Şimdi Ara

?? Overclock için (4-4-4-15) mi (5-5-5-15) mi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Millet. RAM için bir tavsiyeye ihtiyacımız var. 2GB Ram almak isteyen bir arkadaş var. Biraz kararsız kaldık.

Kingston HyperX 2GB 900MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) mi YOKSA

OCZ DDR2 PC2-6400 PLATINUM REV. 2 XTC 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 (4-4-4-15) mi ????

Kesin olarak OC yapacağız ve İntel E6600 CPU ve ASUS P5B DELUXE P965 mobo kullanılacak. ( CPU soğutucu: Thermaltake BIG TYPHOON )

Yani Overclock için 800MHz DDR2 (4-4-4-15) mi 900MHz DDR2 (5-5-5-15) mi daha iyidir.

Şimdiden tavsiyeleriniz için TŞK ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cpu2ram -- 27 Nisan 2007; 23:36:42 >

• Kingston'a gelinceye kadar nice ramler var ; öncelikle kingston almamanızı geil, team xtreme, ocz, markalı ramleri değerlendirmenizi tavsiye edeceğim.

Bu ürünleri bulabileceğiniz adresler;

www.hepsiburada.com
    www.dfsbilgisayar.com
    www.eksa.com.tr

olabilir.

Şahsen ben team xtreme marka ramlerimi 4-4-3-4 1:1 500fsb de çok rahat sorunsuz kullanabiliyorum.

• Ocz platinium serisi iyi overclock olur diye biliyorum ama yabancı test sitelerini incelersen daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin özellikle yaklaşık kaç mhz ye çıkacağınla ilgili
  • timing in düşük olanı makbuldür hacım

ocz de alemin kralıdır ayrıca...money no problem diosan ocz tabii ki de
  • geil 2x1 800 4 4 4 12 al
  • team xtreem 4-4-4-4 960mhz'de kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 28 Nisan 2007; 17:24:17 >
  • Ben olsam team alırım.Mütiş o/c oluyorlar.Sonra OCZ ler.Kısaca o/c kapasitelerine göre sıralarsam(şahsen)
    Team >> OCZ >> Kingstone >> Geil
    Muhskin kullanmadığım için yorum yapamayacağım.Şuan Geil kullanıyorum.2.1 ve cl5 de 900 den yukarı çıkmıyor.Oysa ki sattığım kingstone 667 di cl4 de 800 mhz de çalışıtı.Çok daha iyi umutlar ile Geil aldım; ancak yanıldım.Ayrıca Team ramleri gıdıklasan uçuyor.Ocz nin de ondan aşağı yanı yok.
  • Ben de team xtreem kullanıyorum.4-4-4-10 482 mhz.
    Tavsiye ederim.
  • zamanlamalara göre bakacaksın ram lere param var diyosan OCz arkadaşların dediği gibi ama mesela ben twinmoslarımla 800 küsür yaptım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Kingston'a gelinceye kadar nice ramler var ; öncelikle kingston almamanızı geil, team xtreme, ocz, markalı ramleri değerlendirmenizi tavsiye edeceğim.

kingstonu nede tavsiye etmiyorsunuz ki bence iyi ramler üretiyolar hyperx bazı modelleri gayet iyi hatta 110 dolara mal olan 2x1gb 667 kit bile inanılmaz sonuçlar verebiliyo

• kingstone iyidirrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: s1Lv3r

quote:

Kingston'a gelinceye kadar nice ramler var ; öncelikle kingston almamanızı geil, team xtreme, ocz, markalı ramleri değerlendirmenizi tavsiye edeceğim.

kingstonu nede tavsiye etmiyorsunuz ki bence iyi ramler üretiyolar hyperx bazı modelleri gayet iyi hatta 110 dolara mal olan 2x1gb 667 kit bile inanılmaz sonuçlar verebiliyo

Arkadaşım onu bunu bilmem ama masa üstü resmin hoşuma gitti

• walla bence şu an için f/p olarak GEIL'in üzerine tanımam ve ondan şaşmam
  • zaferce kingston marka ddr2 ramlerin genelinde o/c potansiyeli çok iyi değil ben bunu görüp yaşadığım için başkalarına da tavsiye etmiyorum bunun yanı sıra ddr2 667 kingston yerine corsair value select 1gb alıp kullanmıştım ve sonuçlar daha iyiydi nedeni sadece bu
  • quote:

zaferce kingston marka ddr2 ramlerin genelinde o/c potansiyeli çok iyi değil ben bunu görüp yaşadığım için başkalarına da tavsiye etmiyorum bunun yanı sıra ddr2 667 kingston yerine corsair value select 1gb alıp kullanmıştım ve sonuçlar daha iyiydi nedeni sadece bu

ya kingstonun efsane serileri geliyor arada bir ona denk gelmek süper olur mesela eski 1 gb 533 lük kingston value ramlar micron d9gmh(sizdeki team extremede olançiplerden) çipliydi üsteki resimlerdeki 1gb 667 kingstonda micron d9dcl çip var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1Lv3r -- 30 Nisan 2007; 0:49:54 >

• bende Kingston hyperx 1gb (512x2)800mhz kullanıyorum o.c olarak günlük 195volt 900mhz de kullanıyorum 1100mhz 'nin üzerine çıktığımda sistem kitleniyor.Zaten 900mhz bana yetiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.