Öncelikle MAC konusunda deneyimli biri olmadığımı belirteyim.
MAC OS X 10.5.1 (kalyway_leo_10.5.1) sürümünü Core 2 Duo makinem üzerinde vmware workstation 6 ile kurmak için çabaladım ama maalesef başarılı olamadım. İnternette gördüğüm vmware üzerine kurulum dokümanları 10.4 için. 10.5 için olan dokümanlar dual boot için. 10.5.2 aslında benimkurmak istediğim sürüm. Amacaım IPhone SDK kurup ufak tefek programlar yazmak. IPhone SDK için 10.5.2 ve sonrası gerekiyor.
Acaba 10.4 versiyon kursam 10.5.2 update etmek mümkün müdür?
Nasıl bir çözüm olabilir. Dual boot yapmak için şu anda eldeki hard diskler uygun değil. Ayrıca dual boot istemiyorum. Amacım MAC kullanmak değil sadece IPhone yazılımgeliştirme ortamına erişebilmek.
10.4 ü 10.5.2 ye update edemezsin ama vmware ile ilgili bilgim yok
Hiç uğraşma derim VMWARE e yıllarımı vermiş biri olarak, cunku VMWARE e OSX kurulduğunda VMTOOLS u yukleyemiyorsun, dolayısylada OSX cok ama cok yavas çalışıyor. Hele ki leopard .. Vazgeç bence. Hiç denemediysem 10 kere denedim VM üzerinde OSX tiger ı. Ayrıca leopard gerçek donanım istiyor sanala kurulmuyor bunu belirtiyim, illaki kuracam dersen VM ye yapman gereken ayarlar; Tiger (10.4) için freeBSD yi sec diski felan ayrla işte, ramin yarısını ata, daha sonra olusturduğun isimde bir config dosyası olması lazım, diyelimki sen kuruluma başlamadan VM de MAC OSX diye yarattın sistemini, mac osx.vmx isimli bir dosya olucak, onu bul, notpad ile aç, içine paeVM=true yaz ve kaydet (bunu yazmassan hayatta kuramassın ), ondan sonra kuruluma başlat.