Şimdi Ara

Overclocktan sonra sistem boot etmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mysteryboyy

belki olabilir..bende 2 optik sürücü var ilk açlılışta bi kararsızlığa neden olma ihtimalleri var mıdır pek bilmiyorum..Şimdi o/c li çalışıo sistem eğer yine çalışmazsa dediğini denicem..Umarım kısa zamanda çözülür..

peki her restart edişinde durum aynı mı ?
  • aynı sorunu bende yaşıyroum şu anda. zaman zaman açılmıyor makina.
    e6700 + ds3 + ocz platinum 2x1 gb... uzun süredir bu yüzden hiç oc yapamadım. ancak dün forum da dolaşırkern... ekran kartımın fraknasını yükseltmenin bunu ortadan kaldıracağını okudum ve ekran kartı pci-x frekansını auto dan manuale aldım ve 100 mhz sabit olan frekansı 110 mhz e yükselttim. sistem açıldı. ben bu problemden kaynaklandığına karar verdim. şu anda stok fanla 2.66 olna frekansı 3.2 de kullanıyorum. bu da bana yeter.. daha ileri gitmiyorum. fiziksel bir hasar görmesin işlmeci ve bileşenler diye. ancak daha iyi bir soğutucu ile belki 3.6 ya kdar çıkabilirm diye düşünüyrum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shellix

peki her restart edişinde durum aynı mı ?

Hayır nedenini anlayamıyorum mesela 3010 a çıkarıyorum makinayı biostan save exit yapıca restart atıo açılıo.Windows açıldığında hemen

Bilg. kapıyorum 10 sn bekliyorum ardından açıyorum sorun olmuyor..İşte dün gece sorun olmamıştı ama sabah açtığımda yine aynı sorun oldu :( görüntü gelmio ekrana,ekran kartının fanı full hızda dönüyor..

Sende her restartta aynı şeyi mi yapıyor?Ya aklıma sıcaklar gelio bu durum 3-4 arkadaşın daha başına gelmiş bende 2-3 aydır herşey aynıydı kasayı bile açmamıştım tek değişen şey ortam sıcaklığıydı :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhamnet

aynı sorunu bende yaşıyroum şu anda. zaman zaman açılmıyor makina.
    e6700 + ds3 + ocz platinum 2x1 gb... uzun süredir bu yüzden hiç oc yapamadım. ancak dün forum da dolaşırkern... ekran kartımın fraknasını yükseltmenin bunu ortadan kaldıracağını okudum ve ekran kartı pci-x frekansını auto dan manuale aldım ve 100 mhz sabit olan frekansı 110 mhz e yükselttim. sistem açıldı. ben bu problemden kaynaklandığına karar verdim. şu anda stok fanla 2.66 olna frekansı 3.2 de kullanıyorum. bu da bana yeter.. daha ileri gitmiyorum. fiziksel bir hasar görmesin işlmeci ve bileşenler diye. ancak daha iyi bir soğutucu ile belki 3.6 ya kdar çıkabilirm diye düşünüyrum..

benim de benzer bi sorunum var ve ekran kartının frekansını biras yükseltmeyi deneyecem ancak nasıl yapacağımı tam bilmiyorum biosda ekran kartının frekansı ile alakalı pek bi yer göremedim..

• yok arkadaşlar pci-ex frekansını yükseltsemde fayda etmiyor. bir sonraki restartta ekrana görüntü gelmiyor, sistem açılmıyor. Haliyle power düğmesinden off/on yapıp tekrar biostan ayarlamalar yapmam gerekiyor. bugün pcdeki giriş çıkışlara başlı, hoparlör, kulaklık, ethernet kablosu, usb kablosu ve dvd-w yi çıkartıp tekrar deniycem. pek bir ümidim yok ama yinede denemekte yarar var.
  • yaw kimsenin başına bu iş gelmedi mi? Çözümünü kimse bilmiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhamnet

aynı sorunu bende yaşıyroum şu anda. zaman zaman açılmıyor makina.

Hocam ekran kartını yakma dikkat et...

Bu arada benim anakartta da benzeri bir sorun vardı.Bende sürekli bios güncelleyip , sorunu aşmaya çalıştım.
    İşin tuhaf yanı ben bios güncelledikçe o/c stabilitesi bozulmaay başladı.
    Peki ben ne yaptım?Anakart Cd'sinde gelen ham biosu yükledim...Ve tataaa sistem çok daha stabil artık

• quote:

Orjinalden alıntı: D-Assault

Hocam ekran kartını yakma dikkat et...

Bu arada benim anakartta da benzeri bir sorun vardı.Bende sürekli bios güncelleyip , sorunu aşmaya çalıştım.
    İşin tuhaf yanı ben bios güncelledikçe o/c stabilitesi bozulmaay başladı.
    Peki ben ne yaptım?Anakart Cd'sinde gelen ham biosu yükledim...Ve tataaa sistem çok daha stabil artık

eski biostada aynı sorun vardı.
  • Selam arkadaşlar sorununuz tahminimce biosla alakalı gibi görünüyo.

** Amaaa Cool in Quiet / Disable yaptınızmı?

** Ramler 2T olarak ayarlı olmalı

** Ram ayarlarında "Memory Hole Remapping" diye bir ayar olmalı onu Disable yapın..

** HT'yi 3X olarak bir deneyin.

** Cas 5 olarak ayarların dğer timingleri autoda bırakın

** Dram ECC enable ise Disable olarak ayarlayınn

** Cpu çarpanını autodan kurtarın ÇArpanı gerçekte kaçsa öle ayarlayın Mesela 11 ise/ manuel 11 seçin. Gerekirse Bir aşağı çekin..

** Dram Speed ayarını Autodan kurtarın Direkt 667 seçin gerekirse 533 'e alın

** Cpu ve ram voltajlarını Autodan kurtarın manuel ayarlayın. Ama bence rame 2.0 veya 2.1 volt verirseniz rahatlıcaktır. İşlemciyide 1.35 volta çıkarın..

** Nb ---> Sb Bus ratio Setting = 4x ise 3x'e alın (eğer bu ayar varsa)

** Sb ---> Nb bus ratio setting = 4x ise 3x'e alın (eğer bu ayar varsa)

Başkada bişi gelmiyo aklıma arkadaşlar.

Bildiklerim bunlar...

Eğer Bios güncellemediyseniz güncelleyin derim..

Asusun resmi sitesinde betası var demişsiniz beta dahi olsa resmi siteye güvenin...

Son olarakta Asusun Disbritörü yanılmıyosam Çizgi elektronik sitesi var oradan bilgi edinebilirsiniz..

Bu kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

Selam arkadaşlar sorununuz tahminimce biosla alakalı gibi görünüyo.

** Amaaa Cool in Quiet / Disable yaptınızmı?

** Ramler 2T olarak ayarlı olmalı

** Ram ayarlarında "Memory Hole Remapping" diye bir ayar olmalı onu Disable yapın..

** HT'yi 3X olarak bir deneyin.

** Cas 5 olarak ayarların dğer timingleri autoda bırakın

** Dram ECC enable ise Disable olarak ayarlayınn

** Cpu çarpanını autodan kurtarın ÇArpanı gerçekte kaçsa öle ayarlayın Mesela 11 ise/ manuel 11 seçin. Gerekirse Bir aşağı çekin..

** Dram Speed ayarını Autodan kurtarın Direkt 667 seçin gerekirse 533 'e alın

** Cpu ve ram voltajlarını Autodan kurtarın manuel ayarlayın. Ama bence rame 2.0 veya 2.1 volt verirseniz rahatlıcaktır. İşlemciyide 1.35 volta çıkarın..

** Nb ---> Sb Bus ratio Setting = 4x ise 3x'e alın (eğer bu ayar varsa)

** Sb ---> Nb bus ratio setting = 4x ise 3x'e alın (eğer bu ayar varsa)

Başkada bişi gelmiyo aklıma arkadaşlar.

Bildiklerim bunlar...

Eğer Bios güncellemediyseniz güncelleyin derim..

Asusun resmi sitesinde betası var demişsiniz beta dahi olsa resmi siteye güvenin...

Son olarakta Asusun Disbritörü yanılmıyosam Çizgi elektronik sitesi var oradan bilgi edinebilirsiniz..

Bu kadar

Selam hedayse verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Cool n Quiet Disabled
    Ramler 2T
    Memory Hole Remapping diye bir ayar hatırlamıyorum ama tekrar bakıcam
    HT yi 4x 3x her türlüsünü denedim fark yok
    Cas 5 diğerlerini Autoda yapsam 5 te yapsam sonuç aynı
    ECC Disabled
    Cpu multiplier 10x (Default ta 10x zaten 9x yaparsam sistem hiç boot etmiyor)
    Dram Speed 667 - 533 tede fark yok
    Nb ---> Sb Sb ---> Nb türünden ayarlar yok

Yalnız dün gece birşeyi farkettim, windowstan "Bilgisayarı Kapat" (Turn Off) dediğim zaman ve tekrar pc yi açtığımda bir sorun olmuyor, ama "Bilgisayarı Yeniden Başlat" (Restart) dediğim zaman sorun oluyor. İlginç bir durum açıkcası ACPI ile ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum. Bu konu hakkında fikri olan var mı?

• Benim eski asus anakartımı kullanırken oc. yaptığımda senin bu restart ile ilgili sorununla bende karşılaşmıştım. Sistemi kapat dediğimde kapatıyodu ama yeniden başlat dediğimde yeniden başlatamıyor bilgisayar kilitleniyodu. Bu olayı çok kafam takmıştım. Acaba oc. yapınca parçalardan birisi mi zarar gördü diye üzülmüştüm bile. Dedim bi format çakıp tertemiz bir sistemim olsun ve drıverları herşeyi tertemiz yeniden yükleyim. Ve yaptımda format attım yani. Ondan sonra sistem düzelmişti. O anakartımla çok iyi oc. yapamıyodum ama oc.lu halinde format atmıştım. Vaayy benim Asus M2NPV-VM Geforce 6150 ve Athlon 64 3000+ Orleans ım benim. Eski günler aklıma geldi. Uyuz olurdum anakarta 263 fsb demezdi. Ama Stabildi o halde de yani 2367 mhz. de def. voltajı ile. Şimdi düşünüyorumda 2700-2800 az geliyo daha fazla yapmak istiyor insan. Herhalde sistemim rahat 3000-3100 desede 3500 e zorlamaya kalkardım. Sen ben herkes aynısını yapardı herhalde gözümüz doymuyo vesselam. Her neyse konuyu dağıttım biraz.. Kusura bakmayın.. Sende bi format olayını dene derim.

Zaten onuda denedim dersen sat anakartını benim anakartı da ben sana zatayım dicem artık!!!!

• hehe benimde aklıma eski günlerimi getirdin AMD Duronlu günlerimi Çarpan kilidini kırmak için üstüne kurşun kalemle çizik attığım günleri
    Neyse formatla bir alakası varmıdır ki bu olayın? Ben bi hdd yi çıkartıp Ubuntu Cd ile açayım sistemi onla restart atayım eğer ondada aynı olay olursa gerek yok formata. Ya bide bişey sorucam bu AMD X2 lerin superpi leri niye bu kadar kötü ? Dandik e6300 bile FXlere 2 kat fark atıyor, nedir nedeni yani? Superpi kıyak mı geçiyor Intele?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shellix

hehe benimde aklıma eski günlerimi getirdin AMD Duronlu günlerimi Çarpan kilidini kırmak için üstüne kurşun kalemle çizik attığım günleri
    Neyse formatla bir alakası varmıdır ki bu olayın? Ben bi hdd yi çıkartıp Ubuntu Cd ile açayım sistemi onla restart atayım eğer ondada aynı olay olursa gerek yok formata. Ya bide bişey sorucam bu AMD X2 lerin superpi leri niye bu kadar kötü ? Dandik e6300 bile FXlere 2 kat fark atıyor, nedir nedeni yani? Superpi kıyak mı geçiyor Intele?

Ya işte dediğim gibi bende de olmuştu ve formatla toparlamıştım olayı... Bi dene derim üşenmezsen.

Süper pi olayına gelince onu bende tam bilmiyom afedersin amd x2 lerle pek görmedim 30 un altına düşeni. Nedenini tam olarak bende bilmiyorum ama süper pi konusunda kabiliyetli diiller. Mesela Winrar donanım testinde 6300 ün yakaladığı rekarlara yakın rekorlar alabiliyor ama. Sen gene şükret hoca. Anakartın güzelde Elinde Windsor ile 2600 leri yakalayabildimişsin. Alem 2400 lere ulaşmakiçin can atıyo. Windsor çekirdekler Brisbanelere göre malesef daha zor ve az oc. oluyolar. Ben 2600 değere ulaşmak için hiç zorlanmıyorum mesela. Elimde 667 veya 800 lük ramim olsa (Ramim 800 Mhz ama OC.lu halde ) istiyorum sürekli 3.0 Ghz de kullanmayı. Buda yeterli şimdilik. Aslında alıyım diyorum taksitle 2x1 gb Kingston yada Twinmos 667 yada 800 mhz ama elimdeki D9 microna kıyamıyom. 840 stabil çalışıyo 2.3 volt ile....

Bence sen Boot sıralamanı sadece Harddisk olarak seç Diğerlerini disable yap. Birde sende 2 tanemi harddisk var, herhalde ondan da olabilir.
    Çek temiz bir format kur sürücülerini yeniden... Bide öle dene...

Eğer klavyen akrt okuyuculu ise takılman ondan da olabilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

Ya işte dediğim gibi bende de olmuştu ve formatla toparlamıştım olayı... Bi dene derim üşenmezsen.

Süper pi olayına gelince onu bende tam bilmiyom afedersin amd x2 lerle pek görmedim 30 un altına düşeni. Nedenini tam olarak bende bilmiyorum ama süper pi konusunda kabiliyetli diiller. Mesela Winrar donanım testinde 6300 ün yakaladığı rekarlara yakın rekorlar alabiliyor ama. Sen gene şükret hoca. Anakartın güzelde Elinde Windsor ile 2600 leri yakalayabildimişsin. Alem 2400 lere ulaşmakiçin can atıyo. Windsor çekirdekler Brisbanelere göre malesef daha zor ve az oc. oluyolar. Ben 2600 değere ulaşmak için hiç zorlanmıyorum mesela. Elimde 667 veya 800 lük ramim olsa (Ramim 800 Mhz ama OC.lu halde ) istiyorum sürekli 3.0 Ghz de kullanmayı. Buda yeterli şimdilik. Aslında alıyım diyorum taksitle 2x1 gb Kingston yada Twinmos 667 yada 800 mhz ama elimdeki D9 microna kıyamıyom. 840 stabil çalışıyo 2.3 volt ile....

Bence sen Boot sıralamanı sadece Harddisk olarak seç Diğerlerini disable yap. Birde sende 2 tanemi harddisk var, herhalde ondan da olabilir.
    Çek temiz bir format kur sürücülerini yeniden... Bide öle dene...

Eğer klavyen akrt okuyuculu ise takılman ondan da olabilir...

Ya formatla pek bi alakası yok gibi geliyor bana çünkü restart yaptığımda ekrana görüntü bile gelmiyor, klavyenin ışığı yanmıyor. Ama windows tam olarak gücü kesemeyip salaklık yapıyorsa onu bilemiycem. Yinede bir denerim.

Şu superpi olayına cidden çok uyuz oldum. Superpi yapılırken sanırım Intel'e göre optimize etmişler, bizde kasıyoruz boşa 30 un altına düşücez diye. Çünkü bu kadar abartı fark olmamalı.

Dün 2700 Mhzde yaptım bu işlemci ile + stabildi. Ramleride 880 yapabiliyorum. Yarın Team Xtreme DDR2 800 Ramlerle test edicem. Bilmiyorum daha fazla çıkarmı.

Aslında yakın bir zamanda X2 4400+ Brishbane almayı planlıyorum. Hiçbir yerde bu işlemcinin O.C performansı ile ilgili detaylı bir inceleme bulamadım. Default 2300 Mhz, 3.2 yaparmı sence ?

• Ya hiç dediğin aklıma gelmemişti ama nihayetinde programın son sürümü felan mevcut. Sonuçta AMD yide düşünmüşlerdir herhalde. Artık orasına tam bir yorum yapamıcam. Ya banane abi süper pi de 32 almış 28 almış. Opteronlarda var 24-26 gibi spi. alan işlemciler Oc la. Ben performansa bakarım. İşlemcim 2700-2800 olsun ramimde 750-800 mhz civarı yeter bana. Çatır çatır abi. Grubunun en düşük işlemcisi de olsa manyaq oc. oluyo. Bakma ben ONBOARD ekran kartlı geforce 6150 chipsetli ofis uygulamarı için tasarlanmış anakart ve 533 mhz ram ile stabil 2800 yaptığıma. Ecnebiler Dfı lanparty NF 590 anakartla 3100 yapmışlar benim işlemciyi.
    http://www.amdgeeks.net/overclock/level2/438_2.jpg?nocache=117992586462863700 buyur burda...

Artı olarak ;bu herifte benim çıktığım değer çıkabilmiş :::

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=192635

yani adamlar abii Nf 550 - 570 -590 serisi anakartlarla ve özel oc ramleriyle işe koyuluyolar.

Demek istediğim kendi adıma konuşuyorum ne vermişim donanıma o geri ne çevirmiş bakıyorum yinede şükür diyorum. Senin anakart bende olcaktı bak bunu nasıl öttürürdüm benn..

Unutmadan Süperpi de ramin dual olması bile etki ediyo. Ebn en son yanılmıyosam 31 küsürlerde en iyi değer almıştım ama 2994 mhz lerde idi yanılmıyosam...

Saygılar kardeş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 23 Mayıs 2007; 16:42:41 >

• Yok yok buldum sanırım neden kaynaklandığını. Bu uyuz superpi X2 lerde sadece işlemcinin sadece 1 coreunu kullanabiliyor ve sanırım Core2Duolarda her iki cpu yuda full kapasite kullanabiliyor. Task managera baktığımda işlemcinin sadece %50 kullanımda gözüküyor. Yarın arkadaşın core2duo sisteminde test edicem. Veya Core2duo kullananlar 1MB Superpi alırken taskmanagerda performance kısmının ss ini alıp yollarlarsa süper olur. Ki büyük ihtimalle işlemci kullanımını %100 göreceklerdir. Eğer durum böyleyse tüm X2 kullananlar aldığı değerleri 2 ye bölmesi gerekir
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.