Merhaba arkadaşlar harward 809a gariban amfim arıza yaptı
Giriş transistörlerinden IRFZ44N tipi transistörlerden 4 tanesi yanmış hem kendisi hemde drençlerden bi kaçı yanmış şimdi durum şu ben bu IRFZ44N transistörleri yenileyip ayrıyetten fabrika çıkışında transistör ve drenç bağlamak için yer var ben bu yerlerede fazladan 4 adet daha eklesem durum ne olur yükseltme bobinleri dayanırmı haliyle dha çok amper ve voltaj çekecek...
orjinalde basslar için (2adet) IRFZ44N giriş ve çıkıştada 2adet A1693 + 2adette C4466 kullanılmış.. orjinalde stereo kanallar için yine (4adet) IRFZ44N giriş çıkışta ise C4512+A1726 olarak 4takım kullanılmş yani amfi 4stereo 1bass çıkışlı
ŞİMDİ SORUM ŞU:
IRFZ44N trleri çoğaltıp bass çıkışına orjinalin dışında bi üst modelleri olan A1694+C4467 taksam seste önemli bi değişiklik olurmu ? bjtler değişti ancak onları sürecek elemanlarında değişmesi gerekirmi ??
FMU22R diyotlarından hem stereo hemde bass için 2çift kullanılmış onlara zarar verirmiyiz acaba ?
yeni ekleyeceğim IRFZ44N sürecek drenç değeri ne olmalıdır sizce çünkü ben amfii söktüğümde bass kanalını besleyen IRFZ44N+drençleri yanmıştı diğer stereo kanallardaki drençler ile aynı kullansam durum ne olur ???????
amfiyi orjinal haline getirdim trafolar sağlam çıkışlar sağlam orjinaldeki gibi stereo kanallara 4 ırfz44n bağladım bass kanalı içinde 2 adet ırfz44n bağladım çalışıyor ancak geliştirmek için altyapısı olmayan bi amfiyle uğraştığımı fark ettim orj haliyle kalması daha hayırlı :) :)
fakat birşey dha soracağım trafolardan sonra her stereo ve bass kanalı için 2tane hem içeri hemde dışarı bakan diyotlar yani fmu22r kullanılmış bunların görevleri nedir acaba ?