Şimdi Ara

Otomatik vites arabam 4.ncü vitese geçmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
3
Favori
39.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selam aleykum değerli ustalar ve kıymetli müslüman kardeşler bende hundai sonatı 98 model otomatik vites araç var tam 2 buçuk yildir masraf ediyorum bir turlu kurtulamadı arabanın arızası 4 vitese geçmiyor bunun için gitmedik usta kalmadı 0532 169 33 41 bana yardımcı olursanız çok sevinirim... Allah yar ve YARDIMCINIZ olsun
  • elam aleykum de?erli ustalar ve kyymetli müslüman karde?ler bende hundai sonaty 98 model otomatik vits araç var tam 2 buçuk yildir masraf ediyorum bir turlu kurtulamady arabanyn aryzasy 4 vitese geçmiyor bunun için gitmedik usta kalmady 0532 169 33 41 bana yardymcy olursanyz çok sevinirim... Allah yar ve YARDIMCINIZ olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gani koç

Arkadaşlar herkes biran önce yararlansın diye burda yazıyorum.Vites kutusunun içerisinde 3 adet kablo var bunların 1 veya 2 si vitesi devamlı hareket ettirdiğimiz için muhtemelen fabrikada montaj hatası olarak kabloların kopmasıdır.Sizin yapacağınız kabloları güzelce ekleyerek izole etmektir .Yani 5 kuruş para harcamadan yapacağınız bir iş.Tekrardan forumdaki mehmet beye minnettarlığımı iletirim.Onun sayesinde arabam düzeldi ve bir dünya masraftan kuryuldum.

bendede aynı sorun oldu. o üst koruma kapağı nasıl çıkıyor. vida falan yok görünürde??
  • Gani koç

4. Vites geçmiyor konusunda biraz daha bilgi verebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 oto elektrikçiye gittim, kablo meselesi ni anlattım, ikiside biz yapamayız deyip sökmediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtzdyaman -- 3 Şubat 2018; 19:38:3 >
  • Arkadaşlar merhaba,

Hyundai accent 97 model otomatik aracımda bende aynı sıkıntı ile karşılaştım.Benim araçda 3. vitesten 4. vitese ara ara geçmemeye başlamıştı.Daha sonra şanzumancıya götürdüm bana 4000 TL fiyat çektiler.Daha sonra burdaki forumları okuduktan sonra tanıdık oto elektrikçiye gittim.Vitesin olduğu konsol sökülüp kablolar kontrol edildi.Ancak herhangi bi sıkıntı olmadığı görüldü.Daha sonra O/D tuşu sökülürek kontrol edldi ve iç kısmını hafif bi çatlak olduğu görüldü.Lehim ile kaynak yapılarak çatlak giderildi.Ancak yenisi Bursa'da bulunamadı ve Japonya'dan sipariş verildi.Lehimli olarak da kullandığımda bi sıkıntı yaşamadım ve arabamdaki sıkıntı giderildi.Yenisi gelince de değiştirildi.Aynı sıkıntı ile arkadaşımda TOYOTA YARIS ile de sıkıntı yaşıyordu.Onada şanzumancı 5000 TL fiyat vermiş.Ben söyleyince oto elektrikçide yaptırdık.Onunda kablolarda sıkıntı vardı ve giderildi.Bu bilgiler faydası olur inşallah.

• gani koç G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bu bilgiyi paylaşan arkadaşa çok teşekkür ederim.Bende Hyundai Getz 2005 otomatik vites aracım var.1.2.3 viteslerde ve R de hiç bir sorun yoktu 4. vitese geçmiyordu.Bu site sayesinde bilgi paylaşan arkadaşlardan Allah razı olsun.Dedikleri gibi Vitesin bulunduğu kafada O/D off tuşuna giren 3 adet kablodan birinin lehim bıraktığını gördük ve lehimleyip tekrar topladık ve şu an bütün vitesler tıkır tıkır çalışıyor.(Şunuda belirmek isterim O/D off tuşu gösterge ekranın çalışıyormuş gibi bastığında yanıyor bidaha bastığında sönüyordu.İnsanı çalışıyor şüphesine düşürüyor).Yoksa sanayide gezmedik yer kalmadı herkes şanzıman sökülecek dedi.Bende pek güvenip yanaşmadım açıkçası.İyikide öyle yapmışım.Yoksa sağlam şanzıman gidecekti.Parasıda cabası.Bende diğer arkadaşlar gibi başına gelen olur diye paylaşıp yazmak istedim.İnşallah başkasınada faydası olur.O/D tuşuna gelen kablonun vites geçişini engelleyeceği hiç aklıma gelmezdi.Direk mekanik olarak düşünmüştük.
    Tekrardan Çok teşekkürler.

• Merhaba Gani Bey. Accent 1.5 Gls Otomatik Aracım var. Aracım 4. vitese geçmiyor. Konuyla ilgili tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

• SE-AS S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Benimde 98 model 1.5 gls aracım var. Forumu okurken sizin araçtaki 4. Vites sorununun benim araçtaki sorunla aynı.Aracım 3. Vitese kadar sorun yaratmıyor ama 80 km 4. Vitese geçerken boşa çıkıyor devir yükseliyor araç gitmiyor. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor?

• Selamun aleykum abim ben yeni golf 4 aldım 2004 araba aynı senin dediğin gibi 4 geçmiyor şanzımanciya goturdum yağını ve filitresini degistirdim bi kaç gün düzeldi sonra yine aynısını yaptı gelip gidiyor ara ne yapmam lazım

• Merhaba , 2006 polo 1.4 benzinli tam otomatik (4 ileri) aracım var . D modunda giderken devir artıyor ama hız artmıyor. 1-2-3 viteslerin attığını biliyorum ama 3 den 4 e geçmiyor. Triptonik 3 modunda kullanınca sıkınytı yok. Bir kaç usta ile görüştüm şanzımanı açmak lazım dediler.Aracım daha 115.000 km de. 2014 de yazmışsınız bu yazıyı fakat yönlendirir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NTT1414

Öncelikle bu bilgiyi paylaşan arkadaşa çok teşekkür ederim.Bende Hyundai Getz 2005 otomatik vites aracım var.1.2.3 viteslerde ve R de hiç bir sorun yoktu 4. vitese geçmiyordu.Bu site sayesinde bilgi paylaşan arkadaşlardan Allah razı olsun.Dedikleri gibi Vitesin bulunduğu kafada O/D off tuşuna giren 3 adet kablodan birinin lehim bıraktığını gördük ve lehimleyip tekrar topladık ve şu an bütün vitesler tıkır tıkır çalışıyor.(Şunuda belirmek isterim O/D off tuşu gösterge ekranın çalışıyormuş gibi bastığında yanıyor bidaha bastığında sönüyordu.İnsanı çalışıyor şüphesine düşürüyor).Yoksa sanayide gezmedik yer kalmadı herkes şanzıman sökülecek dedi.Bende pek güvenip yanaşmadım açıkçası.İyikide öyle yapmışım.Yoksa sağlam şanzıman gidecekti.Parasıda cabası.Bende diğer arkadaşlar gibi başına gelen olur diye paylaşıp yazmak istedim.İnşallah başkasınada faydası olur.O/D tuşuna gelen kablonun vites geçişini engelleyeceği hiç aklıma gelmezdi.Direk mekanik olarak düşünmüştük.
    Tekrardan Çok teşekkürler.
    Kardeşim günlerdir aradığım cevabı yazmışsın çok teşekkür ederim, benim aracım da 96 1.8 elentra, od tuşu çalışıyor ama 4e geçmiyor bende çalışıyor diye bakmayacaktim, şimdi orayı kontrol etmek şart oldu. Birde geriye geçmiyor d ye alıp olye geçiyor yoksa asla geçmiyor o neyden kaynaklanır ki.

• Carizmaoto kullanıcısına yanıt
    başkan ben de 1998 model otomatik vites mondeo var 3. vitesten sonra 4 e geçmiyor devir yükseliyor sonrada araba yavaşlıyor 1 de 2 de gidiyor sorun yok .Acaba sorununu nasıl hallettin?Bana yol gösterebilir misin?
  • 1998glx 1 kullanıcısına yanıt
    benim sorun od tuşunda değilmiş od kavrama sistemi değişti arkayı açıp balatası tası ve oring değişti düzeldi birde aracın okuyucularını ters takmışlar geriye geçmemesinin ve 3.viteste takılı kalmasının nedeninide böyle buldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twist Of Fate

otomatik araba akıl işi değil ya

Arkadaşım vitesin 4 e geçmeme sorununu çözdün mü bende Volvo 850 var aw50 42 şanzıman aisin marka. Aynı arıza var yağı yeniledim çözülmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalefe

Selamün aleyküm bende 4. vites mağduruyum 3 vites 80 ile gezmekten sıkıldım artık
    şimdi servisteyim detayları yazacağım.

Arkadaşım vitesin 4 e geçmeme sorununu çözdün mü bende Volvo 850 var aw50 42 şanzıman aisin marka. Aynı arıza var yağı yeniledim çözülmedi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.