Ben bu eğitim sistemini anlamıyorum. Gereksiz ve ezbere dayalı bir eğitim sistemi var ancak sınav soruları kafa yormaya ve kandırmaya yönelik. Sürekli sistem değiştiriliyor,yapılması gerekenler bilindiği halde yapılmıyor daha kötü sistemler getiriliyor,sınavda hile olayından sonra tekrar hile olayı yaşanabiliyor ve tepkilere karşı hiçbir önlem alınmıyor. Rezil rüsva olan herşeyi eline yüzüne bulaştıran kişiler koltuğu bırakmıyor, her sene gereksiz yeni konular ve dersler ekleniyor,bölümle alakasız dersler kaldırılmıyor. Başarı oranı düşük diye öğrenciye kolaylık çıkaracaklarına Boolean süreci denilen şey getiriliyor başarı oranı çok az artsada sınıfta kalan öğrenci sayısı 2 katına çıkıyor. Ben ne yapmaya çalıştıklarını çözemedim. Gençliği cahilleştirip önünü kapamaktan başka bir iş yaptıklarına rastlamadım şuana kadar.
Bu sene ygsye giren biri olarak konuşuyorum. Sorular zor değildi. Ayrıca zor olması kötü değil herkese zor adaletsizlik de yok. Asıl tam tersi kolay olursa iş çığrından çıkıyor. Bizim dönem yani 94lüler bilir oksden. Önemli olan insanı düşündüren kaliteli sorular sorabilmek. Ösym de bunu büyük oranda başarmış. Herkes tutturmuş bir sistem ezberci türküsü gidiyor. Hayır öss tam tersine ezbercileri eleyen bir sınav. Sistemi ezber zannedip öyle uygulayan öğretmen ve en önemlisi öğrencilerde hata.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
bizden 1 sene sonraki gelenlerde bizim gibiydi , hatta ortalama olarak bizim dönemden daha iyilerdi denebilir sonrasında 2 altım seviye inanılmaz düşüktü 3 altım ise benim lise1 deki halim ile kıyaslanmayacak kadar düşüktü okulu uzattık falan daha gerisinide gördüm her yıl öğrenci kalitesi inanılmaz düştü
saf bir katının erime sıcaklığının = donma sıcaklığı na eşit olduğunu bilmeyecek kadar cahil öğrenciler okumakta şuan
Bunlar aslında Gençlik istemiyorlar hocam. Bunların tek derdi ayın 15'inde maaş almaktan başka bir şey değil. Gençler neler çekiyor ? Gençler neden psikolojik sorunlar yaşıyor, Lisede verilen eğitimle YGS-LYS sınavında çıkan sorular eş değerde mi ? Hocaların kalitesi bu düzeydemi (Halâ 5.sınıfı bitiren ve öğretmen olanlar var) Bunlar düşünülmeden Gençleri bir Sisteme esir etme düşüncesidir ÖSYM başka bir şey değil. Yeter ya artık yeter. Başımızda saç kalmadı be, Düşüne düşüne deli olduk. Üniversiteye git bi dert. Ondan sonra iş bul bi dert. Herşey çok zor
quote:
Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL
Bu sene ygsye giren biri olarak konuşuyorum. Sorular zor değildi. Ayrıca zor olması kötü değil herkese zor adaletsizlik de yok. Asıl tam tersi kolay olursa iş çığrından çıkıyor. Bizim dönem yani 94lüler bilir oksden. Önemli olan insanı düşündüren kaliteli sorular sorabilmek. Ösym de bunu büyük oranda başarmış. Herkes tutturmuş bir sistem ezberci türküsü gidiyor. Hayır öss tam tersine ezbercileri eleyen bir sınav. Sistemi ezber zannedip öyle uygulayan öğretmen ve en önemlisi öğrencilerde hata.
Arkadaşım, Herşey hoş güzelde Mesela ben çalışmadım adam gibi günde 2-3 saat ben aldım 270, Günde 8-9 saat çalışan adam Almış 280 Bu mu adalet ? Şimdiki savunman Onun aklı almıyorda senin aklın olıyorda bilmem ne. Kimse bana ÖSYM'yi veya onun yaptığı herhangibi bir sınavın Olumlu sonuçlar doğurduğunu savunamaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme