Şimdi Ara

ORTALAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AŞAĞIDAKİ KODU KULLANDIĞIMDA ORTALAMA DEĞERİ VERİYOR FAKAT ONDALIK DEĞERLER BAZI HANELERDE ÇOK FAZLA ÇIKIYOR. BU DEĞERİ NASIL YUVARLAYABİLİRİM.
    100+100+12+0+0+0/6= 35,3333333333333 değerini veriyor.
    35,5 altını 35 35,5 üstünü nasıl 36 yaptırabilirim.
    <%
    y = (rs1("fiyat1" )+rs1("fiyat2" )+rs1("fiyat3" )+rs1("fiyat4" )+rs1("fiyat5" )+rs1("fiyat6" ))
    a=(y)/6
    response.write a
    %>

• response.write Round(a)
  • söylediğini yaptım oldu fakat sonradan farkettiğim bir sorunla karşılaştım

rs1("fiyat3" )+rs1("fiyat4" )+rs1("fiyat5" )+rs1("fiyat6" )
    değerleri 0 olunca doğru ortalama değerini verimyor.
    rs1("fiyat1" ) = 100
    rs1("fiyat2" ) = 50 ise ortalamanın 75 olması gerekirken toplamı 6 ya böldüğü için 25 çıkıyor.
    bu sorunu nasıl çözebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lebrekon -- 11 Ağustos 2005, 15:29:47 >
  • abicim 0 olunca ortalamaya katılmalarını istemiyorsan if diyip kontrol edicen böleceğin sayıyı da ona göre oluşturacaksın.
    "6 tane sayıyı toplayıp 6'ya bölüyorum ama 4 tanesi sıfır olunca yanlış çıkıyor" diyorsun... maalesef matematik böyle, yapacak birşey yok... 6 sayının 4'ü sıfırsa ortalama umduğundan düşük çıkar biraz

madem öyle sen de sıfır olanları değerlendirmeye katma "sıfır olmayanları topla ve sıfır olmayanların sayısına böl"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 11 Ağustos 2005, 15:43:41 >
  • quote:

Orijinalinden alıntı: un.real

abicim 0 olunca ortalamaya katılmalarını istemiyorsan if diyip kontrol edicen böleceğin sayıyı da ona göre oluşturacaksın.
    "6 tane sayıyı toplayıp 6'ya bölüyorum ama 4 tanesi sıfır olunca yanlış çıkıyor" diyorsun... maalesef matematik böyle, yapacak birşey yok... 6 sayının 4'ü sıfırsa ortalama umduğundan düşük çıkar biraz

madem öyle sen de sıfır olanları değerlendirmeye katma "sıfır olmayanları topla ve sıfır olmayanların sayısına böl"

• 0 olarak girilen değerler değişken olacak. buralara daha sonra veri girilecek. girilen verilerin ortalamasını almak istiyorum. 6 tane hanem var bu hanelerden bazılarının hepsi dolu bazılarının ise bazıları. sorunumda bu verilerin tam olarak girilmemesinden kaynaklanıyor.
  • deişkenlerin içinin sıfırdan buyuk ve boş olup olmadıgına göre i deişkenini saydır toplamı ona böl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurclub -- 11 Ağustos 2005, 20:21:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ortalama yapmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • <%
    bulunacak=rs1("fiyat1")+","+rs1("fiyat2")+","+rs1("fiyat3")+","+rs1("fiyat4")
    bulunacak=Replace(bulunacak, ",0" ,"" )
    kutu22 = Split(bulunacak,"," )
    For i = 1 To Ubound(kutu22)
    bulunacak = kutu22(i) &""
    next

xxx=rs1("fiyat1")+rs1("fiyat2")+rs1("fiyat3")+rs1("fiyat4")

yyy=xxx/i

%>

sanırım bu işini görür..
  • tür uyumsuz diyor. hata kodu olarak bu satırı gösteriyor
    bulunacak=rs1("fiyat1")+","+rs1("fiyat2")+","+rs1("fiyat3")+","+rs1("fiyat4")
  • alla alla hata vermemesi lazım bide böle denesene

bulunacak=(rs1("fiyat1")+","+rs1("fiyat2")+","+rs1("fiyat3")+","+rs1("fiyat4"))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.