Şimdi Ara

Otomatik Vitesli Arabada El Frenini Çekmek Gerekli mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
18.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • El frenının ustune " çekmeyın" yazsalar gıcıklığına çekersiniz. Yararı olan şeyleri aman diyim kullanmayın
  • Tavsiye edilen cekilmesi ama ben cekmiyorum gozle gorulur bir egim yoksa.

Amerikalilar yillardir otomatik vites kullaniyor ve cogu el freninin yerini bilmez bile. Ona ragmen otomatik araclar cok uzun kmler goturuyor. Cekmemenin Cok buyuk bir sorun oldugunu dusunmuyorum.
  • Çekmenin bir zararı yok ki neden çekilmez anlamıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....yok n ye al p de birak oncet frene bas....manuelin gozunu seveyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

Otomatik vitesli aracı park etmenin en düzgün yolu;

1- Durun, ayağınız frende iken vitesi N ye alın. Frene basmaya devam edin
    2- El freni yeterince kuvvet uygulayacak kadar çekin.
    3- Ayağınızı frenden çekin. El freninin arabayı tuttuğundan emin olun. Araba kayıyorsa el frenini daha fazla çekin. Bu adım aracın tüm yükünün el frenine binmesi için.
    4- Vitesi P ye alın. Otomatik şanzımana hiç yük binmeden aracınızı güvenle terk edebilisiniz.

Tekrar yola çıkmak için:

1- Frene sonuna kadar basın ve basılı tutun.
    2- El frenini indirin.
    3- Vitesi D ya da R ye alın.
    4- Yürüyün

Bu şekilde yapmazsanız, aracı park ederken eğimden gelen yükü şanzımana bindirirseniz, hareket etmek üzere vitesi P den R ye atarken çötönk diye bir ses duyarsınız, içiniz gider. Bunu alışkanlık haline getirirseniz şanzımanı elinize alabilirsiniz.

Kesinlikle katılıyorum. Gayet doğru bilgiler var. Yükü şanzımana değil el frenine vermeyi tercih ediyorum ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

....yok n ye al p de birak oncet frene bas....manuelin gozunu seveyim...

Yaaaa evet otomatik vites eziyet, manuel de hiç eziyet yok hey Allahım yaaaaaa
  • gerekli olmasa araca elfireni koymazlardı sonuçta el firenide bir maliyet. gerekliki koymuşlar
  • elektronik (otomatik) el frenli araba al , el freni derdinden kurtul. İş yerinde ki araç olmasa el freninin ne olduğunu unutucam
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Bizde çook eskiden Volvo 760 vardı. Arabanın el freni sisteminde problem vardı ama babam nedense hiç yaptırmadı. Neticede yıllarca sadece Park kullandık.

Sonunda hiçbirşey olmadı araca ama benim kendi arabam olsa asla yapmam öyle bir hata.

Sizin anlattığınız yötem en doğrusu ben manuel arabada bile viteste bırakırken yükü şanzımanda bırakmıyorum.

Sürekli yükü motor ve şanzımanda birakırsanız bir süre sonra ilk olarak Motor kulakları / takozları iflas ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

İşte bu gibi nedenlerden dolayı 2. el otomatik araç almak çok riskli bu ülkede.

Aynen öyle. Süs diye koymuşlar zaten el frenini çekmesende olur.

• tüm yükü şanzumana bindirmek aşırı derecede yıpranmasına neden olur ve ilerde sorun yaşatır. yapılmaması gerekli.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    +1
  • parası fazla gelen arkadaşlar çekmese de olur...:)) aracın yükünü şanzımana bindirmemek iyi olur... el freni her park durumunda çekili olmalıdır...
  • sirdiesel S kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum yazdıklarımı harfiyen manuel viteste de uygulamak gerekli, sonuçta o da aktarma yük binerse yıpranır.
  • Aracı tutmada;
    1.araç; El freni,
    2.araç; P modu olmalı.
    Sıralamayı tam tersi yaparsanız zamanla şanzımanda sorun yaşama olasılığınız artar.

Unutmayın şanzımanı bozan en büyük etmen, üzerine binen yüktür/torktur...
    El freni yerine P kullanılırsa şanzımana aşırı yük biner.
  • otomatik Amerikanlarda el freni yoktur zaten en sol tarafta ayakla frenleme yapan mekanizma vardır, bir kaç sefer basarsın araç kitlenir. serbest bırakmak için kolu vardır çekince fren büyük bir ses ile boşalır.
  • @ilteris_ hocam oto. vitesli aracımı şöyle park ediyorum ben. Farklı birçok metod var. bilmiyorum hangisi doğru.

N ye alıyorum ayak frende.
    el freni çekiyorum.
    P ye alıyorum.
    arabayı stop ediyorum
    Ayağı frenden kaldırıyorum.

Benim metodum doğrudur diye bir iddiam yok ama açıkçası hangisi doğrudur bilimsel bir açıklama yapan olursa hayır demem.
  • Arabaya el freni koymuşlarsa vardır bir nedeni. Gereklidir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akorkmaz11

İşte bu gibi nedenlerden dolayı 2. el otomatik araç almak çok riskli bu ülkede.

aynen katılıyorum daha oturmadı bu ülkede otomatik vites kavramı bir 10 yıl daha lazım
  • Çekilmesi gerekli tabiki.Süs olsun diye koyulmuyor oraya.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.