Şimdi Ara

ÖSYM TERCİHLERİNDEKİ 75.MADDE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
19.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    mesela benim tercih ediceğim yer 2 kişilik kontenjan açmış onu nasıl belirliyorlar
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, ilköğretim Matematik Öğretmenliği ve Zihin engelli Öğretmenliğine ilk 5 tercihinde yerleşenler için geçerli bu burs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solanari12 kullanıcısına yanıt
    kılavuzda türkçe öğretmenliğide yer alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lavezzi1

kılavuzda türkçe öğretmenliğide yer alıyor

Geçen sene böyleydi bu sene türkçe Öğretmenliğide eklenmiş evet ilk 5 tercihinde gelmesi lazım öğretmen Lisesi isen koşulsuz veriyorlar ama öğretmen Lisesi mezunu değilsen ilk 5 tercihte yerleşsen bile çıkmayabilir koşulları var

• Burs verilmeyen bölümlere yerleşenlerle, kontenjan ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte ikinci öğretim kapsamında olan öğrencilere, açık öğretim kapsamında bulunanlara, özel üniversitelerde okuyan ve özel yetenekle yerleşen öğrencilere Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olsalar dahi burs verilmeyecektir.

MEB bursu alan öğrencilere aynı zamanda KYK bursu da verilmez.

MEB Öğretmenlik Bursu Verilecek Öğrencilerde Şu Şartlar Aranmaktadır:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
    2. 22 yaşını geçmemiş olmak (1990 ve sonraki yıllarda doğmuş olmak),
    3. Bu sınavın yapıldığı yıl ve daha sonraki yıllarda mahkeme kararı ile yaş küçültme işlemi yapmamış olmak,
    4. ÖSYS tercih bildirim formunda öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumlarının Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen
    programlarını ilk beş tercihi arasında seçmiş ve bu programa (burs verilmesi planlanan branşların olduğu eğitim
    fakültelerinin listesi ÖSYM tarafından Bakanlığımıza bildirildiği tarihten sonra açılan bölümlere yerleşenlerle, kontenjan
    ayrılmayan programları kazanan veya kontenjan ayrılmış olmakla birlikte ikinci öğretim kapsamında olan öğrencilere,
    açık öğretim kapsamında bulunanlara, özel üniversitelerde okuyan ve özel yetenekle yerleşenler hariç ) kesin kaydını
    yaptırmış olmak,
    5. Memuriyete atanmasına engel olacak nitelikte hükümlülüğü bulunmamak,
    6. ÖSYM’ce yapılan puan sıralamasına göre, kaydolduğu program için Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenen kontenjana
    girmiş olmak, bu programa giren Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları için ise kontenjan sınırı aranmayacaktır.

• yukarda herkes diyen var 1500 diyen var hangisi
  • teşekkür ederim mesela ben anadolu lisesi mezunuyum tercih ediyeciğim bölümde 2 kişilik burs kontenjanım var.bu okula giricek başarı sıralamsına bağlı olarak veriliyor yani? bide bu kontenjanlara öğretmen liselilerde dahilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lavezzi1

teşekkür ederim mesela ben anadolu lisesi mezunuyum tercih ediyeciğim bölümde 2 kişilik burs kontenjanım var.bu okula giricek başarı sıralamsına bağlı olarak veriliyor yani? bide bu kontenjanlara öğretmen liselilerde dahilmi

1500 kişiye öğretmen liseleri dahil değil

• solanari12 kullanıcısına yanıt
    mesela giriceğim yer 12binden alıyo ben 8binim sence bu bursun ihtimali nedir?
  • Ya zaten MEB bursu olduğuna göre ya ogretmenlıktır ya da bölüm kı devlet ilk 10 20kya girip de bölüm yazanları costuruyor arastırın bursu dayıyorlar bölümlerin kalıtelerını artırmaya çalışıyorlar bolumden kastım matematik fizik kimya falan

• up beyler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.