Bildirim
Overclock : Ram için..

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hiç bilen çıkmadı galiba ? -
senin sistemin zaten o/c ye ihtiyacı yok -
Doğru ne biçim sistem , O/C ile ne kasıyorsun ki -
bende böyle bir sistem olsa ne ram ile oynardım nede işlemci ile -
arkadaşlar bende overclock yapmak istemiyorumda bir öğreniyim yani nasıl olacak?..
sadece öğrenmek istiyorum 433 mhz rami nasıl bu şekilde kullanabilirim.. -
bak örneği bendeki ramler 2x512 Twinmos DDR400 @ 446 'da çalışıyor. (7 3 3 2.5 da ve default voltajda) Yani üzerinde ne soğutucu ne başka bi şey var... Senin ramlerin rahatlıkla 500 mhz olması gerekiyor... (250 fsb) belki default voltajda olmaz fakat voltajı arttırman gerekiyor 2.9 3.0 gibi bi değerde tutarsan eğer muhtemelen 500 mhz'i bile geçebilir... İşlemcinin gittiği yere kadar... yani işlemcinin 250 fsb'de çalışacağı kesin değil çünkü...(muhtemelen de çalışmaz) fakat 5:4 gibi ratio'da kullanırsan muhtemelen (275 fsb ramler için / 220 fsb cpu için) kullanabilirsin... Stabilitesinin de bozulacağını zannetmiyorum... ve sistemin performansı %30-40 oranında artmış olur... testlerle anlayabilirsin bunu da...
alttaki imzaya basarsan ramlerin kaç mhz'de çalıştığını daha detaylı görürsün... -
Bab öncelikle makleleri oku fsb direkt yükseltme sana tavsiyem ramin ddr 400 ikin cas 2 dirde cas 2 ye çekmen diğer tim leride düşürmen...
O.C. bilincsiz yapılırsa kötü seyler doğurur...
Yani biraz bilgi edinmelisin...
www.darkhardware.com da bir iki sayfalık bir açıklama bulabilirsin... -
Yalnız AMD64 anakartları (nforce 250 hariç) OC özürlü diye biliyorum. Çünkü PCI-AGP hızları sabitlenemiyor.
Fsb yi 1-2şer arttırdığın zaman ramlerde otomatik olarak artar. fazladan ayara gerek yok. Ama 1:1 olmasına dikkat et biostan ramlerin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X