Şimdi Ara

Overclock'ta Basit ama Çok Önemli Bir Nokta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Geçenlerde anakartımın bisounu güncelledim. Tabiki daha önce yaptıkğım oc ayarları gitti fakat ben yine düzgün bir şekilde yaptım ama bir türlü stabiliteyi sağlayamadım. Daha önceki denemelerimi yazdığım defteri buldum. Oraya oc yaptıktan sonra bilgisayarı tamamen kapat tekrar aç yazıyordu ve o an hatırladım anakart, işlemci, ram, voltaj ve bios ayarlarını uygun bir şekilde yaptıktan sonra bilgisayar açılıyordu ardından mavi ekran alıyordum. Bunu şu şekilde çözdüm ve sizede tavsiyem şudur;

1. Oc ayarlarını yapıp biosu kaydedin.
    2. Windows açılana kadar veya açıldıktan hemen sonra mavi ekran veya donma hatası almadığınızdan emin olun.
    3. Bilgisayarı tekrar yeniden başlatın.
    4. Düzgün bir şekilde kapatın.
    5. Psu'nuzun elektriğini kesin veya fişini çekip 10 sn. bekleyin.
    6. Bilgsiayarı açıp stabilite testinizi yapın.

Normalde overclock yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlamadan elektiriği kesilir baştan verir. Bu işlemde de sanki tekrar ayarlama yapmışım gibi elektirği kesip açıyor bilgsiayarı. Overclock'ta o mükemmelim diyemem. Ama bugüne kadar sıkıntı çekmeden hız aştırmalarımı yaptım ve bu dediğim yöntem ile overclock işlemini tamamladım. Denerken ASUS anakart kullandım. Eğer benim yaşadığım sorunu yaşarsanız bu işlemleri uygulamanızı tavsiye ederim.

• bilgilendirme için teşekkür ederiz.
  • Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.
  • eline sağlıkta bunun ne yararı var Oc için
  • Şu yararı var. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarım stabiliteyi sağladı. Aynı ayarlarla tamamen kapatmadan önce bir süre sonra mavi ekran hatası alıyordum. Bu işlemlerden sonra stabiliteyi sağladım. Tabiki ayarlarında düzgün yapılmış olması şart.
  • Bilgiler için saol hemen kaydettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metintekin

eline sağlıkta bunun ne yararı var Oc için

Stabilite yakalamak.
  • demekki neymiş... elektrostatik boşalma overclock yaparken gerekliymiş :D
  • Bu yapılan işlem elektrostatik deşarjdır.
    Eğer işlem sırasında bir hata olursa HDD yanma durumları çıkabilir.Sadece HDD değil fakat HDD daha çok zarar görme ihtimali olan bir parça.
  • İlginç bir deneme ama o senin dediğin sistem o.c yemeyince resetliyor ona benziyor ama resetleyipde açıldıktan sonra bios default oluyor overclock olmayınca tabi stabilite olur kendiliğinden
  • Overclock ın yediğinden emin olun diye yazdım orda onu yapıncada ayarlar varsayılan olmaz okuduğunu anlamıosun yoksa anladığını mı yazamıosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc10 -- 18 Kasım 2009; 1:07:48 >
  • bu ayrıntı için teşekkürler bende not aldım.
  • Bir öneri de benden size.Bios güncellemeden önce mutlaka ama mutlaka biosunuzda oc varsa tüm biosu f7 veya f6 tuşları ile default haline getirin öyle güncelleyin..
  • Teşekkürler bilgilendirme için
  • tsk .
  • bilgilendirme icin teşekkurler benimde denemelerimin sonuda cogunlukla mavi ekrab sorunum oluyordu bakıcaz artık.
  • Benim anakartım bu işlemi kendi kendine yapıyor
    Şöyleki, eğer biosta herhangi bir voltaj değişikliği yaparsam F10 ile çıktıktan sonra PC'yi tamamen kapatıyor 3-4 saniye bekliyor, sonra açıyor. Voltaj dışı oynamalardan sonra F10'un ardından böyle birşey yapmıyor. Bu durumu farkettiğimde demek ki olması gereken buymuş deyip önceki anakartımla yaptığım denemelerin çoğunun vakit kaybı olduğunu anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.