Şimdi Ara

Osmanlı hakkında bir sorum olacak. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 33:50 - Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

33:52 - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Birinci ayette eşlerini ve ganimet olan cariyelerini diyerek bir ayrım yapılmış. 2. ayette bunu destekler şekilde cariye ile nikahsız yaşanabildiği görülüyor.

Bunun dışında cariyelerin evlendirilmesi gibi konular içeren ayetlerde var.

Veda hutbesinde ;

"Cenab-ı Hakk her hak sahibine hakkını vermiştir. Her insanin mirastan hissesini ayırmıştır. Mirasçıya vasiyet etmeye lüzum yoktur. Çocuk kimin döşeğinde doğmuşsa ona aittir. Zina eden kimse için mahrumiyet vardır. Babasından başkasına ait soy iddia eden soysuz yahut efendisinden başkasına intisaba kalkan köle, Allah’ın, meleklerinin ve bütün insanların lanetine uğrasın. Cenab-ı Hakk, bu gibi insanların ne tövbelerini, ne de adalet ve şahadetlerini kabul eder."

şeklinde paragraf var buradan islamda köleliğin kaldırılmadığını ancak başka hadislerde azad edilmesi yönünde tavsiye edildiğini görüyoruz.

• zaten imam nikahı diye bir şey yok islamda. bunlar gelenekler genellikle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt
    quote:

Orijinalden alıntı: stabwound
    quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska
    Bu benim de ilgimi çeken bir konu. Evlilik dışı ilişki yasak diye biliyorum, ama cariyeler için neden geçerli değil bu kural onu bilmiyorum.

padişah ne isterse yapar =) çünkü onlar allahın yer yüzündeki gölgeleriymiş

şeyhülislam dan izinsiz adım atamayan padişahlar mı?
    güldürmeyin adamı
    üstteki yorumada
    aynştayn detected

Öyleyse bu şeyhüislamlar cariyelerden nikahsız yapılan özellikle öncülleri olan Padişahlar için niye sessiz kaldılar. Bu Padişahları dini olarak nasıl sınıflandırabiliriz.

Tek derdiniz imam nikahı ise olayı İran yada Körfez işi çözeriz akşam kıyarsın imam nikahını sabah boşol boşol boşol.
    Amaç cinsel ilişkiyse dini kuralların arkasından dolanmanın bin bir yolu var.

• Bu sitede yazdığına göre, cariyelerle ilişki için nikah gerekmiyor. Ayrıca sayı sınırı da yok,

4 kadın ve -imkanınız elverdiği kadar çok cariye - ile birlikte olabilirsiniz.

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12406/efendisi-cariye-ile-cinsi-munasebet-kurmak-istedigi-zaman-acaba-cariyenin-red-etme-hakki-var-miydi-efendisi-cariye-ile-evlenmek-istedigi-zaman-cariye-red-edebilir-miydi.html

• hepinizin cariye alası geldi heralde ?

neden bu konuya bu kadar takıldınız anlayabilmiş değilim.

tek eşle yetininiz diyor, ha sen başımıza imparator kesildinse 40 cariye istiyorum dersen bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

hepinizin cariye alası geldi heralde ?

neden bu konuya bu kadar takıldınız anlayabilmiş değilim.

tek eşle yetininiz diyor, ha sen başımıza imparator kesildinse 40 cariye istiyorum dersen bilemem.

Diyor diyor ama.

Kul kul değil.

Vallahi düşünüyorumda bende cihan imparatoru olsam kendime bi mekan yapardım yaaane hangi erkek yapmazdı hocam yani şimdi.
  • Aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Şimdi cariye ile ilişki günah değilse bunu günümüze uyarlarsak, ABD'li bir asker kocasını öldürdüğü bir Irak'lı kadınla ilişkiye girebilir ve bu tanrı katında günah sayılmaz mı demek oluyor? Yoksa bu ayrıcalık bir tek padişahlara mı aitti?

İslamda kişiye göre kural olmaz.Senin dediğinde bu durumda doğru oluyor..Neyse..Şimdi desene adam 100 cariye alıp ilişkiye girse günah olmuyor.Yalnız bu bana çok saçma geliyor.Ne yani evli bir adam başkasıyla ilişkiye girerse zina oluyor ama adamın cariye sıfatı altında 100 farklı kadınla ilişkiye girmesi bile zina olmuyor.Çünkü o 100 kadın onun cariyesi konumunda oluyor.Şimdi o 100 kadın o adamdan başka kimseyle olmadığı için günah değildir diyebilirsiniz.Peki evli bir adam başka bir kadınla ilişkiye girse ve o kadında ömrü boyunca başkasıyla ilişki içinde olmasa buda günah olmuyor.Sonuç olarak nikahlı dediğim kişi devlet katında bir resmiyete sahip..

• Bu cariye olayı kölelek dönemlerinin olduğu zamanlarda vardı. Kölelik kalktığına göre günümüzde olmaması gereken bir olay.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.