Şimdi Ara

Ortaöğretim mi yoksa Önlisans mı girmek daha iyidir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
11.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim, inşallah olur dhmi olmazsa da diğer kadroları yazacağım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

2si beraber seçilmiyorsa ön lisansı seçersiniz :)

İkisi bir seçilmiyor :) bende kimya okudum.Önlisansa geçiş yaptım petrokimya ya bu durumda hem ortaöğretim hemde önlisans kadrolarına atanabiliyorum bölümüm dahilinde tabiki doğru anladım değilmi
  • DiAbLoOo_41 kullanıcısına yanıt
    evet ama ortaöğretimden sadece kimya ile ilgili yani alanınızla ilgila kadrolar. önlisanstan ise alan +genel kadrolara.

şöyle bir yazı var ama sizin ortaöğretim bilgiliriz sistemde gözüktüğü için sizi ilgilendirmiyor galiba
    Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır.
    Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince ön lisans düzeyindeki adaylar,
    ortaöğretim bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014
    tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

evet ama ortaöğretimden sadece kimya ile ilgili yani alanınızla ilgila kadrolar. önlisanstan ise alan +genel kadrolara.

şöyle bir yazı var ama sizin ortaöğretim bilgiliriz sistemde gözüktüğü için sizi ilgilendirmiyor galiba
    Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır.
    Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince ön lisans düzeyindeki adaylar,
    ortaöğretim bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014
    tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

Anladım hocam teşekkür ederim konuyla ilgilendiğiniz için önlisanstan başvurumu yaptım artık hayırlısı bakalım allah en iyisini en doğrusunu nasib etsin

• DiAbLoOo_41 kullanıcısına yanıt
    hayırlısı olsun,sınavda başarılar
  • arkadaşlar merhaba lütfen biri yazsın bu benim geleceğim bi nevi, ben önlisans mezunuyum, ama eğitim bilgileri lise olarak görünüyor. benim kpss sınavım şimdi yandı mı bu bilgiler 4 ağustosa kadar ösym ye dilekçe yazılıp diplomayla gönderiliyormuş. ama süresini kaçırmışım ne yapmam gerekiyor. 8 ay çalıştım boşa mı gidicek emeklerim yerleşemiyecek miyim lütfen yardımcı olun
  • kloveangel kullanıcısına yanıt
    abicim başvururken niye kontrol etmediniz. bu saatten sonra değişeceğini zannetmiyorum 10-12 gün sonra sınav yerleri açıklanacak zaten. ama yine ösym yi arayıp sorun
    emekleriniz boşa gitmez önlisans ve ortaöğretimin konuları aynıdır ortaöğretim genel kontenjanından tercih yapıp yerleşirsiniz. birde meslek lisesi mezunuysanız alanınızla ilgili yerleri.
  • BNSF kullanıcısına yanıt
    merhaba, sorun ortaöğretimden girmiş olmam değil. ösymyi aradım bana önlisanstan eğer mezunsanız tercih yaparsanız atanırsanız yerleştirilemezsiniz dediler. bu biraz da kuruma bağlıymış bende iki arada bi derede kaldım moralim bozuk ve çalışmamı bıraktım. 8 ay deli gibi çalıştım yaptığım hata büyük ama ösymnin de payı var. koca bir siteye değil de neden bir dilekçeyle bu bilgiler değiştirilir anlamam :( sizin dediğiniz gibi sınava girsem iyi bir puan alsam yerleştirilebilir miyim çünkü onların bana dediği de önlisans diplomam var ve liseden girmişim diploma istediklerinde önlisans vercem bu sıkıntı yaratcakmış. mezun olmasam devam etmiş olmas bi sıkıntısı olmazmış.
    pardon ben sizin mezun olma durumunuzu unuttum. mezuniyet tarihiniz 24 temmuz 2014ten sonraysa sorun olmaz da 24 ve öncesi ise sıkıntı.
    malesef 2008 mezunuyum. bu yüzden sınavım yandı artık eminim. son olarak soracağım katiplik sınavlarında da bir sıkıntı olur mu ösym ye mi bağlı adliye çünkü ösym bana kuruma bağlı diyince bende bir umut oluştu ama. şu an ne yapacağımı bilmiyorum. düz memur olamasaydım katiplikten emindim ama hayal kırıklığı dua ediyorum olmasın diye bi sorun ama o kadar üzgünüm ki
    üzüldüm sizin adınıza umarım kazasız belasız yerleşebilirsiniz bir yere
    her şeyde bir hayır vardır. sağ olun hocam cevaplarınız ve desteğiniz için.
  • Ben açık liseden mezun oldum sanırım genel lise sayılıyor artık.Ortaöğretim sınavıyla nerelere girebilirim ve kaç puan lazım ?
  • ilk atamalarda atanmak için 95 civarı en az. son atamalara doğru 88 e filan düşüyor ama 2 sene geçiyor aradan. ama bu dediğim 2012 puanına göre
    düz memurluk,hizmetli,ehliyet varsa şöförlük,bilgisayar dersi gördüysen veya sertifikan varsa bilgisayar işletmenliği, başka var mı aklıma gelmiyor. bunun haricinde adalet bakanlığının açıktan gardiyanlık katiplik alımları filan sanırım 70 baraj puanı istiyorlar
  • Çok teşekkür ederim.
  • rica ederim. başka sorularınız olursa,sınav önce sinde sonrasında tercih zamanında filan yardımcı olmaya çalışırım
  • istesen de zaten önlisanstan kpss ye giremezsin mezun olmadıkça yanlış mı biliyorum ben kaldı ki önlisans ortaöğretime göre daha zor
  • Ortaöğretime alım çok kıt yapılıyor artık.Her halükarda ön lisans olarak KPSS'ye girmek daha avantajlı.Çoğu kadro ön lisans mezunu istiyor.
  • Arkadaslar kpss ye ilk defa gireceğim. Hiç de ders çalışmış değilim. Merak ettiğim ön lisans sorularıyla ortaöğretim soruları seviyeleri aynımı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.