Şimdi Ara

Otomatik vites türleri, avantajları, dezavantajları. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
95
Favori
127.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

Tesekkurler haluk hocam.yarın izmire gidip siparisi vereceğim.ayvalıga geldiğinde gezeriz.

İşlem tamam mı Tolga'cım?

Hala sipariş vermediysen Toyota Avensis önereceğim 63.000 TL'ye haa

avensis 65 bin olmuş :(
    zam yemiş
  • Dsg şanzıman ile ilgili önyargıyı aşmak lazım. Kronik bir sorunu bulunmadığı halde ileride sorun çıkarma ihtimali olabilir, garanti dolunca satmak yararlı olabilir şeklinde beyanda bulunmak çok doğru olmasa gerek. Somut verilere dayanmıyor, dsg senelerdir var.

(Edit: Haluk bey emek verdiğiniz için teşekkür ederim, paylaştığınız konuları ve çabanızı takdir ediyorum, eleştirim kesinlikle şahsınıza değildir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 4 Ağustos 2011; 11:08:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Dsg şanzıman ile ilgili önyargıyı aşmak lazım. Kronik bir sorunu bulunmadığı halde ileride sorun çıkarma ihtimali olabilir, garanti dolunca satmak yararlı olabilir şeklinde beyanda bulunmak çok doğru olmasa gerek. Somut verilere dayanmıyor, dsg senelerdir var.

(Edit: Haluk bey emek verdiğiniz için teşekkür ederim, paylaştığınız konuları ve çabanızı takdir ediyorum, eleştirim kesinlikle şahsınıza değildir)

Sağolasın arkadaşım.

Aslında burada ya da özelden paylaşamayacağım birkaç nedene istinaden öyle yazdım.

Ve maalesef hala yazdıklarımın arkasında durmak durumundayım.

Kendi aracım olsa ben öyle yapardım.

Belki ileride gerekçesini paylaşırım. :)

Tekrardan sağolasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

Tesekkurler haluk hocam.yarın izmire gidip siparisi vereceğim.ayvalıga geldiğinde gezeriz.

İşlem tamam mı Tolga'cım?

Hala sipariş vermediysen Toyota Avensis önereceğim 63.000 TL'ye haa

avensis 65 bin olmuş :(
    zam yemiş

işlem tamam hocam fiorinoyu aldım.63 değil 50 bile olsa o fiyat beni aşar.sizinde avensis hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

Benden tavsiye tam otomatikten uzak durun. Hem çok yakıyor hem de motor performansından çalıyor bundan sonra yarı otomatikten şaşmam.

vites geçişleri yumuşak ayrıca sorunsuz bir şanzıman
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Benden tavsiye tam otomatikten uzak durun. Hem çok yakıyor hem de motor performansından çalıyor bundan sonra yarı otomatikten şaşmam.

vites geçişleri yumuşak ayrıca sorunsuz bir şanzıman

Sorunsuz deniyor ama yine de masraf açma olasılığı manuel kadar az değil sonuçta hep bir risk var. Renonun edc, vwnin dsg gibi çift kavramalı yarı otomatik şanzımanların vites geçişleri otomatiğe göre çok daha yumuşak ve kararlı ayrıca aracın performansından ödün vermiyorsunuz.

DSG'nin vites geçişleri sessiz ve sorunsuz, piyasadaki en iyi tiptr. viteslerden birisi, ama şöyle bir durum var Golf 6 forumuna yazdığımı aynen yapıştırıyorum:

Orijinalden alıntı: go-suto

Evet arkadaşlar; 10 aylık 2012 model Comf. TDI DSG 26b kmde, alt takımdan gelen sesler artık iyice arttı.
    Vites değişiminde, park halinde arabaya iner - binerken, hafif engebeli yollarda ilerlerken, hareket halinde gacır gacır ötüyor.
    Yarın servise götürüyorum, Doğuş Oto'nun satış sonrası hizmet kalitesini görücez.

05 Ağustos Cuma

Bugün götürdüm servise, test sürüşü yaptırdım, adam ben daha şikayetlerimi söylemeden hepsini saydı. Meğerse hiçbiri problem değilmiş

DSG ŞANZIMANLI GOLF YA DA BAŞKA VW ALACAKSANIZ OKUYUN, KEŞKE BEN ALMADAN ÖNCE BAŞKASI DA YAZSAYDI:

ARAÇ ORTA HIZDA VİTES DEĞİŞTİRDİĞİNDE ALT TAKIMDAN GELEN ÜRKÜNÇ ŞAKIRTI VİTESİN ÇİFT DEBRİYAJLI YAPISINDAN KAYNAKLANIYORMUŞ, SESİ YAPAN VİTESİN İÇİNDEKİ HAREKETLİ PARÇALARMIŞ.
    KLİMA AÇIKSA SES DAHA DA ARTIYORMUŞ, YAZILIMLA SES AZALTILABİLİRMİŞ AMA BENİMKİNDE ZATEN SON YAZILIM OLDUĞU İÇİN YAPACAK HİÇBİR ŞEY YOKMUŞ.
    BEN SESİN AMÖRTİSÖR YA DA BALATALARDAN GELDİĞİNİ ZANNETTİM ÇÜNKÜ HAFİF BOZUK YOLDA SES ARTIYORDU MEĞERSE VİTESİN İÇİNDEKİ PARÇALAR BOZUK YOLDA DAHA ÇOK ÖTÜYORMUŞ.

YOKUŞTA, HAFİF EĞİMDE YA DA MICIRIN ÜZERİNDE, PARK HALİNDE VEYA EL FRENİ ÇEKİK DURUMDA ARABAYA İNİP BİNERKEN, BAGAJA YÜK KOYARKEN CIKAN GICIRTI DA NORMALMİŞ,
    ADAM NEDENİNİ ANLATTI AMA DİNLEMEDİM OTM. VİTESLER YAPAR DEDİ KISACA...

Israrla DSG şanzımanlı Golf sırası bekleyen arkadaşlar; Eylül ayında benimkinin 1 yılı dolcak çok komik bi fiyata satıyor olcam dikkatinize (rengi Şeker Beyazı)

• İnsanı korkutan bu yazılar işte yoksa adam gibi garanti ve problemsiz hizmet olsa isterse 10 defa değişsin sistem ama garanti ile bir şanzumana servet vermeye gerek yok hele çözümü yoksa bazı durumlarda bu daha korkutucu.......
    Ama DSG yinede çok kaliteli bir şanzuman bunu kimse aksini iddaa etmiyor.....
  • Bu konuda gerek sorularıyla, gerek yorumlarıyla, gerekse de teşekkürleriyle paylaşımda bulunan aşağıda isimleri bulunan forumdaşlarımın bazılarının sorularına yanıt verememişim ya da bir şekilde es geçmişim.

Malum araya tatil süreci ve de peşinden Ramazan girdi.

Ben bir kez daha bu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İnşallah Bayramdan sonra eksik kalan noktaların üzerinden geçebilirim.

Selamlar, sevgiler.

Alperenkara,

misery1903,

REM,

tgezer,

banchi_doğan,

muccio,

MINERVAL,

zaftolga,

dj appıah,

sapultra,

that_inspector,

alptug.55,

cinman,

dranov,

berk984,

smg05,

EfsaneFocus,

gorkemuse,

albatroshaski,

rallier_61,

Polemik,

!sTaNbLuE,

otomobilci_x,

bangsuui,

dedikodu,

aanil,

hunter06,

NİTROUS666,

SeKSandDoRT,

ogameci,

oquzdag,

atiyba.

• Faydalı araştırma olmuş bizim için.
    Ellerine sağlık.
  • Manuel şanzıman, yokuşlardada el freni yardımı gerisi lüzümsuzdur.
  • Firefox bu sayfayı neden zararlı olarak görüyor. ?
  • Sayfa geçişlerinde reklam çıkıyor, ondan olabilirmi acaba?
  • Benim test sürüşü konumda da aynı sıkıntı vardı.

Reklamla ilgili birşey.

Firefox ta reklamları kapatabilirsiniz.
  • Paylaşım için teşekkürler...
  • Hayret ya ben bu konuyu nasıl görmemişim daha önce Konu çok güzel olmuş abi ellerine sağlık Tam otomatik aracımız üretilsin diye bekliyoruz bakalım şimdilik hele bir teslim alalım da bakarız sağlam mı değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nogretse

Manuel şanzıman, yokuşlardada el freni yardımı gerisi lüzümsuzdur.

Galiba bekarsın arkadaşım.

Biz de keyfimizden araştırmadık bunca detayı.
  • güzel konuymuş elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Hayret ya ben bu konuyu nasıl görmemişim daha önce Konu çok güzel olmuş abi ellerine sağlık Tam otomatik aracımız üretilsin diye bekliyoruz bakalım şimdilik hele bir teslim alalım da bakarız sağlam mı değil mi

Algıda seçicilik olayı bu olsa gerek.

Yenge + ehliyet = A/T

ZSARA = benzinli araç

A/T + benzinli araç = Civic

Detective detected

Ahaha :)

:-) :-) :-) :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 11 Ağustos 2011; 23:07:02 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Hayret ya ben bu konuyu nasıl görmemişim daha önce Konu çok güzel olmuş abi ellerine sağlık Tam otomatik aracımız üretilsin diye bekliyoruz bakalım şimdilik hele bir teslim alalım da bakarız sağlam mı değil mi

Algıda seçicilik olayı bu olsa gerek.

Yenge + ehliyet = A/T

ZSARA = benzinli araç

A/T + benzinli araç = Civic

Detective detected

Ahaha :)

:-) :-) :-) :-)

Bu arada eşitlikler süper olmuş, tam öğretmen işi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZSARA -- 11 Ağustos 2011; 23:18:57 >

• Haluk abi açtığın tüm konularda zararlı bir şey var diye browser uyarı veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.