Arkadaslar sirket bunyesinde bulunan 2 pc'den de aynı mail hesabına ait mailleri almak istiyorum.1. Pc'de Gönder-Al yaptıgım zaman mailler geliyor, ancak 2. Pc'de de Gönder-Al yaptıgım zaman aynı maillerin gelmesini istiyorum.Fakat gelmiyor.Ne gibi bir ayar yapmam lazım ki mail hesabına gelen mailleri 2 PC'de de görebileyim?? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..
bunun nedeni sunucudaki maili outlook express cekince sunucu bosalıyo we diger makinaya sunucuda mail olmadıgı icin gitmiyo.
ilk makinann outlook express hesap ayarlarnda iletinin bi kopyasını sunucuda bırak işaretini seçersen mailin bi kopysaını sunucuda bırakr diger makinada gönder/al yaptgnda mail orayada düşer. asagıda resim var resimdeki en altta bulunan tıkı işaretliceksin.
hangisini ilk kullandığın belli değilse ikisinde de by_mac in dediğini yap. Gerçi bu durumda da bir süre sonra mail hesabını elle boşaltmanız gerekecek (web mail vs kullanarak)
Evet Hosting ve mail alanınıza göre bir süre sonra hesap şişecektir..Hosting hesabınızın dolması da yeni maillerin gelmesine engel olur.O yüzden aralıklarla (mail trafiğinize göre siz ayarlamalısınız) webmaili kontrol ederek elle mailleri silmek zorundasınız..
yazdıgım dökümanı eğer bi bilgisayarda uygularsa mail kutusu şişmiyecek cünkü serverda kalan maili ikinci makina kendi pcsine cekicek ve mail kutusunda mail kalmayacak
hangisinin ikinci olduğu belli değilse ? Bizim varsayımımız bunun üzerine.
Yani
İki bilgisayarın kesinlikle bir sıralamasının olması lazım.Eğer öyle değilse o kutucuğun tikli olmadığı bilgisayardan mailler açılırsa 2.bilgisayara mail falan kalmaz. :)
BU SÖYLEDİGİNİZ AYARLARI YAPTIM AMA (İLETİNİN BİR KOPYASINI SUNUCUDA BIRAK İKİ BİLGİSAYARDA DA İŞARETLİ)
AMA YİNEDE HANGİSİNDEN GÖNDER AL DESEM DİĞERİNE AMİL DÜŞMÜYOR GMAİL AYARLARIYLA ALAKALI OLABİLİRMİ ACABA ORDADA POP3 EKTİN AMA ANLAMADIM BEN BU İŞİ FİKRİ OLAN VARMI ACABA
gmailde ayar yapman gerek. gmail ayarlarında Yönlendirme ve POP/IMAP kısmında 2. İletilere POP ile erişildiğinde kısmını gmail kopyasını gelen kutusunda saklayı işaretle ve değişiklikleri kaydet de
walla ayarlara baktım daha onceden onuda yapmısım. ımap diye birswey var simdi onu deniyorum kalmadı denemediğim birsey birde birini pop3 yapıp digerini imap yapayım bakalım
bende de aynı sorun var ama ben outlook 2007 kullanıyorum biraz kurcalayınca oldu ama expresde olan bir kopya bırak orada yok şimdi gene hamgisinde gönder al dersem onda oluyor öbürüne gelmiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme