Bir haberde Astraya da bekleniyor demiş, Corsayı saymamış o zaten kesin diye mi düşündüler ? |
ÖTV Matrah güncellemesi gelme ihtimali (2. sayfa)
-
-
Bekleyin gelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son 5 gün, Hayal kırıklığı mı olucak görücez!
-
her sene yeniden değerleme oranında arttırılması gerekli matrahların (ayrıca gelir vergisi dilimlerinin)
-
ÖTV düşürülmesi bu kadar yozlaşmış bir toplumda kalan iyi niyetli insanlara yaramaz. Ne koşul, ne şart konulursa konulsun deler geçerler.
-
Her sene başında bu oranlar güncelleniyor, bu ihtimal değil, gerçekleşecek olan. Burada hesaplanması gereken matrah indirimi ile gelecek olan %20 fark, Ocak ayına kadar kapanabilir mi ? Kasım Aralık ayında 0 araçlara %20 zam geleceği konuşuluyor. Euro sabit kalırsa sene başında gelecek olan indirim ile fiyatlar ancak şuan ki seviyeye geliyor. Euro nun sabit kalacağını, 0 araçların şuanki gibi gelmeye devam edeceğini düşünüyorsan bekleyebilirsin. Ama benim nazarımda euro bu seviyede kalamaz, avrupa enerji krizinden dolayı da 0 araçlar şimdikinden bile daha az gelir.
Bu yazımda tek net olan matrah güncellemesinin olacağı. Geri kalanlar yorum, sizde yorumunuzu yaparak araç alabilir yada bekleyebilirsiniz.
-
Ocakta asgari ücret 8 bin tl'yi geçecek deniyor. Bir elemanın işverene maliyeti 10 bin lirayı geçecek demektir. Oluşacak enflasyonu biraz hayal etsenize. İğneden ipliğe her şey ikiye katlanacak bunu öngöremeyen insanlar araba parasını nasıl denkliyor hayret. Olacak olan belli hükümet göstermelik olarak dilimleri ayarlayacak, firmalar sıfır araçları depoya çekip araç yok çekecek. 2 ay garajda tutup ocakta vuracaklar kırbacı. Ötv indirimi umuduyla araba alamayanlar bu sefer de seçimi bekler.
Ha bu arada daha döviz artışı ihtimalini hesaba katmadım ki döviz artışı da işin içine girerse halimiz ne olur artık bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkgs -- 26 Ekim 2022; 12:43:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ocakta matrah güncellemesinde, matrahlar %50 artarsa, Euro/dolar ayniy seviyede kalırsa, örneğin
Şuan geliş fiyati 15bin Euroluk bir araç vergilerle 580bin TLise, o zaman 530bin TL oluyor.
Ama Ocak ayinda kur ayni olur mu, Ocak ayında gelen araç suanki maliyetle gelir mi bunlar önemli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O haber gelmeyince, araba almak için beklemek mantıksız olduğundan ertesi hafta aldım ben de. Kurun patladığı bir zaman fiyatların aşırı değişip tepki çekmemesi için o zaman kullanacaklarını düşünüyorum sizin gibi.
-
Zaten şuan araç alımını 2023e erteleyen kişiler de döviz olarak tutuyor paralarını, dovizden dolayı araç fiyatları artarsa en azından param da değer kaybetmesin diye.
Ama en azından net bir açıklama yapılsa, bu şekilde belirsizlik ikinci el piyasasını olumsuz etkiledi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X