Şimdi Ara

Oto müzik sistemi uyumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam alakanıza teşekkür ederim.Arkaya da hertz 60 nom component koyup sistemi özenhifi ye yaptıracam.
    Ben çok araştırıyorum.Birazda sakındığın göze çöp batar derler.fazla düşünmiicen.Olacağı varsa olur yanacağı varsa yanar.

Hoşçakalın hocam.
  • barishrocker kullanıcısına yanıt
    Baris hocam ozenhifi ile az önce telefonla görüştüm.Sadece telefonla müşteri iletişimi bile diğer yerlere kıyasla kalitesini belli ediyor.
    Ancak fiyatı pahalı.Ana ünite 2 ön hoparlör ve bağlamaya önce 500TL sonra pazarlıkla 350 ye indi.
    Beni bu fiyatlar aşar hocam.Ancak kaliteli yaptırmiinca da ürünler elinde patlıyor.Orası da doğru.
    Herşey için çok teşekkür ederim hocam.Artık tizlere dikkat edip yavaşdan yavaşdan dinlicez. :D
  • Ha bide size darıldığım bir nokta noldu.Benim aldığım pioneer a6604 anfi;hertz esk 16.5 cm i beslemeye gücü yetmiyor.Anfi nin 4 ohm da rms si 60W.Hoparlörün sadece rms continues power'ı 100W.
    Nasıl olacak hocam? :D
    Uyandıktan sonra boyle bir anfi buldum.Tabi iş işden geçti.İade edicen de onaylicaklar da sonra geri ödemesi yapılacak da gidip başka yer sipariş ver bekle gelsin derken ben hiç bekleyemem.
    Artık 100rms hoparlörleri 60rms anfi ile beslicez.Sünnete uysun.Az beslensin :D
    http://urun.n11.com/amplifikator/alpine-pdx-f4-432-kanal-guc-yogunluklu-dijital-amfi-P84725853

• Hocam ben bir otelde resepsiyonist olarak çalışıyorum.Malum kış otel müsait iş az olduğu için bol bol araştırıyorum.
    Aklıma geldikçe de size soruyorum.Şimdi Özen Hifi ile konuşurken dedi ki arkalara hoparlör almayı düşünüyorsan
    sony pioneer vs düşünmme.Öne hertz aldıysan arkayada hertz ecx coaxial tavsiye etti.Yoksa herhangi bir sony pioneer rms 45-50 w arka rear'a koyarsan
    ses kaliten düşer dedi.Bu ne anlama geliyor hocam?Doğru ise açıklamasını sizden alabilir miyim?Adamada sorabilirdim ama sonuç da satıcı pahalı olanı satmak ister...
  • öneri istiyorsun fakat dinlemiyorsun

hem diyosun ki bütcem geniş degil hemde esk alıyorsun 500 tl ye

sen bu hobiye yeni başlamışın belli muhtemelen senin yaşın kadar bu hobiyle ilgilenmişliğim var nie dinlemiyonuz abi ? montajcı satıcı degiliz çoğunuzu kandırıyorlar ürün satmak için ses fiziği hakkında bilginiz yok çoğunuzun montaj konusunda bilgisizsiniz ..

barishroker ı da caraudio dan forumdan hatırlıyorum benim nick hitman dı eski forumu takip ederdim caraudio yu .

bu forumdan 70 tl ye mid hoparlör aldım bikaç ay oluyo daha doğrusu takas yaptım .. kutulu mid hoparlörü piyasada satışı 300 tl .. sıfırdan farkı yok tizve crossoverı yok zaten elimde vardı olmasada 50 tl ye satılıyor crossover ve tiz
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/component-mid-takimi-ass-ex-265v2-profossonal-96420513

2.el nie korkuyorsun ? ben nie korkmuyorum alt tarafı hoparlör alıyorsun olsun 2. el ..

bu özende uçmuş iyicene 500 tl mi ? alt tarafı bir kapı döşemesi sökcen . olsun 100- 150 tl en fazla

eskidende sewmezdim bu montajcıları

gecen gün ilanlara bakıyordum tamirsiz 30 cm rcf kabinli 160 tl .. cok güzel bir sesi vardır
    4 kanal bir anfi 4x75 watt rms 200 tl olsun 2. el
    teyp örnek
    sahibinden 3 aylık kenwood garantili teyp vardı favorilere ekledim satılmış 150 tl 250 ye almış eleman 100 tl zarar . 20 yıl içinde yüzlerce parca degişip ettiğim zararları yazsam gülerdin nie önerilerimi dikkate alman gerektiğinide anlamış olurdun . senin başladıgın yoldan çok önce gectim bende hiç bişey bilmiyordum . bunları nie yazdımabi egomu tatmin etmek cok biliyorum demek için degil .. fazla para harcamayın die

mid takımda 150 tl olsun

toplamda 650 kablolar vs 100 tl

neyse para senin ..

• i.ozgurr kullanıcısına yanıt
    bize darılmahakkın yok cünkü jbl alcam dedin 2 ohm ona göre olur dedik . sn gittin 500 tlye esk aldın.

ses fiziği hakkında yazdım bir daha tekrarlayayım .. esk nın duyarlılığı 92 db

50 60 watt ile 110 db ses alırsın
    100 watt ile 113 db alırsın

yani çok büyük fark olmaz beslemez diyenler sallıyor .. hoparlörü yarı güçtede besleyebilirsin yani . doğru ayar montaj yapılmak kaydıyla sorun olmaz

özen hifi sallamış hertz satmak için alakası yok kalite düşmesiyle .... nie kalite düşüyormuş die sorsan cevap veremez
  • cadence1 kullanıcısına yanıt
    Walla bu msj çok samimi geldi cadence1 abi.Çok teşekkür ederim.
    Ben Peugeot 207 1.4 HDI 2007 model araç aldım.fiyatı 23.500.Ekspertis den de sorunsuz 4 4 lük olarak geçti.O zamanlar Kahramanmaraş Elbistan ilçesinde ücretli ingilizce öğretmenliği yapıyordum.
    Kalktım arabayı İstanbuldan Maraşa getirdim.Şanzımanoından ses geldi.İnandığım tüm değerler üzerine yemin ederim ki 2650 tl(5.vites dişlisi)+250tl(devir daim hortumu) değişti.
    Bununla kalmadı.Tam Adıyaman menzile şeyh ziyaretine gidiyorduk.Yanımda Kahramanmaraş Semerkand grubu müdürü ve bir tane daha arkadaş.Bu sefer motor kulağı değişti.Başka bir masraf.
    En kötüsü 12*-130 la giderken viraja girmek için yavaşlamak durumunda kaldım.Hızım 20-30 ken aks koptu.2400 tl masraf....Mal para gelir gider.2. el den dolayı canımdan oluyordum.İyi tarafından bakarsan o gün bu gün şehir içi asla emniyet kemeri çıkarmam.

Benim yaşım kadar tecrüben olabilir muhterem cadence1 ağabey.Ancak ben löürsem kabirde bile 2.el almam.Allaha büyük konuşmuyorum.Niye mi?İnsan kılığına girmiş şeytanlar piyasada çok diye.

Alakanıza çok çok teşekkür ederim tekrardan.

Saygılarımı sunarım.

Abicim o da farklı bir tecrübe oldu.n11.com sitesinden Automusiccenter mağazasından Jbl size bahsettiğim hoparlör siparişi verdim.3 gün sonra elinde olmadığını öğrendim.Napabiliriz diince bana infinity tavsiye etti.Bende kabul etmeyince hertz dedi.80tl artı ücret ödetti.Hatta Fatih de elektrosell mağazasından bizzat kendim gidip aldım.Yani yine akıl en mantıklı cevabı veriyor.Eskiden güvenmez ve karşımda canlı satıcı olmadan alış verişden kaçardım.Ancak gerek arkadaşların gerek çevrenin etkisiyle bir kereye mahsus alış veri,ş yapmış oldum.Aslında anfi izmirden 1 günde geldi.Ama bu hoparlör olayı beni bitirdi.Daha da internet den satın almam.

Bunun yanısıra abi;Çok teşekkür ederim aydınlattığın için.Senin söylediklerine şey diyebilir miyiz?60rms ile 100rms ses kalitesi ve yoğunluğu açısından çok farketmez ancak iyi bir montajcıya yaptırmak gerekir.Doğru anlamışım dimi abi?
  • 60 rms 100 rms ye takılma cok boşver montajcıları ; kendi beceriksizliklerini anfiye hoparlöre bok atarak savmaya calışıyorlar . düzgün montaj ayarla sıkıntı olmaz .

düzgün montajdan kastım şu ;

kapı hoparlörlerini degişirken hoparlörü yuvasına havaalmıcak şekilde vibrasyon yapmıcak sekilde yerleştircek hoparlörün mıknatıs kısmının baktıgı kapı sacına müsaitse 1 parca izolasyon yapıştırcak 20-20 cm bir parca ... ki tok çalsın hoparlör kapı sacı zırıltı yapmasın . gerekiyorsa mdf üzerine veya plastik kasnak üzerine hoparlör montajlansın . hoparlör mdf ye veya plastik kasnaga montelenirken altına yumuşak kapı fitillerine benzer bir fitil kullanılsın hoparlör titreşim yapmasın

basit uygulanabilecek bence önemli 3 detay ... bakıyorum eline tornavida almış adam eski hoparlörü çıkarıp pat die yeniyi takıyor bilmiyor adam cahil

anfi ayarlarıda düzgün yapılmalı .. coğu montajcı gain ayarı ne die sor bilmez

anfiler hoparlör cıkış katında AC voltaj verir . temiz test ayar parcalarıyla ; anfinin çıkışına multimetre baglanıp voltaja göre ayar yapılmalı .... genelde kulakla yapılır bu şekildede olur fakat doğru düzgün yapmıyorlar farklı müzik türlerinde deneyerek sesin bozuldugu noktayı belirlemeleri lazımken sallamasyon yapıyor sonrada konu açıyorlar ses seviyesi 50 ise 35 te te bozuluyor die belli ayar yapılmamış düzgün

ses seviyesi 50 ise bozulma 47- 48 de olmalı ....

teybin güzel sinyal voltajı yüksek anfide pioneer ... geriye montaj kalıyor

2. el arac örnegin olmadı otomobil mekanik parcalardan oluşan bir arac ... belli periyodlarda serviste bakıma girmesi gerek genelde garanti bitiminden sonra bu pek olmaz

anfi ise mekanik parcalardan oluşmaz gidersin test edersin çalışıyorsa sorunu yoktur içini açıp bakarsın anfinin degişenler belli olur ki düzgün tamir olmuşsa tamirli olmasıda sıkıntı olmaz .. hoparlörün mekanik hareketide bobinin asagı yukarı hareketidir bobin sürtmüyorsa hoparlör calışıyorsa 2.el olması hiç önemli degil hatta yanmış olsa ve usta ellerde tamir olmuşsa bile alınır

anladım sütten agzı yanan yogurdu üfleyerek yer de bu kadar takıntılı olma .. sıfır ürünlerinde bozulduguna cok defa rastladım örnek vw transporter aldı bir tanıdık motor arızasını almanyadan gelen teknikerler bile çözemedi

Nekadar teşekkür etsem az.Çok saol cadence1 abi.
    Walla bende kendi kendime yavaşdan öğreniyorum diyordum :D ama açıklamalarından da anladığım kadarıyla ben gerçekten bu işin başındaymışım.:D :D :D
    Ben okadar detayı öğrenene kadar herhalde şöyle 5 10 yıl geçer.Abi en iyisi elektrosell in ben kefil olurum dediği ve montajı 200tl ye yapan biryer varmış.Telefonunu verdi.Ona gidip yaptırmak.
    Hatta senin gönderdiğin msjın çıktısını alıp adama okutmayı düşünüyorum ancak hakaret etmiş gidi olur.O yüzden iyisimi oraya yaptırayım.
    Senin tavsiyen var mı abi?Şuraya git 200-250 ye yaptırırsın diyeceğin biryer varsa çok iyi olur abi.direk oraya yaptıriim.içim rahat olur.
  • Abi iş de sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek içermiş.Açıklamaların çok doğru ve mantıklı.Ancak iş de içim rahat oldu şimdi.maaşın hemen hepsi gitti ama şimdi içim rahat.Allah bin kere razı olsun abi.Çok saol.
  • Konu ilerlemiş bakamıyorum okul yoğun.. Hitman hatırladım ismi ama bayağıdır görmüyorum forumda. Ben de buraya girmiyordum uzun süredir. Çünkü öneri isteyip üstüne bir de beğenmeyip fırça atan absürt tipler doluydu. Şimdi de fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum ama pek vaktim olmuyor..

İkinci el konusunda gerçekten piyasada saçma insanlar var. Çekinmekte haklısınız ama sıfır ürünlerin de fiyatı ortada. Hoparlörlere ve amfiye 1000lira veya daha fazla verip de montaja 350-500 fiyat görünce çok demek olmuyor. 150-200liraya bağlayan da ya rca kabloyu eksik çekiyor ya da kalitesiz kablo kullanıp rca ve güç kablosunu birlikte çekip ayar mayar yapmadan bitiriyor işi..
    Benim iyi bir ustam vardı işi bıraktı. Şimdi yerine birini de bulamıyorum. O yüzden en az parayı harcayıp kıvamında bir sistem yaptırıp geçin. Yoksa verilen paranın karşılığını alamamak da var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Barış hocam özledik sizi yaa :D nerelerdesiniz?Ben umudu yitirmiştim ama çok iyi oldu :D
    Hocam haklısınız edepsizler çok maalesef forum sitelerin de de piyasada da.
    Hocam ben öyle yada böyle istediğim hayal ettiğim sistemi bütçem dahilinde yaptıramicam.
    Madem parçaları da aldım.hertz ana bayii'nin kefil olduğu yere yaptıriim diyorum.Ha bide hocam ekliim.izolasyon istersen +175tl daha para istiyor ozen hifi.yani 350+175=525.
    Çok haklısınız da hocam iş de malesef gücüm yetmiyor.
    Sizi tekrardan görmek çok güzel hocam.
  • Lafım size değildi zaten; 500tl montaj ücreti istemenin mantığıydı o. Özen veya başkası sorun değil. Birkaç kere gidip gördüm fena yapmıyorlar işlerini yani. Ama fiyat konusunda belli markaları kullandıkları ve piyasada sayılı oldukları için de çıtaları yüksek. Technovol daha yüksektir fiyat olarak ama iyiler gerçekten. Şirinevlerde de aktepesound falan var oralardan da fiyat alınabilir. Hatta benim yönlendirdiğimi de söyleyebilirsiniz aktepeye. Benim eski beyaz poloyu yapmışlardı.

İzolasyona gelince gerçekten çok önemli. El beceriniz varsa siz de yapabilirsiniz. Benim bagaja komple uyguladım acayip fark oldu. İzolasyonlu bir araba hoparlörü düşük rms olsa bile farkını hissettirir.

Edit: 1.sınıf okutuyorum, artık enerjim kalmıyor foruma:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barishrocker -- 27 Kasım 2015; 10:43:47 >
  • Aynen hocam.Çocukların bağrıkları auranızı iyice daraltmışken biraz da biz yüklenmeyelim.

Herşey için çok teşekkür ederim Barishrocker hocam ve Cadence 1 abi.

Allah yâr ve Yardımcınız olsun hepimizin.
  • Çok değerli Baris hocam ve cadence1 abi,

Bu ay sistemi taktırabildim.Kime tahmin edin Baris hocam.Technovol(kebork usta)ün yanında 4 yıl çalışıp sonra kendi dükkanını açan bir ustanın yanında.
    Dükkanda da Hertz 300 rms kabinli subwoofer aldım.Montaj işçilik toplam 220tl tuttu.Yemek ıvır zıvır toplam 250tl.
    Ama şimdi benim arabayı bir görün.(Belkide hayatımda ilk kez sistem yaptırdığım için bana öyle geliyordur.)
    Arkadaş diyorki araç duruyor ve camlar kapalıyken araba titriyor diyor :)

Saolun yardımlarınız için.
  • Bu arada baris hocam nasıl olduysa senin ismini verince referans gibi oluyor.Technovol dahil herkes sizi biliyor.
    İstanbul da iseniz sizi birgün yemeğe davet etmek isterim.
  • İyiymiş, işinize yaradıysa referansım sevindim:) güle güle dinleyin kazasız belasız inşallah;)

• Yemek kısmını es geçmişim:) levent tarafındayım ben olabilir tabii ki muhabbet ederiz. Forumlar bunun için de var..

• Çok teşekkürler hocam.Hemen özelden yazıyorum.Herkese nasip olmaz. :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.