Oncelikle sunu belirteyim.Ben overclock olayiyla daha once ilgilenmedim yani hic tecrubem yok sadece bazi temel hatlari hakkinda fikrim var.
Forumda arastirma yaptim ancak benim merak ettigim konularda pek fazla bilgi bulamadim oncelikle benim bilgisayarim bir dizustu bilgisayar ve ozellikleri asagida
Model = TOshiba Satellite L40-139 psl40e (notebook) isletim sistemi =Windows xp pro. CPU Type Mobile Intel Celeron 520, 1600 MHz (12 x 133) Motherboard Name Toshiba Satellite L40 Motherboard Chipset Mobile Intel Calistoga-G i943GML System Memory 1015 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) DIMM1: Samsung M4 70T6554EZ3-CE6 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM2: Samsung M4 70T6554EZ3-CE6 512 MB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) BIOS Type AMI (06/23/07) Video Adapter Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family (224 MB) 3D Accelerator Intel GMA 950
Acaba overclock icin uygunmudur? ne kadar risk vardir? (biosla ugrasmayi dusumuyorum) nasil sonuclar alirim???
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler. Gorus ve onerilerinizi bekliyorum
Hicmi yok bi fikri olan ustalar...
Dizüstü bilgisayarlar overclock yapılmaya uygun değildir.Bir miktar yapılması mümkün olsa bile,soğutma çözümleri yetersiz kalıcağı için bu hevesin pişmanlıkla sonlanabilir.Sana tavsiyem,xp'ye ince ayar yapman,bu şekilde ciddi bi hız kazanırsın.Bunun için google'da pek çok çözüm bulucaksın..Mesela önce bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet sekmesinden hizmetler ve uygulamaları açarak gereksiz xp servislerini kapatmakla başlayabilirsin..Bu servislerin hangilerinin gereksiz olduğunu yine google yardımıyla öğrenebilirsin.Sonra yine bilgisayarım'a sağ tıklayarak özelliklerden gelişmiş sekmesinde performans kısmının ayarlar sekmesine tıklayarak,en iyi performans için ayarla dediğinde de hız kazanıcaktır makine...Bu ve benzeri uygulamalarla sistemin daha seri çalışması mümkün,ama dizüstü için overclock tavsiye edilemez.Benim tavsiyem bu programlarla düzenli temizlik ve defrag yapman : Ccleaner,,clever cleaner,,glary utilities,,smart defrag,,wise registery cleaner...Ve görev yöneticisi olarakta "process explorer" kullanabilirsin,daha hızlıdır,istediğin programı anında kapatabilmektedir.Kolay gelsin
Yardım için çok teşekkürler...:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme