Şimdi Ara

Oyun endüstrisi yöneticileri PS Vita'nın başarısızlığa uğrayacağını düşünüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
6.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobil cihazlardaki performans seviyesinin her geçen dönem hızla arttığını biliyoruz. PS'nın da Vita'dan sonraki el konsolunun 3-4 sene çıkarmayacaktır tahminimce. Tegra'nın 2014'e kadar performans çıtasını nerelere kadar çıkaracağını biliyoruz. Bu bilgilere göre Vita'nın en azından grafik işlemcisinin zamanının ötesinde bi performans vermesi gerekir. Gelecek 2-3 sene sonra akıllı telefonlardaki çekirdek sayısının ve performansın PS3'e çok yaklaşacağının sinyallerini şirketler veriyor. Bu yüzden uzun vadede haberde de bahsedildiği gibi başarısızlık olabilir.
  • ona bakarsan uzun vadede herşey başarısız. siz bu sene bir pc alsanız seneye o pc değer kazanmıycak ki kaybedecek. oyun konsollarıda o zaman gereksiz bu mantıkla düşünüldüğünde. pcler konsollardan çok çok üst seviyede misal. ama gelin görün ki adamlar pc yerine konsola oyun yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konix

Mobil cihazlardaki performans seviyesinin her geçen dönem hızla arttığını biliyoruz. PS'nın da Vita'dan sonraki el konsolunun 3-4 sene çıkarmayacaktır tahminimce. Tegra'nın 2014'e kadar performans çıtasını nerelere kadar çıkaracağını biliyoruz. Bu bilgilere göre Vita'nın en azından grafik işlemcisinin zamanının ötesinde bi performans vermesi gerekir. Gelecek 2-3 sene sonra akıllı telefonlardaki çekirdek sayısının ve performansın PS3'e çok yaklaşacağının sinyallerini şirketler veriyor. Bu yüzden uzun vadede haberde de bahsedildiği gibi başarısızlık olabilir.

Bakın hala performans olarak bakıyorsunuz. Ona kalırsa PC'ler de oyun konsolları çıktıktan bir süre sonra onları yakalayıp geçiyorlar, peki biz niye PC oyunculuğunu öldürüyorsunuz diye firmalara kızıyoruz? Çünkü konsollara olan oyun desteği daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

ona bakarsan uzun vadede herşey başarısız. siz bu sene bir pc alsanız seneye o pc değer kazanmıycak ki kaybedecek. oyun konsollarıda o zaman gereksiz bu mantıkla düşünüldüğünde. pcler konsollardan çok çok üst seviyede misal. ama gelin görün ki adamlar pc yerine konsola oyun yapıyor.

PC ile PS'i kıyaslayamayız ki PC'de orta seviye bi makinanız varsa her sene ufakta olsa upgrade yapmalısınız piyasadaki tüm oyunları çok rahat oynamak için. Ama konsollarda böyle bi sıkıntı yok. Grafik anlamda PC üst seviyede olsa da verdiği oyun zevki bakımında uzun süreli kullanımlarda yakın bi kullanıcı deneyimi kazandırıyor. Xbox çıkalı 6 sene olmuş. Crysis 2 yi hem konsolda oynayan hemde PC'de oynayanlar arasında çok fazla bi fark olmadığını anlayacaklardır. Tabiki farklılıklar var ama uzun süre kullandım ben Aşırı bi fark göremedim. Peki bu kıyaslamayı Vita için gelecek 4 sene içinde yapabilecekmiyiz. Ben PS3 ve Xbox360'ın çıkışından 5-6 sene geçmesine rağmen trendini koruduğunu düşünüyorum. Aynı trendi Vita koruyamayacak uzun sürede bence. En azından PSP'den Vita'ya geçişdeki artış, PS2'den PS3'e geçişdeki gelişmede kadar olmayacak diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: konix

quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

ona bakarsan uzun vadede herşey başarısız. siz bu sene bir pc alsanız seneye o pc değer kazanmıycak ki kaybedecek. oyun konsollarıda o zaman gereksiz bu mantıkla düşünüldüğünde. pcler konsollardan çok çok üst seviyede misal. ama gelin görün ki adamlar pc yerine konsola oyun yapıyor.

PC ile PS'i kıyaslayamayız ki PC'de orta seviye bi makinanız varsa her sene ufakta olsa upgrade yapmalısınız piyasadaki tüm oyunları çok rahat oynamak için. Ama konsollarda böyle bi sıkıntı yok. Grafik anlamda PC üst seviyede olsa da verdiği oyun zevki bakımında uzun süreli kullanımlarda yakın bi kullanıcı deneyimi kazandırıyor. Xbox çıkalı 6 sene olmuş. Crysis 2 yi hem konsolda oynayan hemde PC'de oynayanlar arasında çok fazla bi fark olmadığını anlayacaklardır. Tabiki farklılıklar var ama uzun süre kullandım ben Aşırı bi fark göremedim. Peki bu kıyaslamayı Vita için gelecek 4 sene içinde yapabilecekmiyiz. Ben PS3 ve Xbox360'ın çıkışından 5-6 sene geçmesine rağmen trendini koruduğunu düşünüyorum. Aynı trendi Vita koruyamayacak uzun sürede bence. En azından PSP'den Vita'ya geçişdeki artış, PS2'den PS3'e geçişdeki gelişmede kadar olmayacak diye düşünüyorum.

Dostum tabiki normal konsolla el konsollarını karşılaştıramazsın arada çok fark var. ama yine bile bakıldığında psp den vitaya geçişde grafik anlamında gözle görülür bi fark olduğu çok açık. sunduğu yeni teknoloji sayesinde de ben popüler olacağına inanıyorum. gelelim ki diyosun 3 seneden fazla bi zaman aralıklarla çıkıyo konsollar falan ama yinede oyunları çalıştırıyo. iyide oyun geliştiricileri oyunları konsollardaki donanıma göre yapıyor oyunlar bir bakıma konsolların donanımına göre şekilleniyor. şimdi biri kalkıp konsolların takılmadan çalıştıramayacağı pc de oynanan bir oyun yapamaz mı? yapar. dediğin şeyde bunun gibi olmuş. konsolların çok uzun yıllar yeni çıkan oyunları oynatmasının sebebi oyunların konsollara göre yapılmasıdır. benim şahsi görüşüm psvitanın söylenildiği kadar başarısız olmıycağı. ipadle kıyaslamışlar misal. tamam mobil cihazlar gelişmiş olabilir ama uzun yolda örneğin otobüslerde minibüslerde kocaman tabletleri çıkarıp oyun mu oynıycaz. alan zaten psp yi yolda oynamak için alıyor. evinde oyun oynayan adam ne yapsın psp yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escapethelife -- 19 Ağustos 2011; 19:10:20 >

• daha çok beklerler, vita çok sağlam geliyor.
  • İlk psp şahane jrpg oyunları ve psx oyunlarını oynatabilmesiyle hardcore oyuncular için büyük bir nimetti. Halen ara ara açar ff7 oynarım o teknoromantik havayı solumak için.
    Psp vita da eğer düzgün bir şekilde ps2 oyunlarını oynatabilirse bana yeter. Vita ps2 imajlarını çalıştırabildiği gün soluğu mağazanın kapısında alırım.
  • Iphone kullanmasam yazmazdım ama gerek kare-saniye yönünden gerek kontrolleri yüzünden telefonda oyun oynanmaz. Ayrıca oyun hardcore olsa bile 30-40 dakka süre ile oyun bitiyor. Bu yüzden PSP en mantıklısı. Ama ayrıca akıcı bir de interne tarayıcısı lazım. Mesela Facebook çok önemli.
    Eski PSP'de de kare-saniye sorunu vardı. 27-24-30 değil direkt 40-50-45 diye gitmesi lazım yoksa oynanabilirliği baltalıyor.
    PSP öldü gerçekten , senede belki bir tane oyunu adam gibiydi. Onun haricinde milyon tane Japon RPG'leri var. Yüzde %99.99 çöplük zaten.

Gelmesi gereken oyunlar ise ;
    Pursuit Force
    Daxter
    God of War
    Sypon Filter
    Persona
    Lumines
    LocoRoco

Ve bir kaç oyun daha...
  • Pahalı bence ama vita tutar gibi.
  • god of war ın yeni oyununu cikartmalari benim psp vita almam icin yeterli sebep
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nømad

İlk psp şahane jrpg oyunları ve psx oyunlarını oynatabilmesiyle hardcore oyuncular için büyük bir nimetti. Halen ara ara açar ff7 oynarım o teknoromantik havayı solumak için.
    Psp vita da eğer düzgün bir şekilde ps2 oyunlarını oynatabilirse bana yeter. Vita ps2 imajlarını çalıştırabildiği gün soluğu mağazanın kapısında alırım.

Aynen.
    Gow1-2 yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nømad

İlk psp şahane jrpg oyunları ve psx oyunlarını oynatabilmesiyle hardcore oyuncular için büyük bir nimetti. Halen ara ara açar ff7 oynarım o teknoromantik havayı solumak için.

mh, gow, mgs ve dier ps 2 efsanelerini küçük ve taşınabilir bir ekranda oynamak gerçektende güzel olur ps2 bence hala alınabilecek bir konsol 2000 de üretilen bi konsola göre çokk güçlü bide ds, xbox ve psp emulatoru de olabilir ps2 olursa bunlar kesin olur ozaman mağzanın kapısında beliririrm işte
  • vitayı geç psp de god of war oynamış biri ne android ne deios oyunlarına bakar zaten. bende bir iphone kullanıcısı olarak bunu söylüyorum. mesela iphone daki rage muhteşem bir oyun, grafikleri sesleri süper ama @OnLiNe MaNaGeR'ın dediği gibi hem çok kısa sürüyo hem de sadece dokunmatik analog ile zor oynanıyor. şimdi alışma meselesidir tama ama neden kendimi o kadar kasayim?

telefonda oyun 5-10 dakka aran varsa, otobüs, metro, tren beklerken iyi gidiyor. ama psp ile oturup 2-3 saat oyun oynadığımı biliyorum. çünkü hem oyunlar uzun hemde kontroller ve tabiki özellikle ekranı harika.

ps vita bence gayet başarılı olacak. zaten şu an itibariyle duyurulan oyunlar bile ne kadar iddalı olacağını gösteriyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trulli

vitayı geç psp de god of war oynamış biri ne android ne deios oyunlarına bakar zaten. bende bir iphone kullanıcısı olarak bunu söylüyorum. mesela iphone daki rage muhteşem bir oyun, grafikleri sesleri süper ama @OnLiNe MaNaGeR'ın dediği gibi hem çok kısa sürüyo hem de sadece dokunmatik analog ile zor oynanıyor. şimdi alışma meselesidir tama ama neden kendimi o kadar kasayim?

telefonda oyun 5-10 dakka aran varsa, otobüs, metro, tren beklerken iyi gidiyor. ama psp ile oturup 2-3 saat oyun oynadığımı biliyorum. çünkü hem oyunlar uzun hemde kontroller ve tabiki özellikle ekranı harika.

ps vita bence gayet başarılı olacak. zaten şu an itibariyle duyurulan oyunlar bile ne kadar iddalı olacağını gösteriyo.

evet bak donanım haberin normal sitesine gir orda videolarda oyun konsollarını bul vita yı türkiyede ilk deneyen 2 kişi ile röportaj var bir oyungezer editörü ile sony nin türkiyedeki müdürlerinden biri oyun gezer editörü diyoki hem arkada dokunmatik yer var hem ekran hemde kontroller insanlar zor olur die düşünüyo ama çok daha kolay oluyor ve adamın sölediğine göre grafiksel olarak ps3'e göre bi fark görememiş uncharted'ta ps3tekinin yanında inanılmaz bir fark yaşamış ve oyun oynarken arkadaşlarınla sohpet edebiliyormuşsun aletten hatta bi oyunda dövüş oyunu 2 nizde resminizi çekip adamın yüzüne koyuyotmuşsunuz sora dövüştükçe adamın yüzünde dövüş izleri oluyomuş ve o resmi alıp faceye koyaabiliyormuşsun düşünsene gerçekte dövmek istediğin adamı daha rahat bi şekilde dövüp faceye koyuyorsun bir devrim bence ayrıca 3g lide sim kartı takıp yolda bile inte girebiliyosun haa face be twitter konusunda baya uğraşılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Katiliyorum artik insanlar yanlarinda oyun icin ayri cihaz tasimak istemiyorlar. Mesela isyerindesiniz etrafiniz kalabalik telefonda oyun oynarsaniz dikkat cekmez ama ps vitayi cikarip iki elle tuttugunuz anda olay bitmistir :)
    aynen

neden? oyun oynamak ayıpmı? yaşım 36 ben hiç gözünün yaşına bakmam, kahveye giden biri olsam orda bile oynarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch Katiliyorum artik insanlar yanlarinda oyun icin ayri cihaz tasimak istemiyorlar. Mesela isyerindesiniz etrafiniz kalabalik telefonda oyun oynarsaniz dikkat cekmez ama ps vitayi cikarip iki elle tuttugunuz anda olay bitmistir :)
    aynen

neden? oyun oynamak ayıpmı? yaşım 36 ben hiç gözünün yaşına bakmam, kahveye giden biri olsam orda bile oynarım.

• hardcore oyuncular android, ios gibi telefon tabanlı sistemlere bakmaz. bunlarda OYUN değil ancak OYUNCUK oynarsınız. hardcore oyuncular sıkı oyunlar ve o oyunları rahat kontrol edebileceği cihazlar ister.

kısacası bence vita tutacak.
  • Tarih tekerrürden ibarettir.
  • PS Vita çok başarılı olacak gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

quote:

aynen

Oyun oynamak ayıp değil ama insanların bakışları çok rahatsız edici

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.