Şimdi Ara

Orta Okul ve Lisede Baş Örtüsü Serbest (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
2
Favori
6.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu konuda bazı ülküdaşlar bile beni suçlayacaktır ama liselerde başörtüsünün serbestleşmesi sadece Muhafazakar görüşün değil Ülkücü Hareket'in de yeni bir zaferidir! Her şeyi eleştiremeyiz Allah, serbest olsun diyenlerden razı olsun. Umarız ileride tam tesettürlü olarak da okullara gelebilirler.Bazı alimlere göre kızların pantolon giymesi uygun değildir. 80'lerde komünist,kemalist,marksist zihniyetin dindar insanlara yaptıkları baskılar nedeniyle ''Müslümanlar Küfre Karşı Tek Yumruk'' dedik. O dönemi yaşayanların anlattığı kadarıyla bir çok sol mahallede oruç tutanlar fişlenmemek için mum ışığında sahura kalkıyorlarmış. İlköğretimde ise bence başörtüsüne gerek yoktur çünkü onlar daha çocuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yörük Han

İlköğretimde ise bence başörtüsüne gerek yoktur çünkü onlar daha çocuk.

Sizin mantık bu işte... İlköğretim cocuk... orta ve lise artık kadın dır değilmi... yani ilkokul 12 yasında bitiyor ondan sonra artık cocukluk bitiyor... 12-13-14 yasında cocuklarla evlenen kesimin zihniyeti bu...
  • yine mesajımı silmişler

peki o zaman kalanları da ben siliyorum
  • konu başlığına silinsin demişsin ama siline siline zaten ortada mesaj mı kaldı :))
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Lisede koca kız oluyorlar kızlar daha çabuk ergenliğe giriyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PsiKoman

quote:

Orijinalden alıntı: lighthearted

Bugün yaşı 40 ve daha üzeri başı açık bir hanım metroya bindi. Bindiği metro kabininde herkez erkekti ve metro kalabalıktı. Hiç kimse o kadına kalkıp yer vermedi. 2 durak sonra başı kapalı bir hanım metroya bindi ve yaşı 30 civarıydı. Bu başı kapalı hanıma hemen yer verildi. Bu başı kapalı hanım oturur oturmaz çantasından güllü yasin kitabını çıkarıp Kur'an okumaya başladı. Şok oldum. Kitap okumak başka şey ibadet başka şey. Kutuplaşma toplum içerisinde başlamış. Bu gibi dini içerikli hareketleri devlet içinde yapmaya da başladılar. Kutuplaşma kamu kurumlarına devlete sıçrarsa işte onun önünü kesemez sonunu getiremezsiniz. Kendi kendinize ülkeyi kaosa götürürsünüz. Devlette kutuplaşma olmaz. Devlette kutuplaşmayı başlatanların akıllarından zoru olmalı diye düşünüyorum. Bu kutuplaşmayı başlatanların devlet içerisinde olduğunu düşünürseniz devlet olarak sonumuzun nerelere gideceğini kestirmek hiç de zor olmasa gerek. Sen yahudiyi sevmiyorsun ama yahudinin senin tepene binmesi için sebep bahane üretiyorsun. Mısır 100 Milyon insan ama Mısırı 5 milyon Hristiyan yönetiyor. nerelere gitsek nerelere kaçsak müthiş karamsarlık içerisindeyim. Bak mezhepçilik dincilik hangi ülkeye mutluluk getirmiş. Büyük balık küçük balığı yutar. Mahalle kabadayılığı ile devlet yönetilmez. Keskin sirke küpüne zarar.

İlk baslarda yazin guzeldi fakat insanin kuran okumasinin size ne gibi bir zarari var?

İbadet aşkı insanın içinde olur. İnsan çok mutlu olduğunda sevincini içinde yaşar. Toplumun içinde dini ibadet yapılmaz. Dini ibadetini yapman için ibadethaneler var. Kendi özel evinde yerinde barkında yurdunda ibadet yapabilirsin. Toplumun içinde yaparsan yanlış algılamalara yol açar. Benim yaptığım doğru sizinkiler yanlış der gibi mesela. Bu davranış kutuplaşmalara yol açar. Düşünmezsen nedenini anlayamaman gayet normal. Neden çünkü düşünmüyorsun. Annenin babanın atanın yaptıklarını hiç düşünmeden onlar doğru yapıyordur diyerek sen de yapıyorsun. Anan baban atan yanlış yapıyor olamaz mı?

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    İslam anlayışına göre 6 yaşına gelen çocuk kadın olmuştur ve evlenmesinde sakınca yoktur demişsin...

Bana bununla ilgili 1 tane kaynak gösterebilirmisin ?
  • silin havanda su dövüyoruz.
    uçurumlar daha fazla keskinleşiyor yazıldıkça... başka birşey olduğu yok.
  • eğitimde daha bir sürü sorun varken en önemlisi sorun buymuş gibi yıllardır çalışma yapmaları çok aptalca.

geçen haber çıktı 34 ülke arasında kıyaslamada eğitimde 34,işsizlikte 32.yiz.
  • Bu yasta bir çocuk. Bunun kararini veremeyecegine gore aile veriyor vuda ozgurluk degildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 yaşına kadar hiç bir insan kendi kararını kendi veremez.Avrupada falan 16 yaşından sonra reşit sayıyolar çoğu ülkede sanırım ama bizim ülkede olmaz o zihniyet bambaşka.Kendi açımdan düşününce bile hala tam hayatımı değiştirecek kararlarımı kendim almak istemem.

Bu kızların da çoğunluğunun kararını kendi aldığını düşünmüyorum.Liseliler de belki vardır böyle bir kararı alanlar ama ortaokulda imkansız.Yaşadığım bir örnek kız arkadaşım 8.sınıfta annesinin onun kapanmasını istediğini söylemişti.Kendisi istemiyordu zaten karakteri de buna uygun değildi ama anneme hayır diyemem dedi.Liseden itibaren kapandı ve psikolojisi bozuldu.Eğitim hayatı da bitti normal hayatı da pek sağlıklı değil.Yani bu ülkede kimse çocuk psikolojisini falan düşünmez.Bu olayda da ailesi evlensin kocasının parasıyla geçinsin gitsin diye düşünmüştür.Başka bir tanıdığım da var aile olarak bu anlattığım kızdan daha tutucular.Bizim aileye daha yakın olduğu içinde biliyorum adam kızının kapanmasını istiyor ama hiç bir şekilde müdahale etmiyor.Yaşı geldiğinde kararını kendi alır ben eğitimini güzelce verdikten sonra karışmam diyor.Bu adam şu an doktora yapan biri olduğu için böyle sağlıklı düşünebiliyor ama bizim ülkede bırak doktorayı kitap bile okuyan olmadığı için bu işin sonu kötü bitecek.

Daha yeni Habertürk'te dinledim değerler eğitimi veriliyormuş ilkokul 1-4 arasına.Verilecek dersin içeriği belli olmuş ve dağıtılmış onları okudular oradaki uzmanlar şok oldu.Hastalığın ve ölümün Allahtan geldiğini bunların bir ödül olduğunu , manevi açıdan arınmaya yaradığı falan yazıyordu.7 yaşındaki çocuk bunu ne türlü anlar sizce? Bu zihniyet hastalıklı bir zihniyet.

• ya kardeşim bırakın taksınlar da kurtulalım

siyasilerin bir numaralı oyuncağı hala başörtüsü ise bu ülke ölmüş de ağlayanı yok

400 küsür tl. araç vergisi çıkıyor benim derdim bu ,millet tutturmuş başörtüsü de başörtüsü :)

ulen gıcıklığına en sonunda bende takacağım şu örtüyü ,ne kerametli örtüymüş yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

ya kardeşim bırakın taksınlar da kurtulalım

siyasilerin bir numaralı oyuncağı hala başörtüsü ise bu ülke ölmüş de ağlayanı yok

400 küsür tl. araç vergisi çıkıyor benim derdim bu ,millet tutturmuş başörtüsü de başörtüsü :)

ulen gıcıklığına en sonunda bende takacağım şu örtüyü ,ne kerametli örtüymüş yahu

Evet ya artık usandırdılar baş örtüsüde baş örtüsü %150 ötv varken amerikada 10 gigabits intertnet 70 dolara gelmişken bunlar halen baş örtüsü derdindeler serbest oldu halen mağdur edebiyatı peşindeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 2 Ocak 2015; 16:45:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yörük Han

Bu konuda bazı ülküdaşlar bile beni suçlayacaktır ama liselerde başörtüsünün serbestleşmesi sadece Muhafazakar görüşün değil Ülkücü Hareket'in de yeni bir zaferidir! Her şeyi eleştiremeyiz Allah, serbest olsun diyenlerden razı olsun. Umarız ileride tam tesettürlü olarak da okullara gelebilirler.Bazı alimlere göre kızların pantolon giymesi uygun değildir. 80'lerde komünist,kemalist,marksist zihniyetin dindar insanlara yaptıkları baskılar nedeniyle ''Müslümanlar Küfre Karşı Tek Yumruk'' dedik. O dönemi yaşayanların anlattığı kadarıyla bir çok sol mahallede oruç tutanlar fişlenmemek için mum ışığında sahura kalkıyorlarmış. İlköğretimde ise bence başörtüsüne gerek yoktur çünkü onlar daha çocuk.

Ha devam edin böyle partinizdeki laikçileri soğutmaya devam edin partinize oy veren %7'lik ulusalcılarıda bir gün hepara oy verirken görebilirsiniz artık barajın altında bir parti olursunuz ulusalcılar giderse sen ne hakla bir kimsenin pantolun giymesine karışmaya kalkıyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.