Şimdi Ara

Otomobil Çizimlerim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
1.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam öncelikle belirtmeliyimki, bunlar hayatımda gördüğüm en iyi çizimler. ne tür kalemler kullanıyorsunuz ve ilk taslağı nasıl oluşturuyorsunuz öğrenmek isterim. ayrıca bir r34 görmek isterim çizimleriniz arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

kopya kağıdı koymadıysan çizerken süperler

ben kopya kağıdını geçtim hazır çizili olsun bu kadar güzel boyayamam bile
  • quote:

Bi kaç tanesini satın alabilirim.

Bu sene sonunda Ankara'da bir sergi olacak isterseniz oradan temin edebilirsiniz. Çünkü açıkcası "komisyon işi" tarzına bir raya oturtmak gibi bir niyetim var bunları. Kısaca istediğiniz arabanın fotoğrafını yolluyorsunuz. Boyutlar, materyal vs konuşuyoruz. Sonrasında iş teslimi :) Tabi zaman bulabildiğim sürece...

quote:

Hocam öncelikle belirtmeliyimki, bunlar hayatımda gördüğüm en iyi çizimler. ne tür kalemler kullanıyorsunuz ve ilk taslağı nasıl oluşturuyorsunuz öğrenmek isterim. ayrıca bir r34 görmek isterim çizimleriniz arasında

Kalem olarak genellikle hem alışkanlık hemde en uygunu olarak gördüğüm için Derwent kullanıyorum. Mümkün olduğunca orta sertlikte karışabilen kalemleri tercih ediyorum. En üstteki Audi ise tamamen kömür kalemleri denediğim bir çalışma sonucundan da fazlasıyla memnun kaldım. Kömür kalem olarak bahsettiğim şey genellikle füzen olarak bilinen kömür parçalarının kalem haline getirilmiş versiyonu... Bazılarında da pastel kullanıyorum. Siyah fon kartonu üzerine yapılanlarda genellikle sadece beyaz kalem.

Şuanda bir tane yeşil porsche var üzerinde uğraştığım onda da Derwent Studio kalemleri kullanıyorum.

İlk taslak halini hemen göstereyim, şuanda elimde bulabildiğim tek foto bu bahsettiğim porsche için boyanmamış kısımda görüldüğü gibi bir taslak oluşturuyorum. Bunda kopya kağıdı kullandım A3 boyutunda. Öncelikle fotoğrafı bastırıyorum kendi istediğim boyutlarda ki bunda boyut 50x70cm. Sonrasında dediğim gibi kopya kağıdıyla biraz "çakallık" yapıp sonrasında boyama aşamasına geçiyorum. Mümkün olduğunca da genel hatlar ve unutulmaması gereken önemli detayları kağıda aktarıyorum.

Otomobil Çizimlerim

• elinize sağlık, gerçekten çok güzeller böyle bir yeteneğim olmasını isterdim ama yok
  • o ne lan
  • maşallah
  • mükemmel ötesi resimler. özellikle ışık yansımları harika. eğitmini almadan mı çiziyorsun merak ettim.
  • Audi gordugum en guzel resim gercekten bu yetenegi bosa harcama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğrenciliğimde bende çok araba resmi çizerdim.
    ama böyle ayrıntıdan ziyade dış tasarım ve yeni tasarımlar yapardım.
    o zaman arkadaşlarım dalga geçerdi, neden ön cam bu kadar büyük?
    neden ön kaput bu kadar kısa,
    mootru nereye koyacan bu arabada...vs diye.
    97 de çizdiğim arabaların çok benzerlerinin günümüzde üretildiğini görünce mutlu oluyordum.
    geleceği öngören birisiymişim diyorum kendi kendime.
    sizinkisi tasarım değilde çizim olmuş.
    ama çok güzel çizimler.
  • Valla o kadar başarılıki benim fotoğraf makinemden daha net fotoğraflar var
  • quote:

öğrenciliğimde bende çok araba resmi çizerdim.
    ama böyle ayrıntıdan ziyade dış tasarım ve yeni tasarımlar yapardım.
    o zaman arkadaşlarım dalga geçerdi, neden ön cam bu kadar büyük?
    neden ön kaput bu kadar kısa,
    mootru nereye koyacan bu arabada...vs diye.
    97 de çizdiğim arabaların çok benzerlerinin günümüzde üretildiğini görünce mutlu oluyordum.
    geleceği öngören birisiymişim diyorum kendi kendime.
    sizinkisi tasarım değilde çizim olmuş.
    ama çok güzel çizimler.

Tasarımla da uğraştım bir miktar yakın tarihte mercedes in yeni A class la ilgili bir anım var hatta... :)

Tekrar teşekkür ederim güzel yorumlar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymphantom

Herkese güzel yorumlarından dolayı teşekkür ederim.

quote:

makinen ne marka

Tam anlayamadım ama fotoğraflar içinse, bir kısmı scan, bir kısmı cep telefonuyla (iphone) bir kısmıda küçük bir canon makineyle.

quote:

hangi ünivesitenin grafik tasarım bölümünden mezunsunuz acaba? bu çizimler güzel veya kötü denilemez, oldukça profesyonel çalışmalar, bravo

Teşekkür ederim. Grafikte okumuyorum çok isterdim aslında... Uzatmalı bir mühendislik öğrencisiyim :)

quote:

kopya kağıdı koymadıysan çizerken süperler

Bir kısmını grid yöntemiyle yaptım. Yaptığım fotoğrafın ve çizim yaptığım kağıdın üzerine orantılı kareler çizerek gördüğümü çizerek. Bir kısmınıda vakitten tasarruf için dış hatlarını kopya kağıdıyla aldım. :)

quote:

İnanilmaz geecekten. Mesleginiz nedir ?

Öğrenciliğe devam ediyorum.

fotoğraf gibi oldukları için fotoğraf makinan ne marka gibi bir espiri yaptım ama filtreden geçmedi sanırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çizimlerin çok güzel ve oldukça profesyonel duruyor. Ben de çiziyorum ama benim iş sadece arabayla, arkasındakileri, arabanın üzerine yansıyanları falan çizmiyorum.

Bir eğitim aldın mı acaba? Ve bir resim için ne kadar zamanını harcıyorsun merak ediyorum? Benim için maximum 30 dakika falan ama 2-3 gün uğraşıyorsan belki ben de uğraşsam böyle çizebilirim diye düşüneceğim. Arabaların dışını çizmekte bir şey yok da şu gölge ve parlaklıklarda bitiyor iş. Özellikle Audi'de çok güzel olmuş.
  • inanmadım.
  • quote:

Çizimlerin çok güzel ve oldukça profesyonel duruyor. Ben de çiziyorum ama benim iş sadece arabayla, arkasındakileri, arabanın üzerine yansıyanları falan çizmiyorum. Bir eğitim aldın mı acaba? Ve bir resim için ne kadar zamanını harcıyorsun merak ediyorum? Benim için maximum 30 dakika falan ama 2-3 gün uğraşıyorsan belki ben de uğraşsam böyle çizebilirim diye düşüneceğim. Arabaların dışını çizmekte bir şey yok da şu gölge ve parlaklıklarda bitiyor iş. Özellikle Audi'de çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim. Eğitim almadım hobi olarak ilgileniyorum. Harcadığım süre örneğin o Audi için toplamda 10-15 saatlik bir çizim süresi vardı tahminimce. Boyutu 50x70cm 3 farklı tonda kömür kalem ve silgi kullandım. Siyah üstüne beyaz (Inversion veya WonB) olanlar çok daha kısa sürüyor genellikle...

quote:

inanmadım.

Anlayamadım?

• Çöp adam dahi çizmekte zorlanan benim gibi birisinin bu çizimlere güzel demesi abesle iştigaldir ama yine de tebrik ederim, ellerinize sağlık..
    Araçlardan başka çizimler yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 2 Ağustos 2012; 20:05:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nymphantom

quote:

Çizimlerin çok güzel ve oldukça profesyonel duruyor. Ben de çiziyorum ama benim iş sadece arabayla, arkasındakileri, arabanın üzerine yansıyanları falan çizmiyorum. Bir eğitim aldın mı acaba? Ve bir resim için ne kadar zamanını harcıyorsun merak ediyorum? Benim için maximum 30 dakika falan ama 2-3 gün uğraşıyorsan belki ben de uğraşsam böyle çizebilirim diye düşüneceğim. Arabaların dışını çizmekte bir şey yok da şu gölge ve parlaklıklarda bitiyor iş. Özellikle Audi'de çok güzel olmuş.

Teşekkür ederim. Eğitim almadım hobi olarak ilgileniyorum. Harcadığım süre örneğin o Audi için toplamda 10-15 saatlik bir çizim süresi vardı tahminimce. Boyutu 50x70cm 3 farklı tonda kömür kalem ve silgi kullandım. Siyah üstüne beyaz (Inversion veya WonB) olanlar çok daha kısa sürüyor genellikle...

Dostum ayrıca o "bir arkadaş çizimini koymuş" dediğin kişi benim

Senin resimlerinde kullandığın tekniği ilk defa kullanarak bir şeyler çizmeye çalıştım bakalım beğenecek misin. Hataları, olmamış olan yerleri de söyleyebilirsin bazı yerlerde zorlandım. Farları zaten yapamadım aşağıda resimde de göreceksin:)

Otomobil Çizimlerim

6B, 2B kalem ve bir silgi kullanıyorum. Silgimin daha ince olmasını dilediğim yerler sıkçaydı:)

• Vay arkadaş ya,nolurdu sanki ben de çizebilsem

Elinize sağlık çok güzel çizimler cidden
  • Gayet güzel olmuş bana sorarsan, çok bir sıkıntı yok, kalemleri kullanırken birbirine dik çizgiler çizip xxxx gibisinden, bunları kulak çubuğu veya pamuk yardımıyla karıştırabilirsin. Ya da bir bıçak alıp kalemin ucundan hafif hafif kırparakta yapabilirsin aynı işlemi. Bu arada silgi için şöyle birşey mevcut baya iş görüyor tavsiye ederim,

http://www.pencils.co.uk/product.aspx?mid=1288

Birde silgiden ziyade ton açmak için şunu kullanmakta fayda var,

Otomobil Çizimlerim

Ayrıca ben Autodrawings e üyeyim orda birçok örnek var esinlenebilecek çok şey var açıkcası...

http://www.autodrawings.net/

• quote:

Çöp adam dahi çizmekte zorlanan benim gibi birisinin bu çizimlere güzel demesi abesle iştigaldir ama yine de tebrik ederim, ellerinize sağlık..
    Araçlardan başka çizimler yok mu?

Teşekkür ederim yorum için. Araçtan başka genellikle pek çizdiğim birşey yok birtane kedi var oda tamamen deneme amaçlıydı.

quote:

Senin resimlerinde kullandığın tekniği ilk defa kullanarak bir şeyler çizmeye çalıştım bakalım beğenecek misin. Hataları, olmamış olan yerleri de söyleyebilirsin bazı yerlerde zorlandım. Farları zaten yapamadım aşağıda resimde de göreceksin:)

Bu arada yazmayı unutmuşum farları yapmanın en kolayı fotoğrafta ne görüyorsan onu yapmaktır hatta bunun iyi bir yöntemide fotoğrafa bol zoom yapıp herşeyi olduğu gibi kağıda aktarmaktır. En azından ben birkaç kere böyle yaparak baya bir alışkanlık kazandım. Kısaca ne kadar çok detay çizersen o kadar güzel gözüküyor :)

Örnek olarak şöyle göstereyim. Bunda yakından bakıldığında çok bir anlam ifade etmiyor ancak, resmin bütünüyle bakıldığında daha hoş gözüküyor far konusu,

Otomobil Çizimlerim

Uzaktan şöyle gözüküyor,

Otomobil Çizimlerim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.