Şimdi Ara

Ortak Program Kullanma HK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar kolay gelsin, arkadaşlar kullanmış olduğum lisanslı bir program var ve 1200 lira ücreti var. Şimdi ben bunu şirketteki farklı bir bilgisayarıma da kurmak istiyorum ama 1200 lira da tekrar vermek istemiyorum açıkçası. Aynı wifi'ye bağlıyız, bu programı nasıl diğer bilgisayara kurabilirim aynı lisans numarası ile ? birbirini etkilemeyecek şekilde ? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,

Aklıma gelen birkaç yöntemi yazıyorum ama sizin tarafınızda biraz araştırılıp sorulması gerekiyor.

1. cisi Windows Server var ise Remote Desktop Services altında uygulamaları RDP ile yayınlama opsiyonu var. Kısacası yazılımı sunucuya kuruyorsunuz. Lisanslıyorsunuz. Sonra bu yazılımı RDP Services ile yayınlıyorsunuz. Kullanıcılar ilgili kısayol ile programa network ile erişim açabiliyorlar. Remote Desktop penceresi çıkıyor ama sadece uygulama gözüküyor. Benzer kullanımları Logo, Office ve diğer uygulamalar için birçok şirket uyguluyor.

2. cisi Citrix vb yazılımlar ile uygulama sanallaştırması yapılabilir.

3. cüsü söz konusu lisanslı yazılım VmWare veya Hyper-V gibi bir sanal makineye kurulabilir. Bu sanal makineye ilgili yazılımı kurduktan sonra Windows kullanıcıları ile oturum açılmasını sağlayarak söz konusu yazılım RDP ile erişilerek kullanılabilir.

4. cüsü yazılım firmasıyla görüşüp kullanıcı bazlı lisanslama yapılıp yapılmadığı sorulabilir. Masaüstü tabanlı bir yazılım ise networkten uygulama dizini paylaşıma açılıp .exe ler çalıştırabiliyor ama uygulamanında client-server mimarisini desteklemesi gerekir.

5. cisi yine yazılım firmasıyla görüşüp ilgili uygulamanın web tabanlı bir modülü var ise onu kuruluş içerisinde IIS vb web sunucularından yayınlayabilirsiniz ama bu da ayrıca bir lisans ve kaynak maliyeti demektir.

Benim şimdilik aklıma gelen yöntemler bunlar. Ama bu yöntemleri uygulayabilmek ve yasal açıdan sıkıntı yaşamamanız için lisanslama vb. faktörleri dikkate almanız gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.