Şimdi Ara

Otomobil amblemleri ve anlamları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
10.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Citroen yalan gibi
  • edit:Volvonun simgesi simyadaki (FE) demirin simgesidir
    isveç çeliği değil

mercedesteki 3 kolda firmanın birleşen ortaklarını açıklıyor

soldaki Benz & Cie.
    sağdaki Daimler Motoren Gesellschaft
    üsttekide de günümüzdeki mercedes-benz
  • Hyundai logosunu göremedim?

Chung Ju Yung, Seul'de kurduğu firmanın adım Hyundai olarak belirledi. Hyundai kelimesi Kore dilinde ilerleme anlamına gelse de firma, 1947'de kurulduğunda orta boy bir tamirhaneden daha büyük değildi, ilk yıllarda logoda markanın adinin tamamı yazıyordu. Daha sonra firma, yatık bir elipsin içinde uzanan eğik bir H harfi kullanmaya karar verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 30 Ocak 2013; 22:34:26 >
  • konuda yanlış bilgiler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

konuda yanlış bilgiler var.

Doğrularını bekliyoruz
  • böyle bir başlık zaten vardı. citroen'in olayı tamamen hikaye. bir değirmende kullanılmaya başlayan yeni bir çark sisteminden geliyor logo.

3 teker üstünde gitme hikayesi ile devrilmeme hikayesi kısmen doğru.

3 teker üstünde gitme hikayesi de gaulle'nin olacak sanırım bir bombalı süikast sonrası ds serisi citroen'in 3 teker üstünde iken halen dengesini fazla kaybetmeden oldukça hızlı bir şekilde ilerleyerek adamı kaçırmasından geliyor.

devrilmeme olayı hidropnömik süspansiyonla ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Alfa Romeo'nun müslüman bebeyi yutan yılanına değinmemişiniz.

aynen. ben de onu okumak için girmiştim ama mercedesi öğrenmiş oldum.

bu arada hani fiat ?
  • hani tofaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanozsavas

quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Alfa Romeo'nun müslüman bebeyi yutan yılanına değinmemişiniz.

aynen. ben de onu okumak için girmiştim ama mercedesi öğrenmiş oldum.

bu arada hani fiat ?

FIAT: Özüne dönüş
    Fabrica Italiana Automobili orino. Gerçek ismi uzun olduğu için firma sahibi kısaltmayla firmanın marka amblemini oluşturdu. basit amblem 60 yıl aradan sonra 1990 yılında defne ağacı çevreli daire içine yerleştirildi. Amblem firmanın uzun geçmişini ve spor alanındaki başarılarını simgeliyor.

• Faydalı bir konu. Paylaşım için teşekkürler
  • quote:

Benzetemediğiniz yanı neresi ?

Valla hocam tamam biraz benzerlik var ama birebir aynı değil. Ha şimdiki logosu daha güzel iyi olmuş.
  • Paylaşım için teşekkürler

• Mercedes'in adının nereden geldiği yanlış bilgi.

1897 yılında Fransa'nın Nice kentinde yaşayan Avusturyalı tüccar ve Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek, Daimler fabrikasını ziyaret ederek bir otomobil satın aldı. Uluslararası finans dünyası ve aristokrasi ile iyi ilişkiler içinde olan Jellinek, Daimler otomobili ile Fransız Riviera'sında büyük ilgi topladı. Daha sonra Jelinek 1899'da 23 beygir gücünde motorla donatılmış bir Daimler yarış otomobiline büyük kızı Mercedes 'in adını vererek bu araçla Nice'de bir yarışa katıldı ve birinci oldu. Bu başarıdan sonra Jelinek, Daimler fabrikasına 36 otomobil sipariş verdi ve bu araçların "Mercedes" adını taşımalarını şart koştu.

Emil Jelinek'in elde ettiği satış başarısı üzerine Daimler, 1901 yılından itibaren ürettiği araçları "Mercedes" olarak adlandırmaya karar verdi. Mercedes İspanyolca konuşulan ülkelerde çok kullanılan bir isimdir. Kelime olarak da Mars gezegeninin İspanyolca adıdır. Lütuf ve zarafet anlamına da gelmektedir. 23 Haziran 1902 tarihinde Mercedes marka adı olarak tescil edildi. 26 Eylül 1902 tarihinden itibaren de kanunlarca koruma altına alındı.

Kaynak: Vikipedi

• Mitsubishi logosu benim bildiğim kırmızı elmasdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

hani tofaş

Bende TOFAŞcıyımda hocam bütün aramalarıma rağmen bulamadım Siz bulabilirseniz benimlede paylaşın
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzoorroo

quote:

Benzetemediğiniz yanı neresi ?

Valla hocam tamam biraz benzerlik var ama birebir aynı değil. Ha şimdiki logosu daha güzel iyi olmuş.

İç kısımdaki logo neredeyse bire bir hocam İyice yaklaşın ekrana
  • BMW'nun logosu Bavyera bayrağından geliyor, öyle motor falan sallamayalım lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Life 'Til Leather

BMW'nun logosu Bavyera bayrağından geliyor, öyle motor falan sallamayalım lütfen.

Hocam Bavyera yazmışım zaten bende. İyi bakın. Yine de göremiyorsanızwww.dunyagozhastanesi.com
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.