Şimdi Ara

OVERCLOCK SONRASI SICAKLIK NORMAL Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herke merhabalar geçen ay g3258 satın aldım (haswell işlemci) performansından overclocksuz hali ile de memnunum watch dogs , the forest, dying light overclocksuz oynayabiliyorum (ocsuz 3.2 ghz)

ama işte o hırs var insan oc yapmaya alıştımı devamı gelince her donanıma yapıyor

4ghz ye başarılı bir şekilde çektim çok voltaj vermedim şuanda boşta 43-45 derece arası geziyor
    yükte 70 e kadar oluyor (en fazla 71 oluyor o da oyunlarda yeni haritaya geçince haritanın tarandığı zamanlar)

ben tam yükte 71 dereceyi normal buldum 4ghz için siz ne diyorsunuz arkadaşlar ?

şimdiden teşekkürler

• Heavy load da 82 derece oluyor

ÖĞLENLERİ HAVASI 60 DERECE OLAN ADANADA YAŞADIĞIMI DA SÖYLEYEYİM ARKADAŞLAR
  • Bence yüksek. Bizim burası 35 derece civarında ama nem fazla Allahtan klima var olmasa ne eyleriz . Neyse konuya dönecek olursak bence o.c. her zaman kaliteli soğutma ile yapılmalı. Stok fan normal durumlarda iş görür hatta o.c. yapmıyorsanız stok fan bence ideal abartmaya gerek yok. ama eğer o.c. düşünüyorsanız kesin temizinden bir fan almalısın. O işlemcinin yük altında max sıcaklığı 75 olmalı bence. 75 bile ömrünü kısaltır.
  • overclock 3.8 ghz ye getirdim
    farkettim ki heavyload gerçek hayattan çok farklıymış watch dogs oynarken oyunu aşağıya alıp bakınca sıcaklık 64-65 derece olduğunu görüyorum sorunum çözüldü diyebiliriz

bu arada hocam burada nem neyse de havanın 60 derece olduğu tek şehir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Belalı Baba

overclock 3.8 ghz ye getirdim
    farkettim ki heavyload gerçek hayattan çok farklıymış watch dogs oynarken oyunu aşağıya alıp bakınca sıcaklık 64-65 derece olduğunu görüyorum sorunum çözüldü diyebiliriz

bu arada hocam burada nem neyse de havanın 60 derece olduğu tek şehir

Önemli olan oyunda aldığın sıcaklık değil Prime 96 ile aldığın sıcaklıktır.

Bende İzmir'de oturuyorum oda sıcaklığı 35 derece , işlemci soğutucu Xigmatek Loki II

4.5 Ghz'de 1.4V kullanıyorum Prime 95'te 80 dereceyi bulurken oyunlarda 65'i geçmiyor.

Yani önemli olan Prime95'de kaç dereceye çıktığı.

• Daha sonra 4.2 te stabile aldım ama hala yanildığını düşünüyorum. Yazılımsal testlere gore hareket edecek olsak yeni nesil xeon işlemciler 15 saniyede yanardi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gururlu Zebani -- 9 Aralık 2015; 21:10:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet su anda 4.5ghz stabil kullanıyorum (boşta 29-30 yükte 70 derece)
    Adana da yaşamayanlar sıcaklık yorumu yapmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.