Şimdi Ara

overclock ve islemci ömrü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Aspart</i>
    <br />"soğutma iyi olduğu sürece yarı iletkenlerde hiçbirşey olmaz" demek yanlış.

Anfilerle mikron boyutlarında gigahertz'lerde çalışan hassas mikroişlemcileri karşılaştıramayız.

Tek sorun sıcaklık değil, normal çalışma voltajının üzerindeki voltajlarda çalıştırılan yarııletken devrelerde, geri dönüşümü olmayan fiziksel değişiklikler (electro-migration vs) oluşur. Bunlar bir süre sonra devrenin tamamen bozulmasına yol açabilir.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    iyi diyorsunda dostum her elektronik elemanda tolerans diye bir şey vardır yaklış yuzde 20 olarak sayarsak bir işlemci için 1.5v olan bir işlemci default voltajını 1.8 volta kadar dalgalanmalara karşı bir şey olmayacak şekilde dizayn ediyorlar.

• Neye dayanarak %20 dedin.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HeavyWeight</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Aspart</i>
    <br />"soğutma iyi olduğu sürece yarı iletkenlerde hiçbirşey olmaz" demek yanlış.

Anfilerle mikron boyutlarında gigahertz'lerde çalışan hassas mikroişlemcileri karşılaştıramayız.

Tek sorun sıcaklık değil, normal çalışma voltajının üzerindeki voltajlarda çalıştırılan yarııletken devrelerde, geri dönüşümü olmayan fiziksel değişiklikler (electro-migration vs) oluşur. Bunlar bir süre sonra devrenin tamamen bozulmasına yol açabilir.
    iyi diyorsunda dostum her elektronik elemanda tolerans diye bir şey vardır yaklış yuzde 20 olarak sayarsak bir işlemci için 1.5v olan bir işlemci default voltajını 1.8 volta kadar dalgalanmalara karşı bir şey olmayacak şekilde dizayn ediyorlar.

Dostum bu tolerans bırakma işi basit elemanlar, entegreler vs.de geçerli olabilir tabi (ki onlarda da kullanılan teknolojiye göre çok farklı tolerans aralıkları oluyor) ama mikroişlemciler artık fiziğin/üretim teknolojilerinin sınırlarını zorlayan alanlar. Burada "şuraya 2mikron daha atalım da tolerans bırakalım" diyemiyor adamlar . Ayrıca benim bahsettiğim sadece kırılma (breakdown-yalıtkan tabakanın bozulması) voltajı değil, electro migration vs gibi olaylar. Birikim yaparak sorunlara yol açıyor (elektronların girmemeleri gereken bir bölgeye nüfuz ederek, oradaki doping'i bozması vs).

• bir işlemcinin omru 3 yıldır çunku yeni teklonijiler işlemciileri fiyatlarını performansllarını düşürür yani 3 sene onc kral alon amd 500 şimdi para etmez sen bir işlemciyi zaten 1 yıl fazla kullancaksan bilmeme ama ben her yıl işlemci alıyoru oyuzden patlarsa başşkasın da hesabı
  • aspart senin dediğin gibi olacagını sanmıyorum oyle olsaydı yıllardır o.c. yapan bizlerden kaç tanemizin başına geldi bu hadiseler?

elektronik elemanlar vs. bunların psikolojisi var. yani insan gibiler sağları solları belli olmuyorlar. kafası estimmi çalışır canı istemezse çalışmazlar.
  • OVERCLOCK'TA İSLEMCİYE BİR ŞEY OLMAZ ADAM GİBİ VOLTAJINI VERDİKTEN SONRA
  • bizim gibi yani :)
  • Saat 03:26 post derdindeyim ha yanls anlamyn eauae
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.