Şimdi Ara

Otobanda 100 km 26 dakikada Ortalama hız 230.7 km/h (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Msjları okuyunca bir istatistiklere bakayım dedim ve karşıma ilk 2016 ve 2017 yıllarına göre belirlenmiş rakamlar çıktı.Buna göre:
    Almanyada otobanlardaki yaralanma ve ölüme yolaçan kazaların oranı tüm Almanya toplamının %6.9'una denk geliyor.
    Tüm kazalardaki ölümlerin %12.3'ü otobanlardaki kazalarda gerçekleşiyor.
    2017 yılında şehir içi trafiğinde (hız max. 50 km/s) her bin kazada 5 kişi hayatını kaybederken bu sayı şehirler arası diye tabir ettiğimiz max 100 km/s hız yapılabilen yollarda 20, otobanlarda ise 24 olmuş.Bu rakamların Türkiyedeki karşılığını merak ediyorum.
    Hız limiti Tr'de kaldırılmış olsa sonuçları bencede çok feci olur.Yazılanları okurken yıllardır Almanya'da yaşamama ve trafikte olmama rağmen daha "makas atma" olayına canlı olarak hiç şahit olmadığımı farkettim.Yukarıda arkadaş sellektör demiş,sellektör olayı da yok denecek kadar azdır,daha çok birbirine yol verme durumlarında sıkça rastlanır;sellektör yapan bekler ve hakkı olmasına rağmen trafiği tıkamamak için vb. yada nezaketen karşıdakine yol verir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 28 Ocak 2019; 20:15:54 >
  • Eskiler hemen hatırlayacaklardır.

İzmirden çeşmeye 270 civarı hızla giden Audi R8 mi ne vardı. Youtube’da videosunu bulamadım.

Ortalama hızı bundan daha yüksek olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene avusturyayı baştan sona arabayla geçtim.ortalama 1200 km yaptım ve 1000 km sini 100 km/h ile yapmışımdır.Bunu önemi çok büyük.Şöyle anlatayım;

Tr deki otobanlarda 100 km/h ile sol seritte gidilmez (dogrusu budur ben gitmem) ama kardeşim, sağ geçiyorum önumdeki araba 80 le gidiyor bi sağına geçiyorum önümdeki tır 70 le gidiyor.80 le giden aracı solluyorum arkadan selektor korna basılıyor.Yani 100 le sabit uzun yol yapmak imkansız surekli ondeki dengesiz hız seviyesine uymak gerekiyor.

Avrupada nasıl ?

tırların hepsi en sağ şeritte 90 la gidiyor.Diğer arabalar en sağ serittelerse 90, sol seride gecerlersede giden arabaların hızlarına uyumlular. Yani orta seritten giderken 70 le giden adam görmüyorsun.

100 le gitmek için en sağ şeritten gidiyorsun tır görünce bir sınyalle sollayıp yoluna devam ediyorsun gayet akıcı bir sekilde.1 hafta boyunca dikiz aynası kullanmadım nerdeyse ve hiç bir korna-selektör duymadım görmedim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.