Şimdi Ara

Ötanazi Hakkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bana argümanlarınla cevap ver. korkutarak mı susturmaya çalışıyorsun şeker şey. sen müfettiş gibi her özel kalması gereken şeyleri yazarken ben neden senle ilgili olan şeyleri yazmıyorum? merak etme bu bir tehidt değil zira sildim bütün yazışmaları zira ADAMLIK bunu gerektirir. hadi eyvallah bir daha da yazmam sana
  • Ötenazi de bir haktır, doktor raporuyla isteyen hastaya ötenazi imkanı sağlanmalıdır!!
  • Şu sorulara cevap verseydik yoktan adam nasıl yaratılır onu öğrenecektik.

...............

Önce yoku tanımlamak gerekiyordu onu bulmamız için tanım yani yüzey sorununu aşmamız lazım.

Verdiğimiz tüm tanımlar bu dahil yanlış olacak şekilde bi algı anımız mevcuda gelecek. İşte o an yok nedir anlaşılacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olmamalı zaten yoktur da

hak nedir?
    kendinin olanı kullanma seçeneği. peki can senin mi ki! o bedene o canı sen koymadığına göre alma hakkı da senin değildir.

yoktur dedik ne demek ona bakalım.

insan ne zaman öleceğini biliyor mu? hayır. bilmediğine göre ötenazi kararını verirken zaten ölüm vakti gelmiş olamaz mı? olabilir. demek ki ölmeye karar verdiğini sanan zaten olacak olanın cezasını yüklenmiş oluyor seçmekle.

aynı şey haksız kazanç elde eden için de geçerlidir. kişinin dünya hayatındaki rızkı bellidir. her ne kadar bunu kendisi bilmese de. yapılan sadece zaten gelecek olanı nasıl kazanacağını seçmek. haddi aşarak ulaşacağı yere ulaşan cezaya müstehak olur ve bulur
  • Nereden baktığına göre değişir. Ve hayata ne kadar anlam yüklediğine göre tabii.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yoktan insan yaradılışı önemli. Bu gözünün önünde olan bi şey. Bu kavramı saptırma ve ardılını ya da öncülünü buna göre oluşturma inançsızlığı açıklar.

.................

İnsanlar ilahlara inanabilir ancak yaratıcıya inanmazlar. Bunu kendileri yapar. Bu açıdan öncelikli olarak yaratıcı inancı ve bu inanç çerçevesinde alt dallar oluşturulur.

Onun dışındaki anlayışlar aynı rengin laciverdine benzer.

.................

Dünyada para ve bunun paylaşımı hakkında bi ayrışım var. Milletler toplumlar bu açıdan ayrışmış.

Özü para ve onun dağıtımı olan küllüm bir dünya anlayışında yaratıcının da para olduğunu kabul etmek mümkün.

Bu açıdan gerek anlayış gerekse sair hususlarda ayrışmaların özü fikirsel bazda olmaz.

............

Yaratıcı anlayışı Özünde çocuk denen nesneyi koruma amaçlıdır. Şayet koruyamıyor ise türleşmeme gerekliliğine inanmalıdır.

..............

Paranın rengi dini milleti olmaz. Bu açıdan insan bazlı bi anlayış önemlidir.

Benim için sen önemlisin diyebilen kişi anlamlıdır. Herkes bunu derse nesil sağlıklı mutlu olur.

................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 27 Mart 2019; 12:10:23 >

• mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    İslama göre kişinin tek bir ölüm tarihi mi var yoksa seçtiği yollara göre bu tarih kısalıp artıyor mu anlık?
  • Asus gl702 kullanıcısına yanıt
    her canlının ölüm tarihi belirlidir. ama yaratılmış olanlarca bilinmemektedir. artma olarak anlatılanlar ömrün bereketlenmesidir. saniye değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmt042

her canlının ölüm tarihi belirlidir. ama yaratılmış olanlarca bilinmemektedir. artma olarak anlatılanlar ömrün bereketlenmesidir. saniye değişmez.
    Yani insanın ölene kadar yaptığı milyonlarca farklı seçimden sonra ölüm süresi 1 saniye bile oynamıyor mu? Bunun tek bir mantıklı açıklaması olabilir, ya yaratıcı bizi bir film gibi oynatıyor yada bizim irademize bıraktığı tercihler daha ölüm tarihimize bile etki edemeyecek kadar önemsiz.
    yaptığın seçimlerle ya sonsuz huzuru ya da sonsuz ateşi buluyorsun.

şimdi seç bakalım ikisinden birini

ölüm zamanını milyon defa uzatmasını mı isterdin? ne kadar uzasa da ölüm var

seçtiklerinin öldükten sonrasına bir etkisi olmamasını mı isterdin? neyi seçersen seç gideceğin yer belli olacak

işte bunun içindir ki islam dünyaya değerinden fazla önem vermeyin diyor.
  • quote:

yaptığın seçimlerle ya sonsuz huzuru ya da sonsuz ateşi buluyorsun.

şimdi seç bakalım ikisinden birini

ölüm zamanını milyon defa uzatmasını mı isterdin? ne kadar uzasa da ölüm var

seçtiklerinin öldükten sonrasına bir etkisi olmamasını mı isterdin? neyi seçersen seç gideceğin yer belli olacak

işte bunun içindir ki islam dünyaya değerinden fazla önem vermeyin diyor.
    Soruyu bir kez daha sorayım isterseniz daha açık bir şekilde. Kişinin ölüm tarihi islamda önceden bellidir diyorsunuz, ki bunu sizin demenize göre demiyorum sadece daha önce bunu birçok kez duymuştum. Ölüm tarihi insanlar doğmadan önce nasıl belirlenmiş olabilir, yani Allah ne zaman öleceğimizi biliyor demek ayrı bir şey, Allah bizim ölüm tarihimizi yani ecelimizi önceden belirlemiş demek apayrı bir şey. Çünkü bu gün fazladan 1 çikolata yesen bile ölüm tarihin illaki 1 dk bile olsa değişecek, eğer ölüm tarihi kesin ve önceden belliyse o yediğimiz çikolatayı bile kendi irademizle yemeyi seçmemiz imkansız çünkü o zaman ecelimizden önce ölebilme ihtimalimiz olurdu ki bu da ecel kavramıyla çelişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus gl702 -- 28 Mart 2019; 20:9:15 >

islamı konuşacaksak islamın şartlarına göre konuşacağız. ilah olarak Allahı kabul edeceksek vasıflarını kabul ederek konuşacağız. islamı kabul eder görünüp ateist ergen triplerine girmenin, Allah var deyip masal bunlar diyenin ağzıyla konuşmanın alemi yok.

islama göre diyerek soru sordun ona göre cevap verdim. ama sorgulama Allahı tanıyamamışın sorgulaması şeklinde devam edcekse tavır değişikliğini de sineye çekeceksin (bu iki satır da gelecek mesajına cevap olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 28 Mart 2019; 21:37:35 >
  • quote:

islamı konuşacaksak islamın şartlarına göre konuşacağız. ilah olarak Allahı kabul edeceksek vasıflarını kabul ederek konuşacağız. islamı kabul eder görünüp ateist ergen triplerine girmenin, Allah var deyip masal bunlar diyenin ağzıyla konuşmanın alemi yok.

islama göre diyerek soru sordun ona göre cevap verdim. ama sorgulama Allahı tanıyamamışın sorgulaması şeklinde devam edcekse tavır değişikliğini de sineye çekeceksin (bu iki satır da gelecek mesajına cevap olsun)
    Soruma cevap vermeyeceksen neden yazıyorsun.
    A.bayindir zihinli vatandasla ugrasilmaz..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.