Şimdi Ara

Ösym ayarın yok! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
3.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Out_of_Time

quote:

Orijinalden alıntı: phi4b

quote:

Orijinalden alıntı: erdi1995

quote:

Orijinalden alıntı: phi4b

neyin kavgasini yapiyosunuz abi burda birkac kisiyi kandirdin -kandirabilirsen- eline ne gecti tum hukuk dusunenler vaz mi gecicek iyi yapamayanlar yazicak iste hukuklarin yarisi sayisal

biz burada bunun için yazmıyoruz.demokratik bir ülkede yaşıyorsak fikirlerimizi açıkça beyan edebiliriz bence.tmlere yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bunu savunmak en temel hakkım.

Katsayi olayi kalkmamaliydi cok iyiydi o neden kaldirdilar anlamadim sonra neden hukuklarin yarisi sayisal cunku adamlar oyle istiyo aslinda hukuk sozelle almali ama tm bolumu bunun aciklamasi ise az cok matematik bilen birinin girmesini istemeleri katsayi kalkinca fen de isin icine girdi ozet: yapacaginiz sinavi seveyim ben gidiyorum

+1

Alıntıları Göster
    tmciyim. tarih zordu ama fende baya yaptım belki mfden tercih yaparım mf puanım tsden fazla gelicek gibi

• Oncelikle esit agirliklarda bu ciddi bir karin agrisi olmus durumda. Kimse kimsenin tercihleri hakkinda yorum yapmamali. Evet biz edebiyat goruyoruz fakat sorun bakalim kacimiz dinliyor o dersleri? Tmciler yardir yardir edebiyat goruyor o zaman sizlerde alaninizi ts gibi gormeyin derim biraz matematige lisedeyken onem verin. Hepiniz bir degilsiniz ama bir kisminiz elinde kitabi sirada ya uyuyor ya da kitap okuyor en azindan bizim okulda oyleydi. Hem ben belki fen egitimi de almak bu donanima sahip olmak universitede de hukuk okumak istiyorum bu olamaz mi? Kavganin fitilini her yerde atesleyip isyan ediyorsunuz. Ben su an o katsayi varkenki gibi yarisiyorum sizlerle gecen yil yerlestigim icin bakalim esit sartlarda nasil yuruyormus yine hukuk kazaniliyor muymus, bunu gormek isterim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler sınava 4 sene önce girdiğim için konuya baya uzağım.konuyu okuyunca öğrendim.şimdi fm öğrencileri istediği gibi hukuk fakültelerine girebiliyor mu?

bence bu eşit ağırlıklı öğrenciler için çok adaletsiz bir durum oluşturmuş.fm öğrencileri 4 sene boyunca edebiyat,coğrafya gibi dersleri görürken eşit ağırlıkçılar sadece ilk sene fen derslerini görebiliyorlar.

siz ne kadar o derslerimiz boş geçiyor falan deseniz de bu ortada adaletsiz bir durumun olduğunu değiştirmez.ki ayrıca edebiyat gibi ezber isteyen dersleri öğrenmek fizik,kimya gibi teorik dersleri öğrenmekten kolay

bugün fen öğrencisi sınava 1-2 ay kala eline bir edebiyat kitabı alarak tüm yazar ve eserleri ezberleyebilir ancak eşit ağırlıkçının oturup fizik kimya biyoloji dersini öğrenme ihtimali çok düşük

seçen öğrencilere suç bulamam ancak bu adaletsiz durumun kaldırılması gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: wasaby

beyler sınava 4 sene önce girdiğim için konuya baya uzağım.konuyu okuyunca öğrendim.şimdi fm öğrencileri istediği gibi hukuk fakültelerine girebiliyor mu?

bence bu eşit ağırlıklı öğrenciler için çok adaletsiz bir durum oluşturmuş.fm öğrencileri 4 sene boyunca edebiyat,coğrafya gibi dersleri görürken eşit ağırlıkçılar sadece ilk sene fen derslerini görebiliyorlar.

siz ne kadar o derslerimiz boş geçiyor falan deseniz de bu ortada adaletsiz bir durumun olduğunu değiştirmez.ki ayrıca edebiyat gibi ezber isteyen dersleri öğrenmek fizik,kimya gibi teorik dersleri öğrenmekten kolay

bugün fen öğrencisi sınava 1-2 ay kala eline bir edebiyat kitabı alarak tüm yazar ve eserleri ezberleyebilir ancak eşit ağırlıkçının oturup fizik kimya biyoloji dersini öğrenme ihtimali çok düşük

oncelikle cografya derslerini 4 yil boyunca gormuyoruz. sen gercekten mf ogrencilerinin edebiyat yaptiklari icin mi hukuk fakultelerine yerlestigine inaniyorsun mf ogrencileri 30-40 arasi edebiyat yaparak yerlesiyor hukuk fakultesine. Nedeni ne peki kendini ts olarak goren ve matematige gereken degeri gostermeyen tm ogrencileri. Fen ogrencileri matematikte actiklari fark sayesinde one geciyor. O zaman adi tm olan bir ogrenci o m harfini unutmayip hakkini verse edebiyata da benim alanim bu en iyisini yapmam gerek diyip mflerle ayni seviyede yapmasini yeterli gormese her sey cok degisir. O sinava girip de rahat 30u cok az bilen her ogrenci yapiyor. Mfler kendi alanlarinda cok iyi yerlere gelmek icin 30da 25+ zorluyor. Edebiyatta kalkip 40 degil 45+ yapsalar dengeleyemeyecekleri pek bir sey yok.

Ayrica oyle bir konusmussunuz ki sanki daha onceden mfler hukuk yazamiyordu gibi. Yaziyorlardi tek fark katsayi uygulamasi vardi. O kalkti yani o zamanlarda da kazanan kazaniyordu ama kazanabilecek olanin onunde katsayidan kaynakli az puan alma durumundan kazanamama vardi.

Ve yine unuttugunuz bir sey var lise meslek secme alani degildir , universiteye yollamak da amaci degildir egitim verilir. Bu egitimi universite sinavinda kullanmak baska sinavda kullanmak ya da hayatta kullanmak bizim elimizde. Universiteyle lisedeki bolumumuzu baglayan hicbir sey yok.

• Fiziğe nasıl kolay dersiniz ya?
  • quote:

beyler sınava 4 sene önce girdiğim için konuya baya uzağım.konuyu okuyunca öğrendim.şimdi fm öğrencileri istediği gibi hukuk fakültelerine girebiliyor mu?

Alakasi yok arkadasim.Tm'cilerin isine gelmiyor.9.siniftan sonra birakiyolar dersi.Ben tm,ci adamim fen yapmam.Mantiga bak lan :D bizde sayisalciyiz,bizde turkce yapmayalim o zaman :D yata yata osura osura hukuk kazanilmaz.Eger sen oturup ygs fenine ben tm'ciyim bilmem neyim diye calismassan.Elin sayisali gelir.Hukuk bolumunu doldurur.Cok adaletli bir sistem.Kimse kusura bakmasin...

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackKhan

quote:

Alakasi yok arkadasim.Tm'cilerin isine gelmiyor.9.siniftan sonra birakiyolar dersi.Ben tm,ci adamim fen yapmam.Mantiga bak lan :D bizde sayisalciyiz,bizde turkce yapmayalim o zaman :D yata yata osura osura hukuk kazanilmaz.Eger sen oturup ygs fenine ben tm'ciyim bilmem neyim diye calismassan.Elin sayisali gelir.Hukuk bolumunu doldurur.Cok adaletli bir sistem.Kimse kusura bakmasin...

işte tam bir sayısalcı bencil kafası.

kafan güzelmiş güle güle kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: Harder than before

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

Dilerim ki edebiyatta böyle kolay olur

dilerim ki olmaz.sayısalların sayesinde hukuk da kontenjan kalmıyo

ya zaten bu sayısalcıların yaptığı tam bir emek hırsızı kardeşim sizin bölümünüz sayısal değilmi öyleyse ne diye hukuk bölümünü seçiyorsunuz. biz tmler olarak hiç tıp yada mühendislik seçiyormuyuz

şaka yaptın değil mi
    nolur ciddi değilim de

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlackKhan

quote:

işte tam bir sayısalcı bencil kafası.

kafan güzelmiş güle güle kullan

Nesini yanlis demis ygs fen 9.siniftan geliyor yani neden kaleminiz kimildamiyor. Mf ogrencileri zaten her seyi yapmak zorundalar adam turkce sosyal demiyor calisiyor ygsde. Ben suna gozumle sahit oldum kizin fazla fazla dakikalari var fen cozmeye tenezzul etmiyor. Niye diyorum, ben hic fen calismiyorum da zaten getirisi az diyor. Ben bu yil tmden hazirlaniyorum gecrn yil fenden muhendislige yerlestim. Hem turkceme sosyalime calistim hem fenime calistim surem yetmedi ama fenden en azindan 26 soru yaptim calisan herkesin yapabilecegi rakamdir. Ama oyle sartlanmislar ki yapmayacagim diye ayni sartlanmayi matematikte de yapiyorlar. Kimsenin onu engelsiz degil herkes farkli engellerle karsilasiyor, engellerin suclusunu bulmak kolay biraz da caba gosterilmeli. Alinti yaptigin arkadasin uslubunu degil ama altta yatan mantigini destekliyorum...

• Şimdi arkadaşlar dürüst konuşalım tm seçenlerin %90ı fen görmek istemedikleri için tm seçiyor. Ha arada vardır çok türkçeyi seven, acayip hukuk okumak isteyen falan onlar ayrı, ama genel durum bu iken ama biz fen görmüyoruz diye sızlanmak saçma geliyor açıkcası, ayrıca anadolu lisesinde okuyan butun mf öğrencileri de çatır çatır edebiyat işliyor benim bildiğim.okuduğum okulda fenler haftada 3 saat edebiyat görürken 2şer saat fizik-kimya-biyo görüyor mesela. Lysdeki edebiyat sorularının cevabı kimseye zembille inmiyor hiç edebiyat dinlememiş mf öğrencisi de yapamaz zaten onları emek veren adam yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazlıEce -- 22 Haziran 2013; 21:04:28 >
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YUSUF340809

Dilerim ki edebiyatta böyle kolay olur

dilerim ki olmaz.sayısalların sayesinde hukuk da kontenjan kalmıyo

ya zaten bu sayısalcıların yaptığı tam bir emek hırsızı kardeşim sizin bölümünüz sayısal değilmi öyleyse ne diye hukuk bölümünü seçiyorsunuz. biz tmler olarak hiç tıp yada mühendislik seçiyormuyuz

dostum bu içten feryadına çok güldüm, haha dur ben biraz daha gülüp geliyorum :P

• quote:

Orijinalden alıntı: Mental Meltdown

Fiziğe nasıl kolay dersiniz ya?

9. sınıf haricinde fizik görmedim yarısından çoğunu yaptım
  • sınav sistemine uzak kaldığım için tam bilemiyorum söylediklerimde yanlışlık olabilir ancak nisanda girilen sınavda ilk bölüm tüm öğrencilerin yapması zorunlu olan bölüm. benim bildiğim bunda bir sıkıntı yok.tüm öğrenciler bunu yapıyor.haziranda olanlar fen,matematik,ed-sos bir de full sözel olan 4 tane sınav var.bunlar da alan sınavı.

normalde fenciler fen ve matematik sınavına,eşit ağırlıkçılar edebiyat ve matematiğe giriyorlar.şimdi fenciler hukuk seçebilmek için ekstradan edebiyat sınavına da mı giriyorlar?eğer benim dediğim gibiyse ve burada yaptıkları edebiyat-sosyal netleri eşit ağırlıkçılarla aynı şekilde hesaplanıyorsa ortada çok büyük haksızlık var demektir arkadaşlar kusura bakmayın yok siz 4 sene yatarken iyi daha çok çalışsaydınızla açıklanamaz bu durum.

fm öğrencisi 3 tane alan sınavına girip şansını deneyebilirken eşit ağırlık öğrencisi sadece 2 sınava girebiliyor.madem böyle eşitsizlik olacak okullarda bu alanları kaldırın 4 sene boyunca herkese aynı dersleri verin kim daha iyiyse o kazansın.

• quote:

sınav sistemine uzak kaldığım için tam bilemiyorum söylediklerimde yanlışlık olabilir ancak nisanda girilen sınavda ilk bölüm tüm öğrencilerin yapması zorunlu olan bölüm. benim bildiğim bunda bir sıkıntı yok.tüm öğrenciler bunu yapıyor.haziranda olanlar fen,matematik,ed-sos bir de full sözel olan 4 tane sınav var.bunlar da alan sınavı.

normalde fenciler fen ve matematik sınavına,eşit ağırlıkçılar edebiyat ve matematiğe giriyorlar.şimdi fenciler hukuk seçebilmek için ekstradan edebiyat sınavına da mı giriyorlar?eğer benim dediğim gibiyse ve burada yaptıkları edebiyat-sosyal netleri eşit ağırlıkçılarla aynı şekilde hesaplanıyorsa ortada çok büyük haksızlık var demektir arkadaşlar kusura bakmayın yok siz 4 sene yatarken iyi daha çok çalışsaydınızla açıklanamaz bu durum.

fm öğrencisi 3 tane alan sınavına girip şansını deneyebilirken eşit ağırlık öğrencisi sadece 2 sınava girebiliyor.madem böyle eşitsizlik olacak okullarda bu alanları kaldırın 4 sene boyunca herkese aynı dersleri verin kim daha iyiyse o kazansın.

ortada haksızlık falan yok siz biraz yanlış anlamışşınız. isteyen istediği sınava girebilir kimseye kısıtlama yok.eşit ağırlık öğrenciside isterse fen mat sınavına girip tıp yazabilir .

• Arkadaslar,kimse sayisalcilar tm bolumundekilerin hakkini yiyor felan demesin.Sayisalcinin calistiginin %30 unu calisip kimse hukuk kazanmasin bir zahmet.Tm'ci adam ben fen yapmam.Hukuk okurum diyorsa eger sayisalcilarda turkceden muaf tutulsun.Sartlar esitlensin.

• bu sınava nasıl kolay diyorsunuz allah askına fizikte hadron sorusunu kac kişi yaptı ?
    kimyada kac cesit alken olusuru kac kisi yaptı? ya da etil alkollu soruyu?
    biyolojide kromozom sorusu prıvat sorusunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktoree

quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

Vasatin ustu bi ogrenci icin sinavin nasil oldugunun ne onemi var

Vasatın tanımını biliyor musun? İyi 5 ise vasat 3 vasatın üstü 4.

gazeteler kötü oynayan futbolcular için vasat kelimesini kullandıkların millet vasat kelimesinin anlamını kötü demek olduğunu sanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlk.

quote:

sınav sistemine uzak kaldığım için tam bilemiyorum söylediklerimde yanlışlık olabilir ancak nisanda girilen sınavda ilk bölüm tüm öğrencilerin yapması zorunlu olan bölüm. benim bildiğim bunda bir sıkıntı yok.tüm öğrenciler bunu yapıyor.haziranda olanlar fen,matematik,ed-sos bir de full sözel olan 4 tane sınav var.bunlar da alan sınavı.

ortada haksızlık falan yok siz biraz yanlış anlamışşınız. isteyen istediği sınava girebilir kimseye kısıtlama yok.eşit ağırlık öğrenciside isterse fen mat sınavına girip tıp yazabilir .

onu anladım da fm öğrencilerine edebiyat ve coğrafya gösterildiği gibi eşit ağırlık öğrencilerine de 3 sene boyunca fizik,kimya,biyoloji gösterirseniz eşit ağırlık öğrencisi de dediğiniz gibi tıp yazabilir.ancak siz eşit ağırlıkçılardan 3 sene boyunca görmedikleri derslerden sınava girmelerini istiyorsunuz.bundan 3 sene önce ortada bu karar var mıydı bilemiyorum ancak eşit ağırlık seçen arkadaşlara çok büyük haksızlık oluyor demek istediğim bu.madem herkes istediği yere girebiliyor o zaman eşit ağırlık,sözel diye alanların olmasının hiç bir anlamı kalmıyor.herkese tek müfredat okutun en iyi olan kazansın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.