Şimdi Ara

oto su ısıtıcı kettle kullanan varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
16.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • suyu kaynatatacam dıye yolda kalma korkusu oldu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu durumda en iyisi başlıklı kamp ocagı 35 tl civarı carsıda kamp bayilerde bulunabilir

iller arası giderken kaliteli benzinlikten alıp icmek iyi olabilir.ama bazen sehirler arası yol degilde.ara yollarda ıssız deniz kenarı yolları baglantı yolları.yada kalitesiz benzinlikler
    yada mangal sonrası falan

bu durumlar icin lazım olabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 tane araç su ısıtıcısı kullandım, eskittim.

Birincisi cihazı alırken ısıtıcı mi yoksa termos mu buna dikkat edin. Bazısı kaynatma amacli, bazısı ise sıcak tutmak için. Yanlışlıkla sıcak tutmak için olanı alırsanız 24 saat takılı tutsaniz da o kahveyi icemezsiniz. 65 derece ısıda tutmaya ayarlıdır bunlar.

İkinci ve esas önemli mevzu cakmak adaptoru aşırı isinip eriyor -ki eskitme sebebim de budur- ve eriyen plastigin aracın tesisatı ve cakmakligina zarar verme riski yüksek. Yaklaşık 300-400 cc suyu yarım saate yakın sürede kaynatılır.

Eğer sık olarak kullanacaksınız kaliteli bir termos almanızı öneririm. Ben 200 liraya kıyıp 1.9 litre stanley aldım ancak ihtiyaca göre daha ufak ve daha kısa süre sıcak tutan bir ürün de alabilirsiniz.

• Su ısıtmak yüksek güç isteyen bir iş. Otomobillerdeki gerilim seviyesi 12V gibi görece düşük seviyeli olunca yüksek güçler çekmek için haliyle yüksek akımlar çekmek gerekiyor. Bu da akünün, şarj dinamosunun ve elektriksel hattın sınırlarını zorluyor. Gücü makul seviyeye düşürünce de su ısıtma süresi kullanışlı olmayacak şekilde artıyor.

Otomobilin elektriksel yapısı üzerinde baştan sona (elektrik enerjisinin üretildiği noktadan tüketildiği noktaya kadar) düşünülerek projelendirilmiş bir modifikasyon yapılmadığı sürece su ısıtmak uygun bir iş değil.
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    2006 da eşimle Karadeniz turundayken 12V kettle ile çay yapmaya çalışmıştım, turun yarısında anca (!) su kaynamıştı!
  • Hocam bence araçta sıcak içeceklere hiç bulaşmayın. Soğuk içecekler için. Sonuçta yollarımız kötü sürekli sarsılarak çukurlara girerek gidiyoruz. Üstünüze dökülse sıcak içecek. O yakmasa bile Allah korusun birden dökülünce başka kazalara da sebebiyet verebilir. Yakın tarihte sıcak çay yüzünden yanık tedavisi gören birinin yakını olarak size tavsiyem budur.

• Hocam bende Carub marka 1Lt lik termostatli 12v su isiti var.3 4 kez kullandim suana kadar bi sikinti yasamadim.400 500 ml suyu 15 dk da kaynatiyor.Bu işlemleri hep rölantide gerceklestirdim sikinti cikmadi.Araç Nissan 1.5 dci Kaşkay

• Kaliteli bir termos almanız daha zahmetsiz olmaz mı hocam?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.