Aman voltaj verme, anakart çipseti dayanamaz voltaja.
İnternetten araştır bak bakalım max kaç çıkmışlar stabil o gpu ile. Mesela bende 310M var K52Jc'nin soğutması fena olmadığı için 606dan 840 alıp memory 1360dan 1440 yaptım. İşlemciyi biostan extreme turboya aldım. Sıcaklıkları kontrol altına aldım. 70(gpu) ve 80(cpu) geçmemeye dikkat ediyorum. Buz koyuyorum olmadı. 2 yıldır böyle kullanıyorum sorun yok.
Uzun lafın kısası değerleri kendin bulacaksın azar azar attıra arttıra voltaj vermeden. Sıcaklıkları da kontrol et
Ekstra1: Laptop soğutma sistemi ufak olduğu için genellikle gpu ve cpu hızı çalışabileceğinin %30 altına ayarlanır.
Ekstra2: Oyun içi sıcaklıklara afterburner+rivaturner ile bakabilirsin. Youtube'a rivaturner afterburner yaz çıkar.
Peki hangisi daha çok burada ısınmaya sebeb olur code MHz mi yoksa memory MHz mi yani ben memoryde çok fazla yükseltme vardı onu baya bi yuksek rakam yaptım da
Yani dediginize gore leptoplarda tam bir soğutma saglanirsa çok yuksek performans potansiyeli var midir?
Her 100mhz core clock arttırmanda 20mhz memory clock arttır ki daha stabil olsun. Baktın yanıt vermeyi kesti falan diyor biraz geri al bırak o değerlerde
Anladım artık bundan sonraki deneyimlerimde bunlardan yararlanacağım çok teşekkürler
Rica ederim sorun olduğunda bana tekrar yazarsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme