Şimdi Ara

ottoman=hasta adam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer bilgisi olan varsa bana Osmanlı'nın İngilizcesi Ottoman'ın Hasta Adam anlamına mı geldiğini yoksa Otto=Osman mı olduğunu söyleyebilir mi?

• ottoman osmanlı demektir.

hasta adam 19.yyda osmanlıya takılmış bir lakaptır. halbuki osmanlı 14. yyda ortaya çıkmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

ottoman osmanlı demektir.

hasta adam 19.yyda osmanlıya takılmış bir lakaptır. halbuki osmanlı 14. yyda ortaya çıkmıştır.

• Rus çarı 19. yüzyılda artık yıkmak istediği fakat dingiliz desteği yüzünden bir türlü yıkamadığı osmanlı yönetimi ve devleti hakkında bu lakabı takar.
    Lakap rus çarından ingiliz kraliçesine gönderilen bir mektupta verilir.
    Mektupta Osmanlı ölmek üzere olan bir hasta adama benzetilir ve bu adamdan kalacak mirasın yani osmnlı topraklarının ingilizler ve ruslar arasında bölüşülmesi önerilir...
    Lakap o zamanlardan kalmadır.

Mobilden yazdığım ve fena uykulu olduğum için Türkçe kurallarını falan takmadım yazarken kusura bakmayın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ottoman Otman'dan geliyor.
    Osman=Otman. Osman Bey'in gerçek adının Odman olabileceği de geçiyor kaynaklarda.
  • Ottoman kelimesinin kökeni
    Osman Bey'den gelir
    Tarihsel verilere göre
    Osman Beyin asıl adı Ataman'dır
    Şeyh Edebalı'nın kızıyla evlenince Osman adını alır
    Çünkü evlenmeden önce müslüman da değildir
    Şimdi
    Ottoman kelimesini ingilizce okursanız
    Ataman=Ottoman
  • ataman mı odman mı:s bi de evlenmeden önce müslüman değildi iddiasında bulunulmuş ama benim bildiğim kadarıyla çocukluğundan itibaren şey edebali ile içli dışlı osman bey. bi din büyğünün yanına da sürekli dostluk uğruna( ki bi de küçük yaşta da gittiğini kabul edersek dostluk işi zor) o kadar yol-çok yakın değil bildiğim kadarıyla otaklarıyla edebalinin tekkesi arası, bi de motorlu taşıt da yok- gidilmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    knight'da bayan olmak...
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim bildiğim kadarıyla da Otto'nun gülünç,komik anlamı var ve Otto man diye ayrı düşünürsek hasta adam anlamı çıkartabiliriz.Biraz araştırdım bu konuyu ve Facebook'da "Otto man(hasta adam) değiliz Osmanlıyız" diye grupların var olduğunu gördüm.Acaba Rus Çarı hasta adam yakıştırması yapmadan önce İngiliz,Rus,Fransız vb. tarihi kaynaklarında Osmanlı Ottoman diye mi geçiyordu yoksa Rus çarı dedikten sonra mı çıktı?
  • Hayir dostum ottoman osmanli demek. Kiminle iddiaya girdiysen parasini ver. Daha fazla uzatma :))

• beylikkende mi hasta adamdı? gülüç olmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZıplayanKarınca

otto-man

evet hasta adam olabilir belki

Olamaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

otto-man

evet hasta adam olabilir belki

Olamaz

tamam yani ottoman-osmanlı olabilir ama

sonundaki 'man' eki kafayı bulandırıyo biraz

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Sick_man_of_Europe

Burda da man var. Hala kafan bulaniyormu?

• Yaptığım küçük bir araştırmanin ardından emin olarak söyleyebilirim ki 'ottoman' kelimesi ingilizce ' osman' kelimesinden 'osman(ın soyun)dan gelen' anlamında türemistir. Örnek olarak bakınız ottoman empire @ wikipedia..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.