Şimdi Ara

Osmanlı ve içki.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nasozby

Abdulhamid'in sevmeyenleri çoktur bilirsiniz, bunun hakkında daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekmez mi ?

Bu arada röportajın bir linki var mı ?

Yukarda paylaştığım yazı benim değil haliyle tam olarak şahsi görüşümü yansıtmıyor.
    Bana göre Osmanlı Padişahları arasında içmiş olanlar olabilir, ama bunu şimdiki gibi kendini ilgilendirir diye kestirip atamıyoruz.
    Nedeni ise Osmanlı'nın yönetim biçimi ve yapısıdır. İçmiş olsalar bile bir iki tanesi haricinde bu olay gizli gerçekleşirdi, başkalarının bunu görmesine duymasına fırsat vermezlerdi. Bu bakımdan burdaki arkadaşların kullanmayı sevdiği bir deyim var, kara propaganda. Bazen Osmanlı'ya karşı da yapılabiliyor.

eleştirmenin hazımsızlıgı "kara propaganda'' olmuş anlaşılan.
    İçki içmeye neden bu kadar karşısınız anlamıyorum;islam dinindeki haram kelimesi ''zarar"anlamındandır.
    yani herşeyin fazlası haramdır(zarar)

en basitinden fındıgı fazla yersen cırcır olursun.En basit idrak edebilecek örnegi verdim.
    Harem gibi bir kurumun oldugu osmanlı'da ickiyi baya karsılamak şaşılır cinsten dogrusu.

• Yıldırım Bayezid, IV. Murad, II. Abdülhamid, V. Murad ve iki padişah daha var adını hatırlayamadığım içki içen. Bazılarını evliya gibi göstermeye çalışan mütareke basının yalanlarına kanmayın. Padişah bile olsa onlar da birer insan; hatasıyla sevabıyla...

Aynı kafa Fatih'i de evliya yapmıştır; ama mumyalanarak gömüldüğü ve Türk usüllerine cenaze töreni yapıldığını hiç yazmaz. Hurufileri çukurlarda yaktırdığını da...

Dedim ya mütareke basınının neo osmanlı/BOP politikasına etmesi gereken hizmetlerinden ve yalanlarından bazı seçmeceler işte.
  • Bilinen gerçeklerden biri zaten. Kimi içiyormuş. Her ne kadar şerbettir şerbet muhabbeti dönse de tarihçileri dinlemek lazım.
    Kullanan kullanırmış özel hayatında. Kullanan padışların olması Osmanlıdan bir şey götürmez. Günümüz muhafazakarlarının da bir kısmı içer. Ama dillendirmenin anlamı yok.
    Gündeme getirenler kimi zaman maksatlı dile getiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.