Şimdi Ara

OTOMOBİLDE VERGI SISTEMI DEĞİŞİYOR Bakan Işık, (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kaç sene oldu be haber çıkalı aynı muhabbet sürekli. Hayır yapacaksan yapta bizde kurtulalım sende. Hala envanteri inceliyorlarmış
  • 15 senedir emisyona göre vergi gelecegini acıklıyorlar... ve calısmalar bir türlü bitmiyor...
  • aynı nakarat
  • TR'de bu sisteme geçmeleri mümkün değil.bu sistemde yaşlı arabalar daha cok vergi verecek.zaten sıfır araba alamıyoruz bi de o şekilde söğüşleyecekler milleti.bu hükümetten bize hayırlı birşey çıkmaz.türk usülü emisyon sistemi derler yaşlı arabadan da cok alırlar sıfır arabandan da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sene bu zamanlarda bu konu temcit pilavı gibi milletin önüne getiriliyor. Sonra bir yere varmıyor. Eski sistem aynen devam ediyor.
  • gorbay kullanıcısına yanıt
    Belki kazanamayız deyip yan gelip yatsınlar mı? Seçilemezlerse yeni seçilen hükümete çalışmayı sunarlar. Yeni hükümetin kafasına yatarsa uygular. Yatmazsa uygulamaz.
  • Emisyonu düşünene kadar....
    bu şirket araçları neden yakıtlarını vergiden düşüyor. Buna bi çözüm getirsinler.
    Gece 12 de de mi iş peşinde koşuyorlarda Ortaköy bebekte şirket arabaları fink atıyor.

• Arkadaşlar birileri bana yurtdışına yerleşme hakkında bilgi verebilir mi? En kolay hangi ülkeye yerleşebilirim? Türkiye de yaşamak istemiyorumda. Ben daha nezih, daha stabil ve daha gelişmiş bir hayat yaşamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Belki kazanamayız deyip yan gelip yatsınlar mı? Seçilemezlerse yeni seçilen hükümete çalışmayı sunarlar. Yeni hükümetin kafasına yatarsa uygular. Yatmazsa uygulamaz.

Yok onlar secilene kadar oynamaya devam ederiz bence

• alikum kullanıcısına yanıt
    yok o olmaz öyle eldeki vergi bırakılır mı sonra kriz çıkar. =) motor hacim + kirletici daha güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

2.0 motorların yıllık vergisini 1200TL

1.3-1.6 arası yıllık vergiyi 700TL

1.3 ve altı yıllık vergisini 500TL yapın

1600 cm³ altı: %45'den %35'e
    1601 – 2000 cm³ arası: %90'dan % 60'a
    2001 cm³ üstü: %145'den %80'e düşürün

Ondan sonra vatandaşı düşünüyor musunuz, düşünmüyor musunuz ortaya çıksın.

Hayır ben 2.0 dizel motorla aynı yakan 1.3 motor araca neden bineyim anlamadım, benim neyim eksik ABD vatandaşından? Hani biz müslümandık diğer dinlerden üstündük, ben bu üstünlüğü lafta değil icraatte görmek isterim, sizler bir kahvaltıda 150 tabak çeşit serpme kahvaltı yaparken, halkınız simit ayran alsa aylık asgari ücretine denk geliyor, geçin bu işleri.

haklı bir düşünce haklıbir yorum..
    fakat türkiyede hersey devlette bitmiyor..halkimizdada bitiyor.
    vergi oranini dusurduler veya tamamen kaldirdilar diyelim otv yi.
    bugün misal 100bin e arac almis bir kisi yarin aracinin sifir fiyati 40bin tl den fazla dusecegi icin zarari 50bin tl den fazla olacak.
    e halkimiz 1 gunde 1 yilda 50bin 60bin 20bin 30bin zarar ederse ne yapar ?
    hem aracini hemde bu ülkeyi yakar :)
    birden indirim yapilmasi imkansiz o yuzden.
    ne yapilabilir , kademeli kademeli olarak indirimler yapilir cesitli yollarla.
    tabi bu islem kisa vadedede olmaz uzun bir surece yaymak gerekli.
    e indirim yapildi diyelim otv de bitecekmi hersey ?
    tabiko hayir.
    otomobil firmalari hopp zammi yaslayacak.diyecekki ben aracima zam yaptim kardesim benm fiyatima karisamaz kimse.bunun örnekleri ülkemizde yaşanmadimi ? yaşandi..
    gida da vergi yuzde 18 den 8 e indirildi.fakat gida fiyatlarinin yuzde 80i ayni kaldi ve indirim yapilmadi firmalar tarafindan.
    hukumet ne yapabilir ?
    firmaya yaptirim uygulasa firma binbir turlu bahaneyle iscileri isten cikartacak ayaklanma baslatmak icin.
    yani uzun lafin kisasi ilk once ac gozlulerin karni doymali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.