Şimdi Ara

Oto DVD,MP3 Çalarda Voltaj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, garantisiz double DIN oto dvd player aldım ve arabaya montajından sonra bir gün sorunsuz kullandım. Ertesi gün düzgün çalışmamaya başladı.
    İlk açıldığında radyo modunda açılıyor fakat ekranda görüntü olmuyor, kontak kapatılıp açılınca ekrana görüntü geliyor. Radyodan DVD ye geçince yine görüntü gidiyor, kontağı kapatıp açınca tekrar düzeliyor.
    Çok çeşitli denemelerden sonra anlaşıldı ki, voltaj 12V u biraz geçince alet görüntü vermiyor, kontak açıldığında ise aküden çekilen akım biraz artınca voltaj düşüyor ve ekran görüntüsü geliyor. Sorunu tespit eden elektronikçi arkadaş, ilk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum dedi. Normalde 14-15 V a kadar cihaz normal çalışmalıymış. Araya aküden çıkan 12,5 volt akımı 11,5 volta düşürecek bir devre koyması gerektiğini söyledi.
    Bu cihazın arızası nerede olabilir, nasıl tamir edilebilir?

• saçma voltaj düşünce çalışmıyor dese anlarım ama voltaj yükseliyor diye çalışmıyor diyorsunuz o teybin başka bir sorunu var bence sanuçta teyp içindeki içlemci dvd sürücüsü ekran gibi elamanlar 5volt ve 3 volt ile çalışıyor bunların beslemeleri teyp içinde regülatörler le sağlanıyor.
    cihazın arızası büyük ihtimal başka birşey görmeden de kesin bi kanıya varmak çok zor sıfır cihaz ise aldığın yere geri vermeye çalış
  • Cihaz aküye doğrudan bağlandı ve denendi, akücüde sıfır aküye doğrudan bağlandı ve denendi, tesisetçıda adaptöre doğrudan bağlandı ve denendi. Her üç durumda da kilitleniyor ve akran animasyonları çalışmıyor. Başka bir elektronimçi ise 11,5 V ile bağladığında çalışıyor, 12,3-12,5 V verdiğinde aynı sorunlar görülüyor.
  • Cihazı İstanbul Tahtakaleden garantisiz aldım ve şu an Samsun dayım.
    Bu problemi nasıl çözebilirim?
  • tam 12v versek sonuç ne oluyor? ona göre regülatör yapılabilir dalgalanmalar engellenebilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

tam 12v versek sonuç ne oluyor? ona göre regülatör yapılabilir dalgalanmalar engellenebilir..

Sanırım tam 12 V verilirse çalışıyor. Sorunu tespit eden elektronikçi ölçü cihazı ile kendi adaptörünü ölçtü ve b"enimki tam 12 V ayarlı, diğer arkadaşınki biraz daha yüksektir ondan çalışmıyordur" dedi.
    Akücüde benim akü çıkışımı ölçtürmüştüm, 12,5 V idi. Hatta akünün amperimi yetmiyor diye takviye yaptık yine lcd ekran çalışmadı. Ama kontağı kapatıp açınca çalışıyor, bu arada voltajda tabi biraz düşüyor.
  • ona dediğim gibi bi regülatör devresi yapılabilir.. sabit 12v da kalır dolayısı ile sorun çözülür.. tabi bunu biraz netten araştırman gerek nedir nasıl yapılır hangi elemanlar gerekir.. ama maliyetli birşey olmayacağı kesin bence(çok çok yüksek akımlar çekmiyorsa..)..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS2 müzik CD'si sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Müzik Cd'si sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ona dediğim gibi bi regülatör devresi yapılabilir.. sabit 12v da kalır dolayısı ile sorun çözülür.. tabi bunu biraz netten araştırman gerek nedir nasıl yapılır hangi elemanlar gerekir.. ama maliyetli birşey olmayacağı kesin bence(çok çok yüksek akımlar çekmiyorsa..)..

Yüksek akım çekmiyordur. Zaten gittiğim elektronikçi de öyle bir devre yapmayı önerdi, cihazı ona bırakmamı, çalışırken ne kadar güç kullandığını ölçeceğini ve ona göre bir devre yapacağını söyledi.
    Benim de aklıma yattı ama kafama takılan soru niye cihazın içindeki ilgili devre tamir edilmiyor, acaba bu cihazdan anlamadıklarındanmı? Normal bir teyp tamircisi cihazın içinde hangi elektronik parçanın arızalandığını anlamazmı. Çünki cihazı monte ettirdiğim ilk gün İstanbuldan Samsuna kadar 10 saat çalıştı ve problem çıkarmadı. Ertesi gün voltaj beğenmemeye başladı.

• belki o cihazın da buna benzer bir regülatörü vardır ancak bi şekilde ağrıza vermiştir.. elinizdeki cihazın markasını şahsen ilk defa duyuyorum ancak oldukça karışık bir cihaz olduğu dvd özelliğinin olmasından apaçık ortada.. ben de olsam içine kurcalamam çünkü en ufak sıcaklık ya da aydınlık farkı bile içerdeki optik gözü vs. etkileyebilir.. bu cihazı anca kendi servisi tamir eder ve garantisi yoksa uçuk bir fiyata tamir eder.. böyle bir devre çok daha ucuza mal olacaktır elbet..
  • quote:

belki o cihazın da buna benzer bir regülatörü vardır ancak bi şekilde ağrıza vermiştir.. elinizdeki cihazın markasını şahsen ilk defa duyuyorum ancak oldukça karışık bir cihaz olduğu dvd özelliğinin olmasından apaçık ortada.. ben de olsam içine kurcalamam çünkü en ufak sıcaklık ya da aydınlık farkı bile içerdeki optik gözü vs. etkileyebilir.. bu cihazı anca kendi servisi tamir eder ve garantisi yoksa uçuk bir fiyata tamir eder.. böyle bir devre çok daha ucuza mal olacaktır elbet..

Elektronikten pek anlamam ama internetten arama yaptığımda 7812 diye bir tripod gördüm. Bunu direkt cihazın dış metel muhafazasına bağlayıp kullanabilirmiyim acaba. Yarın pazar, yapacak olan elektronikçi kapalı. Bende biraz sabırsızım.

• entegreyi bulacağını elektronikçi de kapalı olur büyük ihtimal.. sadece 7812 yeterli olmaz 4 adet de kondansatöre ihtiyaç duyacaksın hem..
  • quote:

entegreyi bulacağını elektronikçi de kapalı olur büyük ihtimal.. sadece 7812 yeterli olmaz 4 adet de kondansatöre ihtiyaç duyacaksın hem..

Şeytan diyor aç cihazın arkasını, bak bakalım 7812 görüyormusun bi yerlerde, varsa onu değiştir tamamdır.
  • bana 7805 arızası gibi geldi, cihaz çalışıyor ama ekran yok, veya oralarda bi kondansatör arızalı olabilir lcd yi süren mikroçipin beslemesi kontrol edilmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murad4433 -- 31 Ağustos 2008; 0:33:30 >
  • bu tarz cihazların içine o kadar büyük entegre koyacaklarını sanmıyorum kendi entegrelerinin içinde kendilerine has regüle devreleri vardır elbet..
  • 7805 in bc transistöre benzeyen tipleri mevcut ki bu malzemeler genelde mikroçiplerin beslemesinde kullanılmakta, neden olmasınki ayrıca BENCE geçici çözümler yerine cihazın sorununu bulmak daha mantıklı
  • Teybi aldığım yere geri gönderdim, 1 haftadır güya bakıyorlar. Sorunu çözebilirler inşallah.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

bana 7805 arızası gibi geldi, cihaz çalışıyor ama ekran yok, veya oralarda bi kondansatör arızalı olabilir lcd yi süren mikroçipin beslemesi kontrol edilmeli

Birbuçuk ay satıcıda bekleyen teyp hiç bir işlem yapılmadan bana geri gönderildi.
    Tamir için İstanbul' da da birçok servisi aradım ama yardımcı olamadılar. Bu kadar çabadan sonra sanırım biraz reklam olacak ama Samsun' da Aykurt Elektronik cihazı tamir etti. Sorun murad4433 ün dediği gibi 7805 arızasıymış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.