin için zorlaşır.

En önemli ve bilinmeyen olay ise hemen hızlıda bütün crepleri daha lane geldikleri gibi kesip b atarsanız exp/gold kaybetmeden geri dönebilirsiniz.

• Geri hasar veremeden fazla dürtülme.
    Karşındaki adam roam attığında güçlü olduğunu düşünmüyorsan roam yapma lane ittir ve kule al.
    Geriye düşersen wolf ve wraith kamplarını al. Bunu maviyi aldıktan sonra sürekli yap.
    İttirebilen bir şampiyona sahipsen ittir. Ama burada önemli bir nokta var. Çalılardan birine ward at ve sürekli o çalıya yakın oyna.
    Sakın ama sakın lane sana doğru ittirirken roam atmaya çalışma.
  • Teşekkürler. Peki sezon 4 ile birlikte hangi şampiyonlar gözden düştü, eskisi kadar efektif değil? Gerçi sezon 3'te hangileri gözdeydi, hangileri daha safe pickti uzaktan yakından bilgim yok
    @girmiyor

Aslında 2 tarafa da ward atıyorum. Biri trinket diğeri 3 dakikalık ward olmak üzere. İkisini aynı anda atmak mantıksız mıdır yani :/
    @LordM
  • Mantıksız. Yukarıdakine atarsın yukarıya yakın oynarsın adam aşşağıdan gelirse yukarıya kaçıp kurtulursun. Yukarıdan gelirse ward var zaten. Ben trinket dışında ward alıyorsam rakip wraithlere atıyorum. Çalıyorum bazen falan.
  • Midlane oynarken iki şeye dikkat etmelisin. Wardlama ve Wraiths kesme. Bu dediğimi uygularsan maç kazanma oranın ciddi derecede artabilir.

1) 2. Dönüşte, pembe ward al ve nehirde ortadaki çalıya pembe wardı at. Ben o wardın 20 dakika yaşadığını gördüm.
  • Anlıyorum. Peki minyonlar gelir gelmez agresif oynamak benim yararıma mı olur zararıma mı ? Düşündüğümde kule altına hapsetmek hem bana rakibi dürtme şansı verir hem de genelde ad'si düşük apc'ler picklendiği için farm kaçırmasını sağlamaz mıyım?
    @Demacia
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: k0ZP

Teşekkürler. Peki sezon 4 ile birlikte hangi şampiyonlar gözden düştü, eskisi kadar efektif değil? Gerçi sezon 3'te hangileri gözdeydi, hangileri daha safe pickti uzaktan yakından bilgim yok
    @girmiyor

Aslında 2 tarafa da ward atıyorum. Biri trinket diğeri 3 dakikalık ward olmak üzere. İkisini aynı anda atmak mantıksız mıdır yani :/
    @LordM

Ward işi karşı ormancıya ve agresiflik durumuna bakar.

Hecarim,voli ,singed,pante,Zac varsa 3 ward dik.

Fiddle,WW varsa onlar level 6 olana kadar rahatsın ama 6 olduktan sonra 2 ward dik

Noc warsa 6 dan sonra ,deep ward dikmen gerekir.

J4 varsa biri lane'e olmak üzere 3 ward.Dümdüz minyonlarla beraber gelip seni kesebilir zıplaman yoksa.

Nasus ,Trundle varsa warda para harcama.

Not:Wardları abartmış olabilirim tehlikenin farkına varman için :)

Tf,Ahri,Karthus,lux,gözden düştü özellikle.

Pick olayına o kadar kasma. Sen kendine 1 hero seç. O heroda uzman ol. Fakat seçtiğin hero Fizz,kassadin ise algoritma ." Sen kendine 2 hero seç o herolarda uzman ol" olucak çünkü %66 ban rate war :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girmiyor -- 3 Şubat 2014; 2:30:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Mantıksız. Yukarıdakine atarsın yukarıya yakın oynarsın adam aşşağıdan gelirse yukarıya kaçıp kurtulursun. Yukarıdan gelirse ward var zaten. Ben trinket dışında ward alıyorsam rakip wraithlere atıyorum. Çalıyorum bazen falan.

Böyle düşünmemelisin. Midde bulunan adam topa ve bota roam yapabilir. Wardlamak her zaman iyidir.
  • Şahsen ben farma kurulu oyun oynuyorum o yüzden yetenekleri minionlar üzerinde kullanmaktan çekinmiyorum. Bir adam beni kule altına sıkıştırsa hiç farm kaçırmam. Hem o da kolay yem olur jungler için. Zaten dakika 5-6'ya kadar lane hep ortada kalıyor. Ulti açıldıktan sonra pushlamaya başlıyorlar ama karlı çıkan ben oluyorum. Ben de agresif oynarım fakat pushlama işi falan sana bağlı sen nasıl iyi oynuyorsan. Ama pink ward alıp ortadaki çalıya atabilrsin. Bazen oluyor ki alıp atıyorsun oyun sonuna kadar orada kalıyor. 2-3 kere şahit oldum

@Persheid1903

O zaman flame yapıyorum ss ver lan diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 3 Şubat 2014; 2:42:12 >
  • @girmiyor

Orta koridor oynamaya başladığımdan beri Gragas, Ahri, Anivia üzerinde fazlasıyla durmuştum. Gragas turnuvalarda fazlasıyla pickleniyor. Ahri'nin düşmüş olmasına üzüldüm çünkü elimin alıştığını hissetmeye başlamıştım :/ Anivia ise fazla görmüyorum ne rakipte ne de ben almadıkça bizim takımda. Biraz fazla mı çöp suikastçılara karşı?
  • quote:

@girmiyor

Orta koridor oynamaya başladığımdan beri Gragas, Ahri, Anivia üzerinde fazlasıyla durmuştum. Gragas turnuvalarda fazlasıyla pickleniyor. Ahri'nin düşmüş olmasına üzüldüm çünkü elimin alıştığını hissetmeye başlamıştım :/ Anivia ise fazla görmüyorum ne rakipte ne de ben almadıkça bizim takımda. Biraz fazla mı çöp suikastçılara karşı?

ahri eskisi kadar popi değil ama bu onu oynanmıcak yapmaz elinin alıştığını hissediyorsan devam et ahri mid için güzel bir hero bence
  • bkz: Bjergsen
  • Bi de ben orta koridorda AD oynamaya alışamadım. 2-3 gündür de AD şampiyonların üstüne duruyorum fakat eksik bi şeyler var gibi. Farmı almak için minyon dalgasının biraz içine ve adama yaklaşmamla birlikte eleman ne varsa atıyor. Karşıma ne zaman Zed, Kha gelse beni zorluyor fakat aynı performans bende bir türlü yok. Ben mi yeteneksizim yoksa bunu bi inceliği mi var
  • quote:

Orijinalden alıntı:

quote:

@girmiyor

ahri eskisi kadar popi değil ama bu onu oynanmıcak yapmaz elinin alıştığını hissediyorsan devam et ahri mid için güzel bir hero bence

aqiratli96 önemli bir noktaya değinmiş üstüne tekrar basma ihtiyacı duydum. Öncelikle sen kendine bir hero seç ve o heroda ustalaş. En önemli nokta o. Yılardır viktor görmüyorum mesela ama bu kötü bir hero olduğu anlamına gelmez.

• Doğaçlama yap, rakibin oynama şeklini analiz et genellikle ilk 5 dk içinde anlarsın nasıl oynadığını. Bunun yaninda fazlaca roam yapıyorsa yollara ward dik, donerken jungler ile birlikte patates edersin. Rakip junglerin nerede olabilecegini devamlı tahmin et. Rakip mid oyuncusu bi anda saçma sapan bi şekilde agresif olup kendi mininonlarının onune geçip sana dalmaya çalışıyorsa bil ki goremediğin bir yerden rakip jungler kafana atlayacak öleceksin, bunları iyi tahmin et. Wraithleri alman şart değil fakat fırsatın varsa o an boşta isen git al cs artar. Eğer rakip jungler dan early de korkuyorsan trade e girmeden evvel mumkun mdrtebe farm yapıp bol bol ward almaya bak, cok korkuyorsan en basts fazladan 1 ward ile lane e git. Ward ın koyulduğu en tatlı yer wraith in tam çaprazıdır, herşeyi gosterir orası severim orayı. Çalıya sadece tereddutte kaldıgım zamanlar trinket atıyorum ben, normal ward atmam oraya kolay kolay. Genel itibari ile budur olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M 9 -- 3 Şubat 2014; 2:55:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turnuvalardan izledigim kadariyla

gragas, ziggs, orianna, khazix, le blanc, zed çok seciliyor

ama ben henuz westte 26 lvlim, fizz'le oynuyorum ama early'de 6lvle kadar cok harras yiyorum; tek sikintim bu..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.