Şimdi Ara

Overclock ve Cızırtı Ses Bozulması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamdaki sistemdeki işlemciye herhangi bir oc yaptığımda sesde bozulma oluyor. Normal hiçbirşey yapmazsam winampta müzik dinleyebiliyorum ama müzik dinlerken klasörlerde geziyim yada web sayfasını kaydırıyıyım sekmelerde dolasıyım cızırtı yapıyor yada sürekli mouseın tekerliğini kaydırdım diyelim sanki müzik yavas çalıyormuş gibi yapıyor. Ama oc kapattığımda herşey normal.

Oc ile süper pide 1MB 21 sn de 2MB 54 snde tamamlıyor.

Oc li hali sıcaklıklar yüksüz halde anakart 41 işlemci 35 ekran kartı 56 harddiskler 40 civarında.

Bu arada ekran kartım 8800gts imzamdam farklı olarak biosda en son 14B acaba sorun nereden kaynaklanıyor olabilir lütfen yardım...

• harici ses kartı mı kullanıyorsun?
  • Muhtemelen overclock esnasında pci veriyolu hızını sabitlemiyorsun. Hangi sekmede olduğunu bilmiyorum ama anakartın biosu izin veriyorsa pci hızını sabitle.
  • yok onboard ses kullanıyorum pci hızını 100 e sabitliyorum yada auto bırakıyorum birşey değişmiyor
  • Senin bahsettiğin şey PCIe, pci değil. Pci veriyolu hızı 33 mhz dir. Biraz kurcala menüleri olması lazım.
  • İşlemci hızının ayarlandıgı yerin altında pci var 90 dan başlıyor 100 getirdiğimde sorun devam ediyordu şimdi foruma baktım 120 yaptım sorun düzeldi gibi ama gene forumda biryerlerde okudugum 100 en iyisiymiş 100 üstü ekran kartına zarar verir felan yazmıs bu dogrumu 120 zarar verirmi herhangi bir bileşene?

evet önceki denemelerimde oc denemelerimde 3.0 olmasına rağmen gtadaki fps 23 oluyordu şimdi 120 yapınca gtadaki fps 33 lere cıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDRaC -- 20 Aralık 2008; 23:02:47 >
  • Şimdide şöle bir sorun var windows vista ocli halde ikide bir fiziksel memory mavi ekran hatası verip çakılıyor. Bende en az 105 e kadar düşebildim ama bu hızdada çakılmalar devam ediyor ama PCI 100 e düşürdüğümde ses sorunu başlıyor sizce çözüm olarak ne deniyebilirim fsbyimi düşüreyim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 101e cek ve 1.6v üstünde voltaj verme pcie ye 1.5v filan ver
  • voltajlara hiç dokunmadım onun yerine fsb yi 300 e cektim şu anda gayet iyi 1 saat gta oynadım hiç bir problem yok birde 333 için pcie +0.1v versem kaldırma sansı artarmı?
  • dene :D kullandiğin bordu bilmiyorum ben asus kullaniyorum ve gayet stabil çalişyor 1.8ghz 6300 üm var şuan 3.1 ghzde kullaniyorum GTA yi hizli şekilde oynatiyor sorunsuz.
  • imzamda yazan gigabyte ds3 rev3.3 var katı kapasitör kullanılmış

az önce söle birşey denedim fsbyi 355 e getirdim PCI 110 yaptım

ram carpanını 2 ye getirdim sonra rame ve PCI +0.1 voltaj verdim ve acılıs ekranından sonraki kısım acılmadı yani hdyi hiç okumadı sebep ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoDRaC -- 21 Aralık 2008; 12:49:58 >
  • arkadaşlar voltajlarda iişlemciye 1.4 volt verdim sistem gayet iyi çalıştı baya oyun oynadım hata vermedi sıcaklıkta yükte maks 55 oluyor bosta 35 derece acaba bu 1.4 volt işlemciye zarar verirmi şimdi yaptıklarım şöle

350*9 = 3150
    ram carpanı 2 = 700mhz

PCI E =110

Fsb Overvaltage +0,1
    FSB overvoltage +0,1
    İşlemci 1,4

Sİzin tavsyie ettiğiniz ayarlar varmı? Yada bu değerler işlemciye yada herhangi bir bileşe zarar verirmi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.