Şimdi Ara

Oyun dünyasında devrim yapacak teknoloji: Mantle [Donanım Haber Özel Video] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
2
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nightmare70

Şimdi Mantle destekli bütün oyunları Lunix'da oynayabilecekmiyiz.Sonuçta Directx'e gerek kalmıyor ?

dos ve Linux taki uygulamaların en büyük farkı grafik kütüphanesiydi şimdi bu mantle ile ortadan kalktı yani uygun bir şekilde kodlanan tüm Windows oyunları Linux ta da oynanabilecek (aradaki farkların giderilmesi oyun motorlarının bir özelliği firmalar yazdığı kodlamaları motorlarında saklıyor)
    sadece Windows da .exe olarak derlenirken linuxta uygun formlardan herhangi birinde derlenerek grafik kütüphanesinde hiç bir farklılık olmaz diye düşünüyorum çünkü mantle donanım ile direkt bağlantı kurduğu için engel teşkil etmez ama amd Linux için yeni driverlar yapması lazım
  • Müzikten midir nedir odamın havalandırmasına göz dikdim.
  • Amma büyüttüler bu işi ,Microsoft ve Nvidia buna izin vermez ,ticaret böyle işlemiyor gerçek dünyada.

• Bu adam nereli çok merak ettim beyinleri nasıl çalıyorlar işde kanıtı.

• bu hesaba göre nvidia güm yani :D .

benim pek inanasım gelmiyor böyle büyük bir fark yaratacağına. milyar dolarlar dönen bi sektörde çok zor yani. Birşeyler çıkar yakında arkasından.

bakalım nolacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 26 Ocak 2014; 20:16:01 >
  • Sonunda birileride cikip, abi donanimi zaten yapiyoruzda bari sunun icindeki yazilimi adam edelim diye dusunmus.

Guzel seyler olur umarim ve eski kartlarada destek olursa super olur, ozellikle mobil ekran kartlarinda tadindan yenmez.

• OBA INC kullanıcısına yanıt
    Kasma sorunu oyunun optimizasyonuyla ilgili. Verimle alakası yok. Hangisinin daha verimli olduğunu anlayabilmek için, aynı oyunu aynı versiyonuyla ve aynı ayarlarla karşılaştırmak gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel de microsoft+Nvidia ile birleşip Amd nin Mantle taaruzuna karşı bahalım ne yapacaklar bence pusudalar.Muhtemelen biz ne ederizde mantle'ı etkisizleştiririzin hesaplarını yapıyorlardır.Mesela Directx'i yumuşatma yada yeni bir uygulama vs. Birde Bu mantle aslında Amd nin kendi bacağına kurşun sıkması gibi değilmi? 250 dolara cpu satacağına 100 dolara aynı performansı verecek cpu yumu satacak şimdi.Anlayan açıklasın?Şöyle düşün ayakkabı üreticisisin 75-ve 150tl ye sattığın ürünler var ve sen yeni bir teknik ile 75tllik ürününü 150 tllik ürün sağlamlığına getirip ucuza sattın bu durumda 150 tllik ayakkabı satışın durup gelirin azalmıyacakmı? yoksa sürümünden kazanırım mantığımı bu
  • Microsoft Amd ye mantle icin izin vermemis olsa cikaramazlardi. Boyle bir platform Ms nin de isine geliyor cunku dx yenileme sorumlulugunu zaten uzun suredir aksatiyoken bunu outsource yani taseron firmaya yukluyor gibi. Bi sekilde Pc de oyunculari kazanmak zorunda Ms xunku artik SteamOS gibi ciddi bir rakipleri var. Uzun suredir meydan okunmuyordu Ms a isletim sistemi olarak ve pc den cok konsola onem veriyodu oyunculardan dolayi ama dusunun bir butun oyuncularin oynadiklari oyunlarin tamami linuxta da olsa ve dogrudan donanima eristigi icin daha da hizli olsa hic geriye windows kullanicisi kalir miydi hayir pazarin en az yarisi oyunculardan olusuyo. Ms en cok parayi hala isletim sisteminden kazaniyo konsoldan degil ve bu yuzden kullanici kaybini minimuma indirmek icin en azindan kisa vadede amd ye baska API yapmasi icin izin vermistir ki uzun vadede Dx de gittikce low level a kayacaktir mantle gibi.
    Amd surekli olarak oyun gelistiricilerinin kendisine gelip istedigini her firsatta tekrarladi. Bi de bunun amd yuzu var ki amd nin yillardir guclu donanimi kotu yazilimla rezil etmesi ve api deki darbogazla cebellesmesi dusunulurse daha once de bunun aynisi veya benzeri bir oneriyle Ms a kesinlikle gitmislerdir ancak daha once konsollarda da ciplerinin bulunmamasi gibi pazar nedenlerinden reddedilmistir. Ancak simdi Ms da kendi konsolunda amd cipi kullaniyor Sony de ve konsoldaki bu galibiyet ile pazarini genisleten amd pc de de r7 r9 la iyice buyudu. Titani devirme haberleriyle satisi patlattilar ozellikle r9 290(x) larda. Hal boyle olunca ozel api yi isteyen ve destekleyen pazar payi da eskisine nazaran cok daha buyudu ve boyle bi girisim icin en dogru zamani yaratti. Ms da isletim sistemini ozellikle oyunculara satmaya devam edebilmek icin buna yol yok krsinlikle izin vermis oldugunu dusunuyorum. Ben tum oyunlarimi linuxta oynasam windows 8 e para vermezdim kopya da kullanmadigim icin gayet tuzlu halbuki linux bedava. Ama amd yillardir linuxta berbat halde o yuzden onlarin da cikisa gecme ortami windows. Yani Ms ve amd ortak bi amacta birlestiler. Ayrica amd nin steamOS teki yani linuxtaki dusuk performansi nasil yukselticekleri merak konusu uluslararasi ortamda o yuzddn de mantle in linux a da gecmesini istiyolar slaytlardan da anlasilacagi uzere.

• adamın dediklerine bakarsak mantle işlemci odaklı olacak ve performans almak için amd bir işlemci ve amd bir ekran kartı olması gerekecek bekleyip görmek lazım olursa iyi olur intel ve nvidia fiyat konusunda geri adım atar ve bu teknolojiyi sunmak zorunda kalırlar ama amd bu teknoloji konusunda insallah cuvallamaz.

dipnot: asıl merak edilmesi gereken bence amd bu teknolojiyle 3 liraya mal edip 5 liraya sattıgı malları artık 3 liraya mal edip 8 liraya satacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

dipnot: asıl merak edilmesi gereken bence amd bu teknolojiyle 3 liraya mal edip 5 liraya sattıgı malları artık 3 liraya mal edip 8 liraya satacak

Video tersini söylüyor daha az ve uygun fiyatla daha iyi performans vadedeceğini iddia ediyor.Bende bunu anlamadım zaten bu durumda üst seviye işlemci ve kartları ancak 2k-4k oyunlar ve uygulamalar için ancak alanlar olmazmı bu durumda üst segment daha az satış yapacak
  • akaplan müziği insana kendisini ahiretteymiş gibi hissettriyor , onun dışında amd den bir cacık olmaz , la adamın tipine meymnet yok bu gpu tasarlasa ne olur ?

• brsaltnc kullanıcısına yanıt
    firmalara fazla güvenmemek lazım amd dahi olsa adam ne diyor 100 dolarlık işlemciye 400 dolarlık ekran kartı takılacak diyor işlemciye fazla para vermeye gerek kalmıcak diyor demiyorki 100 dolarlık ekran kartı bile yüksek skor vericek amd de olsa güvenmemek lazım çünkü amaç belli para kazanmak
  • Bence Mantle'ı parayla satar bunlar =)

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

adamın dediklerine bakarsak mantle işlemci odaklı olacak ve performans almak için amd bir işlemci ve amd bir ekran kartı olması gerekecek bekleyip görmek lazım olursa iyi olur intel ve nvidia fiyat konusunda geri adım atar ve bu teknolojiyi sunmak zorunda kalırlar ama amd bu teknoloji konusunda insallah cuvallamaz.

Hayir mantle ile, daha once dx te cok guclu islemci kullanilsa bile grafik kartinin limitli olmadigi hala islemci limitli oldugu durumlarin onune gececek. Yani en iyi gcn grafik kartini alabilen birisi amd fx 8320 veya 8350 ile eslestirince performansta islemci limitli olabiliyodu kartin tum potansiyeli gorulemeyebiliyodu halbuki intel i7 4770k kullanilinca limitleyen faktor islemci degil grafik karti oluyo ve tum potansiyeli goruyosun. Ancak i7 ile kullanilan bir r9 290x yine de teorik olarak tum potansiyeli gormeliyken gercek dunyada yani uygulamada oyunda vs. bunu yine de goremiyor dx overhead den oturu.

Kisaca sadece dusuk islemci icin degil dusukten yuksege tum islemciler icin yararli amd nin ve intelin islemcileri olarak.

Ayrica sadece islemci iyilestirmesi yapmayacak. Overhead kalkinca bunu senin grafik kartin ne kadar kullanilabilirse onu sonuna kadar zorlamana izin verecek. Ama eskiden bi oyun gpu nun %100 unu kullanip 60 fps veriyosa simdi ayni yuzdeyle atiyorum 75 80 fps gormene izin verecek. Dx ile 100% un overhead de harcanan kismi %30 ile %45 arasindaymis demek ki o kadara kadar artis gorulecegini koydular slaytlarina.

• Biz şimdi bunu intel cpu amd gpu ile kullanabilecek miyiz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETERINARY

Biz şimdi bunu intel cpu amd gpu ile kullanabilecek miyiz?

Evet. Amd gcn kartin varsa islemci onemli degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: DamnedLife

quote:

Peki, 100$lık işlemci ile 400$lık performans alabileceğimiz söylenmiş bu tam olarak nasıl oluyor? AMD işlemcilerin Intel'e karşı bu konuda ne avantajları var?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DamnedLife

quote:

Peki, 100$lık işlemci ile 400$lık performans alabileceğimiz söylenmiş bu tam olarak nasıl oluyor? AMD işlemcilerin Intel'e karşı bu konuda ne avantajları var?

Ya cpu gucunden bir miktar tasarruf ettirecek abarttiniz 400$lik cpu yerine 100$ cpu filan.. AMD cpu'nun avantaji yok AMD cpu'lar Intel'e gore yavas oldugu icin mantle sayesinde kusuru bir miktar ortulecek olay bu.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.