Şimdi Ara

Otomasyon Bölümü Okuyanlar - Mezun Olanlar Buraya Lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
66.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bir sene hazırlık öss ye hazırlanıyorum bu sene istediğim puanı alamadım (kartal - sınav'dayım)
  • bende varım otomasyoncu henüz yeniyim tabi anadolu teknik lisesi endüstriyel otomasyon bölümünü bitirdim gerçekten program yazma ve sonucunda deneyip çalıştığını görmek mükemmel bir duygu (tabi bazende aksilik oluyor işte o zaman kafayı yiyorum :) ) ayrıca lise sonda MPS adlı sistemi programladım iyi bir çalışma oldu videosuda var hatta link:
    http://www.y-outube.com/watch?v=GTBWvJJiDWE
    ARADAKİ TİREYİ SİLMEYYİ UNUTMAYIN!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41ugur41

bende varım otomasyoncu henüz yeniyim tabi anadolu teknik lisesi endüstriyel otomasyon bölümünü bitirdim gerçekten program yazma ve sonucunda deneyip çalıştığını görmek mükemmel bir duygu (tabi bazende aksilik oluyor işte o zaman kafayı yiyorum :) ) ayrıca lise sonda MPS adlı sistemi programladım iyi bir çalışma oldu videosuda var hatta link:

Aynı sistemin programını saklıyorum hala...

• quote:

Orijinalden alıntı: 41ugur41

bende varım otomasyoncu henüz yeniyim tabi anadolu teknik lisesi endüstriyel otomasyon bölümünü bitirdim gerçekten program yazma ve sonucunda deneyip çalıştığını görmek mükemmel bir duygu (tabi bazende aksilik oluyor işte o zaman kafayı yiyorum :) ) ayrıca lise sonda MPS adlı sistemi programladım iyi bir çalışma oldu videosuda var hatta link:

bende yapmıştım buna benzer bişey bazen kafayı yedirtiyordu

• Merhaba arkadaşlar ben otomasyon okumak istiyorum ama kafam karışık kontrol ve otomasyon var endüstriyel otomasyon var bulunduğum şehirde elektronik ve otomasyon var farkı varmı çok çok yok sa bulunduğum şehirdeki elektronik ve otomasyonu yazmak istiyorum aydınlatırsanız beni sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_48

Merhaba arkadaşlar ben otomasyon okumak istiyorum ama kafam karışık kontrol ve otomasyon var endüstriyel otomasyon var bulunduğum şehirde elektronik ve otomasyon var farkı varmı çok çok yok sa bulunduğum şehirdeki elektronik ve otomasyonu yazmak istiyorum aydınlatırsanız beni sevinirim.

Aralarında en kapsamlı bilgiyi kontrol otomasyona alırsın diye biliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Arkadaşlar,
    Burada öyle bir başlık açıldığını görünce,Otomasyon alanında çalışan bir öğretmen olarak birkaç bilgi eklemek istedim.
    Otomasyon:Kısaca akıllı sistemler tasarlamak ve yönetmek diyebiliriz.Başka bir söylemle de insanların yapacağı işleri daha hızlı,ekonomik,güvenli ve hassas yapan makinalara teslim etmek diyebiliriz.
    Bunları yapabilmek içinde.
    10 sınıfta: Temel elektrik ve Elektronik bilgisi,Mekanik bilgisi
    11.Sınıfta:PLC,Pnomatik Hidrolik,3 boyutlu modelleme,Görsel programlama;temel Programlama,Klasik Kumanda Yöntemleri
    12.Sınıfta.CNC,Gömülü sistemler.CAM Programları,Proses Kontrol,Fabrika Otomasyon,Algılayıcılar
    Gibi dersleri görürsünüz.Ders içeriklerini görmek isterseniz.www.megep.gov.tr Adresinden modüller kısmından inceleyebilrisniz.
    Yukarıdaki kısaltmalarla yazılmış CAM gibi sözcüklerin içeriği ile ilgilide Google sorun yüzlerce döküman bulacaksınız.
    Her sektörde ihtiyaç duyulan bir meslektir.Gıda;savunma,Sağlık;tekstilİkimya,Makina İmalat çalışabileceğiniz başlıca alanlardır.Saygılar

• Herkese selamlar hocamıza verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.
    Ben bu bölümü bitiremedim ama okuduğum süre zarfında gördüğüm kadarıyla sonuna kadar tavsiye edebileceğim bir bölüm, çağımızın ihtiyaçlarına yönelik bir bölüm iş imkanları sınırsız diyebilirim.
    Bir şeyler üretmeye, üretilen sistemlerin operatörlüğüne vs müsait bir bölüm. Şu an ki Türkiye şartlarında farklı il ve sektörlerde 2.000 - 2.500 tl maaş ve ek haklar ile çalışan tekniker tanıdıklarım var, nispeten temiz bir iş, zevkli bir iş. Hepinize başarılar dilerim.
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sene bende Akdeniz Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon teknolojisi bölümünü kazandım. 3. Sıra tercihimdi. Lise de motor bölümü okudum 2004 mezunuyum sonrasında elektrik vs hiç alakalı işlerde çalışmadım. Sizce direk Üniversite de bu bölümü okumam beni zorlar mı? Yukarıda hocamız 10 11 12 sınıflarda alınan derslerden bahsetmiş ben hiçbirisini görmedim. Bu benim için çok kayıp olur mu sizce?

Elektroniğe merakım var uğraşmayı severim ancak teknik terimler vs beni ne kadar zorlar.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Edit: ikinci öğretim gündüz çalışıp akşam okula gideceğim eğer olursa. Bu şartlar altında ne yapmalıyım sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimi -- 15 Ağustos 2016; 3:02:20 >
  • Bende bu meslege universite duzeyinde baslayacagim 2 yillik ama egitim alacagim yer yurt disi.buralarda is imkani bu meslekler icin cok fazla ve bu alanda mezun olmus ve profesyonellesmis insanlar deli gibi para kazaniyor sirf baslangic maaasi 19-02-2017 tarihini icin konusuyorum turk parasi 15 milyar civari...ki bu meslegi alip 5-10 yil tecrubeliler kesinlikle maaasa calismiyor cogu..herkes kagit uzeri bir firma acip,, firmalarin projelerde isci ihtiyaci oldguunda onlardan yardim istemek zorunda kaliyor adamlar 3-5 kati kazaniyor.
    Bakalaim mobilya ve dekarasyon bolumu bitirdim.. bos mdf, kontraplaki alip cizim, fiyat ve maliyet gideri hesaplamasi, isleme. kaplama, boya cnc vs tum islerimlerini yapip mobilya olarak kenara koyabilecek bir egitimde aldik ama bana gore meslek degilmis.bosuna 3,5 yilimizi verdik..
  • karaca761 K kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba yurtdışı demişsiniz hangi ülkeden bahsediyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Umuttig

Danimarka icin konusuyorum ben..Adamlar bu konuda cok ileride ve buyuk firmalar var..Bizim arkadasin calistigi yer Turkiyede nerde bilmiyorum ama Banvit"in cok buyuk bir fabrikasini kurmuslar sifirdan
  • quote:

Dedigim gibi bircok meslekten insanlar linkini verdigim yre kaydoluyor is oldukca ora yolluyorlar..MEsele bizim arkadasla beraber calisan elektirik muhendisi arkadasi "Dansk IngeniørService"http://d-i-s.dk/ kayitli birisiymis bir proje icin bu servis firmasi arkadasin calistigi yere bu adami 3 ayligina yollamislar..ve bu servis bu adam icin o isyerinden 300 bin kr yani 160bin tl civari para aliyor..ve muhendis oglana sirf 40 bin kr (20 bin tl) aylik vriyorlar..Ki bu kadar az olmasinin bence en buyuk sebebide Danimarkaya yeni gelmis gram danimarkaca bilmeyen iranli olmasindan kaynaklaniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaca761 -- 5 Mart 2017; 0:41:38 >

• karaca761 K kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim cevap için peki İngiltere için bi düşünceniz var mı

• quote:

Anladım teşekkür ederim cevap için peki İngiltere için bi düşünceniz var mı

Ingiltere hakkinda hicbir bilgim yok
  • Bende bu sene bilişim seçektim baktım ki bilişim ile otomasyon nerdeyse aynı alan bende otomasyona karar verdim sizce ingilizce bilmek otomasyonda işe yararmı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.