Bildirim
Oto kaza, sigorta sorunları ve onarımdan sonra araçtaki Değer Kaybı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam merhabalar. Benim sorum şöyle, bu yıl kaskoyu 1450 liraya yaptırdım hasrsizlik indirimi falan yok. Yaptırdıktan 10 gün sonra kaza geçirdim ve 6000 liralık masrafım kasko tarafından karşılandı. Şimdi önümüzdeki sene kasko yaptırırken: 1) zaten hasarsizlik indirimim olmadığı için yine aynı fiyatlardan mı kasko yaptırırım
2) fiyat artarsa ne kadar artar
3) bundan sonraki seneler kaza yapmasam hazarsizlik indirimi alabilecek miyim yoksa artık sicile işlendiği için hep böyle mi devam edecek. Teşekkürler...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mutluakbulut06
Hocam merhabalar. Benim sorum şöyle, bu yıl kaskoyu 1450 liraya yaptırdım hasrsizlik indirimi falan yok. Yaptırdıktan 10 gün sonra kaza geçirdim ve 6000 liralık masrafım kasko tarafından karşılandı. Şimdi önümüzdeki sene kasko yaptırırken: 1) zaten hasarsizlik indirimim olmadığı için yine aynı fiyatlardan mı kasko yaptırırım
2) fiyat artarsa ne kadar artar
3) bundan sonraki seneler kaza yapmasam hazarsizlik indirimi alabilecek miyim yoksa artık sicile işlendiği için hep böyle mi devam edecek. Teşekkürler...
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Burada önemli olan kazada sizin kusurlu olup olmadığınızdır, Eğer karşı taraf %100 kusurlu ise sizin kasko şirketiniz karşı tarafın trafik sigortasına rucu edeceğinden sizin kasko hasarsızlığınız bozulmaz.
Hatta hasarın nevine göre sizin karşı taraf Trafik Sigortasından Onarımdan sonra Değer Kaybı talep etme hakkınız dahi doğar.
Fakat kazada kusurlu taraf siz iseniz kasko poliçesinde hasrsızlık indirimi alamazsınız tabi bu sadece bir sonraki poliçeniz için geçerli. Tabiki bir sonraki poliçe döneminde yeni bir hasar kaydınız olmazsa daha sonraki kasko poliçeniz ilk kademeden hasarsızlık indirimi ile başlayacaktır.
Kasko poliçe fiyat konusuna gelince bu konu Sigorta şirketinin kendi hesaplamaları ve o dönemki satış politikasına göre piyasa şartlarında belirlenecektir. Şirketler arasında ciddi farklılık gösterebilecek bu hususu şimdiden öngörmek zor.
Tavsiyem farklı şirketlerden de fiyat teklifi almanızdır. Zaten bu yıl Nisan ayından itibaren Kasko poliçeleri çeşitlendi kapsam farklılıklarının yanısıra orijinal parça ya da eşdeğer parça seçenekleri ile yetkili anlaşmalı servis yahut özel servis seçenekleri poliçe üzerinde secenek olarak yer alıyor. Bu durumda zaten seçime göre fiyatlar çok farklılık gösterecektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..
Şimdiden iyi bayramlar, kazasız sağlıklı günler dileklerimle...
-
Gayet yeterli oldu cevabınız. Çok teşekkürler iyi bayramlar...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X