Şimdi Ara

Overclock için tavsiye ederim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yak o kartı Ağla burda ondan sonra
  • Aynı ürün ben de var. bazı soğutucılar intel de bazıları amd de daha fazla performans gösteriolar. bu işlemci intel için ideal ama amd için big typhoon nun gerisinde kalabilio.
    Bir de arkadasıma tavsiyem: Çift fanla kullanırsan yani arkalı önlü daha iyi soğutma sağlayabilirsin. 3-5 derece indirir .
    Bir de öle 1-1.5 kilo diye sallayanlara kulak asmayın. Board a hiç bir zararı yoktur. Ben iki 120mm lik fanla kullanıorum.
    Bir kaç en iyi HS ten birisidir. intel le yapılan çoğu testte birinci sıradadır.
    Bir sorum var arkadasa netteki testlerde bu soğutucuyla amd ler bahsettiğin O/C lerde 50-55 derece arasında oluo benim rastladığım sen o votajda nasıl 40 larda sın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberan -- 17 Ekim 2005, 11:13:09 >

• öncelikle bu fan zalmandan hafif.

nasıl 40lardayım.
    güzel soru aslında.
    50-55 derece abartı bi rakam yahu.
    http://www.tomshardware.com/cpu/20050607/cpu-cooler-29.html
    burda intel prescott full load'da 52 derece gösteriyor.
    amd için normal.
    oynu oynarken test etmedim
    ama superpi 4m çalışırken son 2-3 aşamada hala 41 dereceydi. bi kere 42yi gördü geri 41e geldi.
    idle zaten 35-36
    bence mantıklı.
    ama videoya çekebilirim aşırı mantıksız bulan varsa.
  • HADİ HAYIRLISI DAHA NELER GÖRECEZ BAKALIM
  • başarılı bir soğutma yapmışsın o halde diyecek sözüm yok. Sevindim bi taraftan şaşırdım da. şimdi benim DFI NF4 Ultra-D gelince görcez ben de atıcam sonuçları.
    güle güle kullan ortam sıcaklığı falan kaçtı? o sıra bir rüzgar esmiş olmasın
    havalar serinledi belkide ondandır. Bu herifler yaz sıcağında yapmışlar.49 derece görmüşler yükteyken.

System: AMD64 3200+ Venice @ 2.7GHz, 2 * 512 MB Crucial Ballistix PC4000, DFI LanParty Ultra-D, BFG 6800GT OC, 3 * WD 200GB, Ultra X-Finity 600w.
     Overclock için tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilberan -- 18 Ekim 2005, 8:00:37 >

• hakikatten çok başarılı bir sonuç riski göze almak da güzel bir olay bir yandan..ürünü bulabileceğiniz sitelerden biri:
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?Product_ID=TTC-NK25TB/SC(RB)
    benim merak ettiğim ise acaba busoğutucuya 2 adet 120 MM lik silverstone fan takılsa ne olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hermann Göring

hakikatten çok başarılı bir sonuç riski göze almak da güzel bir olay bir yandan..ürünü bulabileceğiniz sitelerden biri:
    benim merak ettiğim ise acaba busoğutucuya 2 adet 120 MM lik silverstone fan takılsa ne olur

ben yapıorum işte. 3-4 derece kazanıyorum. Bir tane 103CFM lik 120mm var diğer tarafta ise kendi fanı.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilberan

quote:

Orjinalden alıntı: Hermann Göring

hakikatten çok başarılı bir sonuç riski göze almak da güzel bir olay bir yandan..ürünü bulabileceğiniz sitelerden biri:

ben yapıorum işte. 3-4 derece kazanıyorum. Bir tane 103CFM lik 120mm var diğer tarafta ise kendi fanı.

oyoy oyy aşmışsın sen olayı üstad

• evet bu ürün bayaa ilginç fireballda reflit bey tavsiye etmişti tabii denemeden anlamak zordu görmüş olduk
  • L-Type 800Gr arkadaşlar, fanı tam hızda biraz sesli olmasından,ağır ve çok büyük olmasından(kasamda başka gösterecek şeylerim de var) ben Zalman 9500LED tercih etmiştim. Onun dışında gerçekten piyasadaki bence en iyi 4 hsf den biri (XP-120,9500LED,L-type, Big Typoon)
  • dostum bi oyun oyna bakalım işlemci direk 50 lere dayanacak haberin olsun belki eline bile alabilirsin işlemciyi haberin olsun
  • Sıcaklığı uzun yük altında ölçmeni tavsiye ederim. Belli aralıklarla sıcaklığın daha da artığını farkedeceksin. 32M Super Pi hesapla mesala. İşlemci ısınmadığı sürece o voltajla sorun yaşayacağını sanmam. Ancak Venice'ler için çalışma sıcaklığı 60-65 derece. (e3-e6 revizyon) Eğer bu sıcaklığa ulaşırsan bellek denetleyicisi zarar görebilir.

Sen yine de emniyet için BIOS'dan kapama sıcaklığı olarak 60 dereceyi ayarla. İşlemcinin kodu nedir bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neosis -- 18 Ekim 2005, 16:04:27 >
  • bakın şimdi
    saatlerce GTA San ANdreas oynadım ama stok fanla bile bu voltajda bu hızla
    işlemciyi elime filan almadım. o yuzden bu tecribeyi yaşamamış arkadaşlar ne olur atıp-tutmasınlar.

az önce gene 1 saat gta oynadım.
    oyundan bi anda çıktım ve max sıcaklık 44 gördüm.
    1024x768 2x fsaa very high quality

ayrıca heatsink ile işlemci arasındaki sıvının kalitesi ve ne kadar sert baskı yaptıgı da önemli unsurlar.

işlemci kodumu bilmiyorum bakmadım bakmaya da üşeniyorum montaj biraz zahmetli bu fanla.
  • alperileri;

walla ne diyim harbi abartı olmuş 1.8 umarım naptığınıdan eminsinidir....

Soğutucu da baya şık duruyo ya
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.