Şimdi Ara

Otoban Ayisi PLAKA 34 MES 62 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
3.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ümraniye TEM burası.Karşıdaki yüksek binalar Ataşehir oluyor.

Geçen 130 ile otobanda giderken Şile yolunda bir bayan İ20 kullanıyordu.BizKa sol şeritte giderken o orta şeritten gidiyordu.Hızı 70-75 km/sa kadar iken geldi hiç aynaya falan bakmadan direk önümüze kırdı.Sinyalda vermedi.Aramızda 5- 10m vardı o önümüze kırmadan önce.Biraz dikkatsiz olsak arkadan biçmiştik Hyundaiyi..Sağa doğru kaçamadığımız için sola hafif kırıp bariyerlere sıfır yanaştık.Az daha kırsak bariyerlere girerdik.Arkadan selektör,korna çaldık.Özür diledi gitti.Ama bu hayvanlığını değiştirmiyor.Trafikte böyle ayılar çok.Genelde böyle yapanlar elinde telefon,tabletle araba sürenler.Çok görüyorum adam Angry birds oynuyor ama hemde yüksek hızda araba kullanıyor.Bayan-erkek farketmeden çoğu kişi yapıyor bunu.Minibüs ayılarını saymıyorum onlar başka bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 10 Eylül 2014; 1:27:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Videonun sonu neden yok. Kamyoncudan dayak mi yediniz acaba? Ya da ne oldu sonrasinda önüne kiriyorsunuz sizde

bu konuyu hastaneden mi açtınız acaba diye sorsaymışsın daha komik olurmuş

edüt: araç içi kamera güzel bi olay arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 10 Eylül 2014; 1:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antique

quote:

Videonun sonu neden yok. Kamyoncudan dayak mi yediniz acaba? Ya da ne oldu sonrasinda önüne kiriyorsunuz sizde

Ayni yola çıkıyor ikiside

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Ümraniye TEM burası.Karşıdaki yüksek binalar ataşehir.

Evet o yolun sonu hep solda kalırsanız Sahrayıcedit - Cadde ye gidiyor .
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Aynen.İlk sağa girince az ileride Çamlıca gişeleri geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antique

quote:

Ayni yola çıkıyor ikiside

Ben de böyle olaylardan sonra önüne kırıp biraz fren yapıyorum . Ha ama sadece bildiğim güzergahlarda yoksa ileride trafik ışığı falan vardır kırmızı yanar bir de paslanmaz çelikten yapılan levye ile döver bunlar

@nıghtman 1-2 video daha koydunuz ama sadece bende mi açılmıyor ? Youtube vs vs link var mı

oradan girmeyip bir sonraki sağdan girerseniz de Palladium-Batı Ataşehir veya sola doğru giderseniz de Ataşehir Merkeze gider . Hahaha bitirelim bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 10 Eylül 2014; 1:43:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Ümraniye TEM burası.Karşıdaki yüksek binalar Ataşehir oluyor.

cevizlibağ. soldaki yeşil kundura, sağdaki binalar tercüman sitesi.
  • Böyle birşey olduğu zaman ve özellikle rampada kamyonların birbirini sollayarak trafiği kilitledikleri zaman onları sollayıp önlerine geçip hızımı nerdeyse durma noktasına getiriyorum, rampada kamyonları baydıktan sonra basıp gidiyorum.

• Bi keresinde 100 ile giderken 20 metre önümde sağ şeritteki tır önüme kırmıştı, işte bu videodakinin çok daha tehlikelisini düşünün. frene basıp sola kırdım hafif tekerler mucurlara geldi, araba sola doğru çekmeye başladı son anda tırın köşesini yalayarak tekrar şeride girdim. Hayatımda ölüme en çok yaklaştığım anlardan biridir. Bi de altımdaki araba emanet doğan . Tır şoförüde hayvan oğlu hayvan uyukluyomuş özür diledi. Ama en ufak bir şey olsaydı onun özür dilemesine fırsat bırakmadan ağzına s caktım o niyete girmiştim yani
  • yıldırım demirören var dediler geldim hüsrana uğradım
  • Tamam adamın yaptığı ayılık, orası tartışmasız fakat;

Kamyon siz onun henüz gerisindeyken, 35.saniyeden itibaren yavaş yavaş sol şeride kaymaya başlamış, siz ise gördüğüm kadarı ile buna dikkat etmemiş, sonuna kadar devam etmişsiniz. Bu nedenle videoyu izlerken kamyonun sola yönlendiğini görünce niye hala hız kesmediğinize anlam veremedim, ben o durumda iş bu raddeye gelmeden yavaşlamış olurdum.

Tamam yol sizin ama kamyonlar, otobüsler böyle maalesef, boşluğu gördü mü acımaz direk dalarlar. Bu nedenle yukarıdaki defansif sürüş yorumuna katılıyorum.
  • shintai kullanıcısına yanıt
    Orman bırakmadılar ki...Kesip kesip rezidans diktiler...Ayılar da mecburen aramıza karışıp iş güç sahibi oldular...
  • Sağ şeritten sol şeride geçecek kişi genelde sol aynasından gördüğü aracın seyir durumuna göre hamle yapar. Sol arkadan gelen araçla hızı aynı ise ya da o yanına gelmeden evvel onun hızını geçebilecek kadar hızlanabiliyorsa sol şeride geçer. Aksi halde sol şeritten gelenin geçmesini bekler.

Kamyon sizi aynada gördüğünde siz zaten aradaki mesafeyi kapatacak kadar hızlısınız kamyondan, bu yüzden kamyonun sizin geçmenizi beklemesi gerekirdi, o yüzden bu durumda siz haklısınız. Ama eğer bir süre kamyon ile aynı hızda sol arka çaprazından gidiyor olsaydınız kamyoncu "bu beni geçmicek" diyerek haklı olarak sol şeride geçse ve siz sonradan hızlanıp burnunuzu soksaydınız kamyoncu haklı olurdu.

Yine de büyük araçlara karşı kurallardan taviz verip kendimizi korumamız gerekli aksi taktirde malına ve canına zarar gelen bizler oluruz.

Ayrıca kornaya dahi basmamanız şaşırtıcı. Böyle durumlarda sağ şeritteki aracın sol tekeri benim şerit çizgime deydiği anda kornaya abanıyorum çoğu farkedip şerit değiştirmekten vazgeçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Bana Tem otoyolunda yüklü bir kamyon bunun aynısını yaptı. Üstelik en sol şeride fırladı. Az kalsın altına giriyordum. O kadar sinirlendim ki hızımı düşürdüm, uzunca bir süre takip ettim ve Ankara yönünde İzmit çıkışını geçtikten sonraki dik rampanın ortasında durdurdum kamyonu önüne geçip. Sonra bastım gittim. Aynadan baktığımda simsiyah dumanlar ata ata kalkmaya çalışıyordu.

Bende bir kere yaptım bu olayı. Adamla kavga noktasına kadar gidicektim el kol hareketleri vs. Sonrasinda yokusta durdum. Adam zor bela kalkmaya calısıyor. O kadar güldüm ki ne sinir kaldı ne stres :)

O anda o da dellenip arkadan vursa size? Pert olsa aracınız. Yazık değil mi? Benim de aklıma böyle durdurmak geliyor ama dengesiz durmaz bilerek vura da bilir yani:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Drebin

böyle tipler bile var otobanda.

Kameranın marka,model ve fiyatını öğrenebilirmiyim, sizin videoyu telefonda tam ekran izledim ama konu sahibininkini yüzde 30 küçülttü telefon neden olabilir hocam.

• Kamyon %100 hatalı, neresi savunuluyor bunun anlamadım, İstanbul trafiği olunca farklı mı olması lazım
  • bunlar hep eğitimsizlikten oluyo önüne gelen ehliyet alıyor sonra ortalık böle insanlarla kaynıyo sadece tehlike yaratıyolar başka bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

Bu çektiğiniz video kanıt niteliği taşımaz mı, resmi yoldan hakkınızı aramak için ?
    Bu arada içerden hiç küfür sesleri gelmedi. Baya sakin bir kişiliğiniz var sanırım

Küfürü bırakın korna bile çalmadı.ben de şaşırdım :)

• quote:

Bana Tem otoyolunda yüklü bir kamyon bunun aynısını yaptı. Üstelik en sol şeride fırladı. Az kalsın altına giriyordum. O kadar sinirlendim ki hızımı düşürdüm, uzunca bir süre takip ettim ve Ankara yönünde İzmit çıkışını geçtikten sonraki dik rampanın ortasında durdurdum kamyonu önüne geçip. Sonra bastım gittim. Aynadan baktığımda simsiyah dumanlar ata ata kalkmaya çalışıyordu.

kamyonlar dik yokuşlarda çoğu arabadan kolay kalkar kardeşim. C vitesi diye araştırırsan bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erten4848

quote:

kamyonlar dik yokuşlarda çoğu arabadan kolay kalkar kardeşim. C vitesi diye araştırırsan bulursun.

Kalkmada problem yok da, sağlam rampada hızlanmak bir dert. 80 ile giderken kamyonu durdurursan, elemanın tekrar 80'e çıkması dakikalar alır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.