Şimdi Ara

Overclock yapabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok daha bugün ne olduğunu öğrendim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:

intel pentium e2200

1 gb ram

1 gb ekran kartı

şimdiden teşekkür ederim

• okokmenn O kullanıcısına yanıt
    Bende o işlerden pek anlamam ama hem konun ust sıralara çıksın diye hemde bilenlerin rahat cevaplaması için yazıyorum anakart marka modelini yazman lazım e serisi işlemciler için iyi oc oluyor deniyordu. PSU da önemli sanırım ve tabi işlemci soğutucusu. Bence uzerindekiyle dene olmazsa hiç masraf etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcabey

Bende o işlerden pek anlamam ama hem konun ust sıralara çıksın diye hemde bilenlerin rahat cevaplaması için yazıyorum anakart marka modelini yazman lazım e serisi işlemciler için iyi oc oluyor deniyordu. PSU da önemli sanırım ve tabi işlemci soğutucusu. Bence uzerindekiyle dene olmazsa hiç masraf etme

foxconn anakartım
  • Modeli de lazım. Açılırken ekranda yazıyor olabilir modeli, yada kasanın yan kapağını açıp ordan bakabilirsin yada cpu-z programını indir mainboard kısmından bakabilirsin. Everest Aida64 gibi programlarla da öğrenebilirsin.
    Merak ettiğimden soruyorum bu kısmı Bilgisayar casper mı?
  • quote:

Modeli de lazım. Açılırken ekranda yazıyor olabilir modeli, yada kasanın yan kapağını açıp ordan bakabilirsin yada cpu-z programını indir mainboard kısmından bakabilirsin. Everest Aida64 gibi programlarla da öğrenebilirsin.
    Merak ettiğimden soruyorum bu kısmı Bilgisayar casper mı?

aynen kardeş casper :D
  • 945 cipsetli bir anakart olması lazım tahminimce. Benden başka konuya uğrayan yok galiba sen şu anakartın modelini öğrenip ilk mesajına yazarsan konuya bakanların cevap verebileceği bir hale getirmiş olursun. Elimdeki kasaların içinde seninkinden olması lazım senin için kurup bakayım diyecem ama overclock konusunda bende pek bi şey bilmiyorum yanlış yönlendirip donanıma zarar verdirmek istemem. Yanlış voltaj sonucu ses kartı ethernet kartı gibi kısımlar zarar görebiliyor diye biliyorum. o Yüzden sana fazla yardımcı olamıyorum kusura bakma.
  • quote:

945 cipsetli bir anakart olması lazım tahminimce. Benden başka konuya uğrayan yok galiba sen şu anakartın modelini öğrenip ilk mesajına yazarsan konuya bakanların cevap verebileceği bir hale getirmiş olursun. Elimdeki kasaların içinde seninkinden olması lazım senin için kurup bakayım diyecem ama overclock konusunda bende pek bi şey bilmiyorum yanlış yönlendirip donanıma zarar verdirmek istemem. Yanlış voltaj sonucu ses kartı ethernet kartı gibi kısımlar zarar görebiliyor diye biliyorum. o Yüzden sana fazla yardımcı olamıyorum kusura bakma.

sorun değil ya yardımcı olmaya çalışman yeter kardeş eyvallah. Anakartın modeli bu mu CPUID CPU Adı Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz
  • okokmenn O kullanıcısına yanıt
    O işlemci motherboard yada mainboard yazan yere bakman lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: okokmenn

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok daha bugün ne olduğunu öğrendim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem:

intel pentium e2200

1 gb ram

1 gb ekran kartı

şimdiden teşekkür ederim

hacı sen önce internette kaynak araştır.bilgi eksiğin çok. oc öyle bedava olmaz. stok fanı atacaksın. düzgün bir güç kaynağın olacak. o leş rem ile de allah bilir kingston value remdir. oc çok zor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.