Şimdi Ara

Oruç tutuyomusun?(anket))))) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
3.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Oruç tutuyomusun?(anket)))))

(En Son Oy Tarihi: 30.4.2007)
Giriş
  • bende Allah'a şükür eksiksiz tutuyorum ama anlamadığım bişey var topicde yazılmış isteyen tutar istemeyen tutmaz gayet net bi olay doğrudur. Kimse kimseye karışamaz ama insan arkadaşına eşine dostuna tutmuyorsa güzel bi şekilde tutması gerektiğini nedenlerini vs. anlatıp durumu izah edebilir bu durum normaldir. Ama son zamanlarda oruç tutmayan çok. sokaklarda görüyorum bu yüzden sinir oluyorum. Ya madem oruç tutmuyorsun bre saygısız insanlar ramazan ayındayız bu mübarek ayda yahudiler hristiyanlar bile bizim oruçlu olduğumuzu biliyorda yanımızda ayıp olur düşüncesiyle yiyip içmiyor ama tut ki sokaklarda müslüman kimliğiyle dolaşan sevgili kardeşlerimizde saygı denen bişey yok çok rahatlar valla sanki normal bi zamanmış gibi davranıyorlar oruç tutmamanın bile bi edebi haysiyeti var kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLoCouST -- 20 Ekim 2005, 9:20:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaX2SeL

quote:

Orjinalden alıntı: rodrigo

Arkadaşlar çok oruç tutmayan insan görüyorum bu sene oruç tutmayanlar artmış gibi...??

Allah insanımıza hidayet etsin...Yarın bi gün deprem olur yer yarılır sonra hepsi camilere doluşurlar...İnsan böle işte nankör.....

Sanane la milletin oruç tutup tutmasından.Bunu sende yapıyosun demişsin ya millet camiye koşuyo die.Sanki kendi farklı biri

Benim kim olduğumu veya yaşayış şeklimi biliyormusun...Çok garip bi cevap olmuş..Seni görende kardeşiz falan zannedecek...

• quote:

Orjinalden alıntı: xf

ne zaman Allahın mesajlarının inkar edildiğini ve onların hafife alındığını duyarsanız, başka şeyler konuşmaya başlayıncaya kadar bunu yapanların yanından ayrılmalısınız, yoksa kesinlikle onlar gibi olursunuz.(Nisa Suresi 140. ayet)

efendimiz ne diyor: bir kötülük gördüğünüzde elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle ihtar edin, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizden buğz edin , ki bu da imanın en zayıf şubesidir.( elle düzeltmeyi geçtim, dile uyarmayı da geçtim. a benim 'her zaman kötülüğü emreden' nefsim fırsat ver de bir lahza olsun buğz edebileyim kötü ve çirkin , hayasız ve zulmedici olan cenaha! <muhakkak Allah insana zulmetmez. insan kendine zulmeder.>) ....

Allah razı olsun...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MaX2SeL

quote:

Arkadaşlar çok oruç tutmayan insan görüyorum bu sene oruç tutmayanlar artmış gibi...??

Allah insanımıza hidayet etsin...Yarın bi gün deprem olur yer yarılır sonra hepsi camilere doluşurlar...İnsan böle işte nankör.....

Sanane la milletin oruç tutup tutmasından.Bunu sende yapıyosun demişsin ya millet camiye koşuyo die.Sanki kendi farklı biri

Benim kim olduğumu veya yaşayış şeklimi biliyormusun...Çok garip bi cevap olmuş..Seni görende kardeşiz falan zannedecek...

Ben senin gibileri iyi bilirim.Sizin ki dilde sadece dilde..! Sanki sen zora geldimi o eleştirdiğin şeyleri yapmıyorsun.Sizin gibiler yüzünden insanlar çelişki içersinde dinini özgürce yaşayamıyor.Modern müslümanlıkla ikilemdesiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: airea

Tutan tutar tutmayan tutmaz sana ne kardeşim böyle konu açmışsın..
    50 tane başlık açıldı böyle, millet birbirini yiyo.. Size ne acaba kimin hangi ibadeti yaptığından???
    Biri ordan çıkmış oruç tutmayan bir sürü insan görüyormuş, deprem olunca camilere dolarlarmış vs vs...Sana ne kimin hangi ibadeti yaptığından, herkes kendi ibadetinden sorumlu, herkes kendi yaptığı ya da yapmadığı ibadetten sorumlu, herkes önce kendine baksın...

Bu konu kapatılmalıdır bence...

heee canım heeee.
    tutmayan tutmaz bize ne! tutmadı diye dövecek değiliz heralde .
    nedir sendeki bu nefret anlamak zor!!!!!
  • Bu konuyu açan arkadaşıma teessüf ediyorum....

Ben tutuyorum, isterim ki diğer insanlarda tutsun, ama bu konuda kimsenin başkasına birşey dimeye hakkı yok... Oruç tutmak resim yapmak gibidri bence... herkes resim yapar, yapabilir, ama bazısı şaheser yapar... önemli olan sadece aç kalmak değildir?
    Dedikodu orucu bozar mı?
    -Dinen, hayır, ama çok düşürür değerini, zaten bu konuda ayet yada hadis olmalı,

Konunun önemi hakkında peygamberimiz hadis-i şerifinde biraz daha açıklık getirerek buyuruyor ki:

"Çok oruç tutanlar var ki onlara tuttukları oruçlardan sadece açlık ve susuzluk kalır. Çok gece ibadet edenler vardır ki onlara da bundan kalan sadece uykusuzluktur."
    Tutmayan kardeşlerimizi tutmaya davet edebiliriz sadece, yoksa bunun bir cezası varsa onu vermek biz insanlara düşmez...
    Saygılarımla.....
  • Makbul Olan Oruç
    Oruç, belirli bir süre sadece yemeyi, içmeyi bırakmak değil, aynı zamanda her türlü kötülükten de uzaklaşmıştır.
    Helâl olan yiyecek ve içeceklerden uzak durduğumuz gibi;
    - Dilimiz, yalandan,
    - Ellerimiz, haram işlerden,
    - Midemiz, haram lokmadan,
    - Gözlerimiz, harama bakmaktan,
    - Kulaklarımız, yalan ve dedikodu dinlemekten,
    - Ayaklarımız kötü işler peşinde koşmaktan uzaklaşarak, oruçtan nasibini almalı ve ömür boyu böyle devam etmelidir.
    Oruçlu, çeşitli yemeklerle donatılmış sofranın başında iftar vaktine bir dakika kalsa bile, helâl olan yiyecek ve içeceklere elini sürmez. Çok acıkmış ve susamış olsa bile sabırla iftar vaktini bekler. Bu, zoraki bir bekleyiş değil, içten gelen umut dolu huzurlu bir bekleyiştir.
    Mü'minin, Allah'ın emri karşısında gösterdiği bu teslimiyet nefis terbiyesi ve iradeye hakim olma eğitiminin çok olumlu bir sonucudur.
    İnsanı, nefsanî arzularının esiri olmaktan kurtarıp âdeta melekleştiren gerçek bir eğitimdir bu.
    Böyle bir eğitimden geçen mü'min;
    - Helâl olan şeylere bile elini sürmezken, nasıl olur da harama el uzatabilir?
    - Vücuda faydalı olan yiyecek ve içecekleri istediği zaman bırakabildiği halde, nasıl olur da vücuduna zararlı olan içkilerden ve kötü alışkanlıklardan vazgeçmez?
    - Meşru olan cinsel arzularından vazgeçen mü'min, nasıl olurda haram yollara düşebilir? Zina ve fuhuş gibi meşru olmayan ilişkilerde bulunabilir?
    Orucun olumlu etkileri hayatımıza yansıdığı ölçüde oruç gayesine ulaşmış ve oruçludan beklenen gerçekleşmiş olacaktır.

http://www.ipek-yolu.com/modules.php?name=Islami&op=yazigoster&yazid=304&page=2 adresinden alınmıştır...

• allaha çok şükür orucumu tutuyorum ama tutmayanları eleştirmek ne bana düşer nede size.
    müslümanlık dini sadece kişilerle allahu taela arasındadır bunun arasına girmek sadece dini kendi menfaatleri için kullanan gerici ve yobaz kişilere aittir
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

allaha çok şükür orucumu tutuyorum ama tutmayanları eleştirmek ne bana düşer nede size.
    müslümanlık dini sadece kişilerle allahu taela arasındadır bunun arasına girmek sadece dini kendi menfaatleri için kullanan gerici ve yobaz kişilere aittir

+1
  • Tutumuorum.
  • ARKADAŞLAR MUSLUMANLIKTA ZORLAMA YOKTUR BIRAKIN İNSANLAR NASIL YAŞAMAK İSTERSE OLE YAŞASINLAR
    HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR BOSVERİN YAAAA KENDİ İBADETİNİZİ YAPIYOMUSUNUZ BİTTİ
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: airea

Tutan tutar tutmayan tutmaz sana ne kardeşim böyle konu açmışsın..
    50 tane başlık açıldı böyle, millet birbirini yiyo.. Size ne acaba kimin hangi ibadeti yaptığından???
    Biri ordan çıkmış oruç tutmayan bir sürü insan görüyormuş, deprem olunca camilere dolarlarmış vs vs...Sana ne kimin hangi ibadeti yaptığından, herkes kendi ibadetinden sorumlu, herkes kendi yaptığı ya da yapmadığı ibadetten sorumlu, herkes önce kendine baksın...

Bu konu kapatılmalıdır bence...

Müslüman müslüman kardeşinden sorumludur..Bu vurdum duymaz tavırlar yüzünden bu hale geldik zaten...Beni ilgilendirir kardeşim...Yarın bi gün bu olanlar yüzünden başımıza bi felaket gelecek..Senin hoşunamı gidiyo imansız bir neslin yetişmesi...

Bu duyarsızlığına

Allah önce bana sonra sana da akıl versin...

• Lomion yalan söylüyor. Kaç gece sahura kalkmışken yakaladım.
  • Eli çolak, dili tutuk, edası mahkum, işi korkak,ahlakı boyun eğme,uslubu yüze gülme, bilgisi tekerleme, vecdi ezberleme,gözleri kuru, yüreği katı, ibadeti kabuk,hassasiyeti kopuk,biçareler biçaresi!....

Sen neredesin,Müslümanlık nerede?...

İmanını , alnına yapışmış kar topu bir nur güneşi gibi değilde, ilericiler görmesinler diye burnunda bir cüzzam karhası gibii sargılar altında taşıyan yoksunlar yoksunu!...

Sen neredesin, Müslümanlık nerede?...

Evi,elbisesi,ekmeği ve yurdu, elinde hırsızlık malı gibi duran, bir türlü bunların sahipliğine varamayan,her haliyle "bütün bunlar benim değil, sizin" diye bağıran ödü patlamış ve beyni kamaşmış, asırlık hastalar hastası!...

Sen neredesin, Müslümanlık nerede?... N.F.K.

Not:bu yazıyı hoşuma gittiği ve ben dahil üzerine alınması gerekenler olduğu için yazdım.Necip Fazılı rahmetle anıyorum....

• quote:

Orjinalden alıntı: Hellmarch

Lomion yalan söylüyor. Kaç gece sahura kalkmışken yakaladım.

o niyetleyip yiyordur....
  • Ahasuhasusahsa abi uyumuyorum ki ben yaa. Gece gece Photoshopta yaratıcılığım tavana vuruyo ondan falla
    Dün gece bunu yaptım:

Bu gecede Alone temalı bi şey yapmaya kalkışıcam bakalım ama henüz daha başlamadım bile. Bide bizim evdekiler sahurda yemek falan yiyo bende yiyorum gece yemek yemek güzel bişi. Gerçi göbeği salıcaz bu gidişle ama olsun.

• @Lómion konuyu dağıtma.
  • Pardon abi
    Söz bi daha olmicak
    Cahilliğime verin ahsauashsauas
    Bu arada Linux kurucam daha yeni başlıcam hangi versiyonla başliim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lómion -- 22 Ekim 2005, 3:40:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Pardon abi
    Söz bi daha olmicak
    Cahilliğime verin ahsauashsauas

peki peki.Tamam...
  • Ohaaaaaa Ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Yuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
    Konu hortlatma rekoru sende 2 yıllık konuyu hortlattın
  • TUTMUYORUM
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.