Şimdi Ara

Oto Yıkama İçin Tavsiyeler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam beyler İzmir'de oto yıkama işi yapıyorum.oto yıkama ile birlikte alım satım işi de var.
    Sizlere soruyorum ; bir oto yıkamada ne gibi hizmetler beklersiniz ? neler sizi memnun eder ? tavsiyeleriniz nelerdir?

Şimdiden teşekkürler. :)

• doğrusu ben öncelikle başkasının malına azıcık saygı beklerim.

arabayı ne zaman oto yıkamacıya ya da otoparkçıya bıraksam sağında solunda küçük minik çizikler göçükler peydah oluyor. çıraklar mı sürüyor nedir anlamadım?
  • Aracımın önce basınçlı su ile ön temizliğini yapacak, sonrasında sünger-köpük ile yıkayacak ve hava tutarak kurutacak bir oto yıkama yeri arıyorum.

Diyeceksiniz ki bu işi böyle yapan yok, doğru Karşıyaka tarafında sorduğum yerlerde dediğim şekilde yapan yok.

Ben de mecburen Sonax bayisi olan arkadaşıma gidiyorum, sağolsun ücret almıyor. Ancak hem eve uzak, hem sürekli ücretsiz yıkatmak olmuyor.

İlk cümlemdeki gibi yıkama işi yapmanızı beklerim.
  • İçi için IKEA da olan silindirler var, yapışkanlı, birde küçük çakmağa takılan elektrikli süpürge. Sonrada torpido sütü. Maksimum 15 dakka sürer, 2 günde bir yaparsınız. Dışınıda yıkatmayın, ne gerek var Burda aracı yıkatıyorum, üstten yol geçiyor, park ediyorum, 15 dakka sonra toz içinde yine aynı. Yollar kuru yağmur yok diye yıkatıyorsun, yolda çim sulama bilmemne yine su var yolda, yine çamur oluyor. 6 ayda bir yıkatıyorum, yıkatınca aracım cilanın ilk gün sürüldüğü gibi parlıyor. Yıkamacılardaki ilaç cilayı alıyor, bende yıkatmadığımdan kir gidince pırıl pırıl çıkıyor, kirle boya koruma yani..

• Hafızalı koltuğa sahip araba gelirse ayarıyla oynamayın.
    Yıkadığınız arabanın radyo frekanslarını değiştirmeyin, hatta müzik bile dinlemeyin.
    aracın torpidosundaki evrakları karıştırıp, parfümleri sıkmayın.

bunlar yapmamanız gereken şeyler.

Olsa güzel olacak şeyler ;

müşteriler için kablosuz internet koyun,
    laptop olsun angaryadan bi kaç tane gelen vakit öldürür.
    ücretsiz çay servisi yapın.
    müşteriyi bekletecek güzel bir bekleme odanız olsun öyle kokmuş çekyat olmasın.

aklıma geldikçe de yazarım.
  • saygı cok önemli hizmet ve saygı

müşteri geldimi kendini iyi hissetmeli

kesinlikle müşteri ayrımı yapmayın arkadaşım

her gelen müşteriye ayni hizmeti verin birinin lastiklerini parlatpı diğerini yapmamazlık yapmayın

elemanlara ayni tip giysi giydirin asarım kesrim kılıklı adamlardan kimse hoşlanmaz

kesinli aracın paspaslarını ıslak bırakmamaya özen gösterin

aracın tamemen kurulandığından emin olun özellikle yoğun oldumu tavanda bagaj kapağı üstünde silinmemiş yerler gözden kacabiliyor

her gelen araca koku takmayın paketiyle yan koltuğa bırakın ayni şekildde 2 adette su olabilir kapı içlerine vs.

aracın kesinlikle teyp acılmamalı cok itici oluyor buna dikkat edin

müşteriyi daima hoşlayın ve uğurlayın kim olursa olsun ister 10.000 lik arac kullansın ister 100.000 lik

herkese en iyi hizmeti vermeyi amaclayın özellikle bu sektörde eleman en büyük sıkıntı oluyor

ve gelip gecici iş olarak bakıyorlar ve verim alınamıyor müşteriye karşı saygısızlık yoğun yaşanan sorunlardan

calışanların dış görünüşüde cok önemli.

kesinlikle sigara içertmeyin

ve ürün olarak kaliteli markaları seçin ve o ürünü kullandığınızı müşteriye görsel olarak iletin

zaten hizmet sektöründe en büyük etken saygıdır

hayırlı kazançlar..

• Arkadaşlar iş yerimizde zaten fırçasız süngersiz cilalı oto yıkama sistemini kullanıyoruz ama öyle litresi 6-10 liralık ilaçlardan değil , Almanya'dan özel ilaç getirtiyoruz litresi 15 liraya.
    Araçlar çok kirli ise önce eteklere ve çamurluklara camsil şişesinden özel formülümüzü püskürtüp kirleri çözüyoruz.Daha sonra jant ilaçlarımız ile jantlardaki yağı ve kiri akıtıp parlatıyoruz.
    Bunlar dükkana giren her araçta yıkanmadan önce olan rutinler.
    Daha sonra basınçlı su vurulmadan araç özel ilacımızla köpükleniyor.
    2-3 dakika beklemeden sonra tabancayla suyu indirerek aracınızın hem boyasını güçlendiriyor , hem de yeni cilalanmış gibi parlatmış oluyoruz.

Daha sonra konsol ve deri koltuklar için yine Almanya'dan ithal özel süngerler var.Sadece ıslatarak iç kısımdaki tüm kiri alıyoruz.
    Camlar , boya falan kurutuluyor ve tüm araçlarda lastikler , bakalitler , kapı içleri ve ön koltukların arkası parlatılıyor.Yine bu işlemler de araç ayrımı olmadan yapılıyor.

Müşterilerimiz için ücretsiz sıcak-soğuk içecek ikramımız var kesintisiz.8 mb wireless bağlı.5 masa / 20 kişilik kafeterya tarzı bekleme salonumuz var.
    Gelen araçlarda hiç bir şekilde radyoya ve torpidoya dokunulmaz.Müşteriye sormadan bagaj bile açılmaz.Sadece koltuklar altlarını daha rahat temizleyebilmek için ileri geri oynatılır ama hafızaya dokunmayız.

Bunların üzerine başka öneriler?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Hafızalı koltuğa sahip araba gelirse ayarıyla oynamayın.
    Yıkadığınız arabanın radyo frekanslarını değiştirmeyin, hatta müzik bile dinlemeyin.

Güzel kardeşim iyi hoş sıralamışsında olsa güzel olacak şeyleri. Oto yıkamasına verdiğin ücret için sence bunları karşılarmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoran

quote:

Orijinalden alıntı: Şair-i Maderzat

Hafızalı koltuğa sahip araba gelirse ayarıyla oynamayın.

Güzel kardeşim iyi hoş sıralamışsında olsa güzel olacak şeyleri. Oto yıkamasına verdiğin ücret için sence bunları karşılarmı.

LAptop dışında bahçeşehir sonaxta bu ve daha fazlası mevcut.

20 tl alıyorlar binek araçlara iç dış.

Her müşteriye aynı şekilde davranıyorlar.

Hatta ben sahipleriyle tanışım.Baya bir muhabbetimiz gırgır şamatamız oluyor.

Hiç unutmam bir keresinde iç dış için yıklatmaya götürdüğümde araba yıkanırken cüzdanımı evde unuttuğumu anladım.

Dedim abi ben geliyorum parayı unutmuşum , yok kardeşim niye yorulucaksın o kadar git gel

Bidaha ki geldiğinde getirirsin sorun olmaz sıkma canını dedi.

ALlah razı olsun çok iyi insanlar.Tabi bunun gibi çok örnek var.Söylemeye gerek yok.

Beni çok yakından tanıdıkları için belkide böyleler.Sonuçta 2 senedir sürekli gittiğim yer.

• OTO YIKAMADA İÇ VE DIŞ GÖRÜNÜM TABİKİ ÇOK ÖNEMLİ ÖZELLİKLE ARABANIN CAM GİBİ PARLAK OLMASI
  • OTO YIKAMA ÜRÜNLERİ FİYATLARI HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRİM ARKADAŞLAR BİLĞİNİZE
  • oto yıkama işyeriniz izmirin neresinde.
  • unutulduğunda canımı sıkan bi nokta
    açılır tavanın içerden temizlenmesi
    kardeşim veya başka bi çocuk tarafından ellenip parmak izi veya başka bi iz olduğu zaman sevmiyorum ve temizlemeyi unuttukları zamanlar oluyo.buna dikkat edilebilir mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mythrill
    Araçlar çok kirli ise önce eteklere ve çamurluklara camsil şişesinden özel formülümüzü püskürtüp kirleri çözüyoruz.Daha sonra jant ilaçlarımız ile jantlardaki yağı ve kiri akıtıp parlatıyoruz.

bu camsil şişesindeki özel formül sulandırılmış tuzruhu olabilir mi?
    geçenlerde denk geldim seferihisarda bir yıkamacı arkadaşın arabayı yıkamadan hemen önce bütün araca spreyle bir sıvı sıktı sonra yıkamaya başladı, gittim kokladım bence tuzruhunun sulandırılmışıydı, adama sorduk kemküm etti, özel formül gibi birşeyler zırvaladı , ama arkadaşım arabasını çok iyi yıkadığı için adamdan memnun, uzatmadı fazla......
  • quote:

Orijinalden alıntı: evolvo

quote:

Orijinalden alıntı: mythrill

bu camsil şişesindeki özel formül sulandırılmış tuzruhu olabilir mi?
    geçenlerde denk geldim seferihisarda bir yıkamacı arkadaşın arabayı yıkamadan hemen önce bütün araca spreyle bir sıvı sıktı sonra yıkamaya başladı, gittim kokladım bence tuzruhunun sulandırılmışıydı, adama sorduk kemküm etti, özel formül gibi birşeyler zırvaladı , ama arkadaşım arabasını çok iyi yıkadığı için adamdan memnun, uzatmadı fazla......

hayır tuz ruhu değil.gerçekten özel bir formül.Almanya'dan getirtiyoruz biz.ve dediğiniz gibi tüm arabayı fısfıslamaya kalksak araç başı 100 lira almamız gerekir :D
    Pahalı bir ürün yani.

• yeriniz nerede?
  • Gelişen internet ortamında yer almak isteyen, yeteneklerine göre iş gruplarına ayrılacak, tercihen en az lise mezunu ve internet bağlantısı sürekli olabilecek çalışma arkadaşları aranmaktadır. Başvuruda bulunmak ve daha ayrıntılı bilgiler için lütfen linkteki formu doldurunuz. link için mesaj atın cevap verilecektir.
  • silinip teslim edildikten sonra su sızmamalı....
  • Paspasların üstüne kağıt konulmalı, malum araca binerken ister istemez ayaklar ıslanıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.