Şimdi Ara

oyun icin 2000 tl ye alınabilecek en performanslı donanım tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: yasinadin

arkadaslar cok saolun yardımlarınız icin sizinle beraber bende arastırıyorum , ve kafama su yatmaya basladı

butceyi 2500 e cıkararak sanırım gtx 780 8gb 1600 mhz ram i5 4570 ve en ekonomik anakart i combine edebiliyorum 500 tl fiyat farkına deyermi sizce ?

gtx 780 1600 tl

http://www.trdukkan.com/Products-24079-zotac-3gb-gtx780-amp-ddr5-384-bit-hdmi-dp-nvidia-16x.html?ref=akakce&v=1.64

2*4 gb ddr 3 ram tanesi 100 tl fln galiba toplam 200-210 tl 2si

islemci i5 4670k 622 tl

http://www.novabazar.com/Intel-Core-i5-4670-3-4-GHz-6MB-1150p-HD-4600-VGA_238477.html?ref=akakce&v=1.23.5#0

anakart MSI H81M-P33 H81 LGA1150 DDR3-1600MHz 167tl ama eksen kazık olabilir bunu 150 ye fln bulurum gibi gelio

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/msi-h81m-p33-h81-lga1150-ddr3-1600mhz-anakart.aspx

toplam 2572 tl

ne dersiniz ?

tamamen saçmalıyorsun ekran kartında 5 7 fps fazla alacam diye 400 500 tl fark veriyorsun ekran kartını en yüksek alanlara ben enayi diyorum çünkü very high ile ultra arasında görünümde çok az farklar vardır bu ultra ayarı sonradan çıkmıştır sırf bu işte 780 gibi kartları alanları kendini enayi gibi hissettirmesin diye.

yazık günah yahu sen anakartı öldürüyorsun ekran kartını boş birşey için gereksiz arttırıyorsun verdiğim combine bak para arttırmana gerek yok ideali odur. bilmiyorsan bilenlerden akıl al. sadece benim lafımada bakma git leon x e sor dominic toretto ya sor.

Öyle demeyin hocam 770 alsak 2gb olması sorun olur.Ama 780 3gb

• quote:

Orijinalden alıntı: xdxdxdxdxdx

Öyle demeyin hocam 770 alsak 2gb olması sorun olur.Ama 780 3gb

peki buyrun alın zenginseniz sizi tutan yok.
  • quote:

[eyw ya ben oc den falan pek anlamam yapmamda buyuk ihtimal sadece butceyi 2500 e cıkararak gtx 780 almaya deyermi deymezmi simdi kafamda o var , eyer deyer diyorsanız ona gore uygun bir combin alabilirmiyim cok saolun simdiden

Eğer O.C. yapmayacaksan o işlemciye boşuna para verme, onun yerine anakartı biraz iyi bir model al, böylece ileride 2. el 4770K alarak O.C. da yapabilirsin öğrendiğin zaman.. Z87 den aşağı çipsetli bir ürün alma ileriye dönük olmasını istiyorsan.. Bir daha ekran kartı terfisi düşünmüyorsan GTX 780 iyi bir seçim olur tabi ki.. uzun bir süre de seni idare edecektir seni o kart.. Ancak en düşük parçaları bile seçsen, bütçeyi aşacaktır..

İşlemci: Intel i5 4570 Soket 1150

Anakart: Gigabyte Z87-DS3H Soket 1150

RAM: Kingston 8 (2x4) GB HyperX Black DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: MSI GTX 780 O.C. GDDR5 3 GB 384 Bit DX 11.1

http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9483

TOPLAM: 2635 lira.. Sinerji Bilgisayar.. www.sinerji.gen.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

[eyw ya ben oc den falan pek anlamam yapmamda buyuk ihtimal sadece butceyi 2500 e cıkararak gtx 780 almaya deyermi deymezmi simdi kafamda o var , eyer deyer diyorsanız ona gore uygun bir combin alabilirmiyim cok saolun simdiden

Eğer O.C. yapmayacaksan o işlemciye boşuna para verme, onun yerine anakartı biraz iyi bir model al, böylece ileride 2. el 4770K alarak O.C. da yapabilirsin öğrendiğin zaman.. Z87 den aşağı çipsetli bir ürün alma ileriye dönük olmasını istiyorsan.. Bir daha ekran kartı terfisi düşünmüyorsan GTX 780 iyi bir seçim olur tabi ki.. uzun bir süre de seni idare edecektir seni o kart.. Ancak en düşük parçaları bile seçsen, bütçeyi aşacaktır..

cok saol hocam ben aldıgım bilgisayarı minimum 5 sene kullanıyorum daha dogrusu oynadıgım oyunlar calisamaz olana kadar su an o durumdayım o yuzden pc deistiricem hala gtx260 ekran kartı Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz ile idare ediyorum sen dusun :D

anladıgım olay su z87 cipsetli anakart max 8 gb ram olacak islemcide i5 4570 den fazlasına gerek yok ekran kartınıda butceye gore bana birakiyorsunuz ya gtx 770 yada gtx 780 ...

• quote:

[cok saol hocam ben aldıgım bilgisayarı minimum 5 sene kullanıyorum daha dogrusu oynadıgım oyunlar calisamaz olana kadar su an o durumdayım o yuzden pc deistiricem hala gtx260 ekran kartı Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz ile idare ediyorum sen dusun :D

anladıgım olay su z87 cipsetli anakart max 8 gb ram olacak islemcide i5 4570 den fazlasına gerek yok ekran kartınıda butceye gore bana birakiyorsunuz ya gtx 770 yada gtx 780 ...

Hayır, sana bırakmıyorum kardeşim.. Bütçen olmadığı için işlemciyi kıstım.. :) Ama uzun süre kullanacaksan benim önerim, ekran kartına abanma o kadar.. Ekran kartını GTX 770 yap, işlemci 4670K olsun en azından, anakart da Z87 çipsetli güncel ve sağlam bir model alırsan, 4 - 5 sene sıkıntı yaşamazsın hiç bir şekilde..

• quote:

quote:

O.C yapmak zormu performansı ne kadar arttırır ?

3000 TL 0 dan pc toplicam herşey dahil yani kasa 2500 e gelicek 1-2 sene sonra sistem yetmediğinde o.c ile aynı seviyeye getirebilirmiyim ?

• quote:

quote:

[cok saol hocam ben aldıgım bilgisayarı minimum 5 sene kullanıyorum daha dogrusu oynadıgım oyunlar calisamaz olana kadar su an o durumdayım o yuzden pc deistiricem hala gtx260 ekran kartı Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz ile idare ediyorum sen dusun :D

Hayır, sana bırakmıyorum kardeşim.. Bütçen olmadığı için işlemciyi kıstım.. :) Ama uzun süre kullanacaksan benim önerim, ekran kartına abanma o kadar.. Ekran kartını GTX 770 yap, işlemci 4670K olsun en azından, anakart da Z87 çipsetli güncel ve sağlam bir model alırsan, 4 - 5 sene sıkıntı yaşamazsın hiç bir şekilde..

Cok sol hocam kafamda hersey netlesti bir kac test de izledim you tube da gtx 780 vs 770 gordumki max 7- 10 fps fark oluyor olmuyor bu fark icinde 500 tl fark vermek bana mantiksiz gelmeye basladi herkese yardimlari icin cok tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eghnacr

3000 TL 0 dan pc toplicam herşey dahil yani kasa 2500 e gelicek 1-2 sene sonra sistem yetmediğinde o.c ile aynı seviyeye getirebilirmiyim ?

Hayır, zor değil arkadaşım.. Güncel tüm anakartlarda O.C. yapmak 2 tuşa tıklamak kadar kolay.. Ama bilmeyen için öğrenmesi yine 2 - 3 gün sürer en fazla.. :) Performans artışı yaptığın miktara göre % 10 - 15 ve üzeri bir değer olacaktır..

Aynı seviyeye getirmek tabi ki mümkün değil, ancak işlemcinin ve genel olarak sistemin ömrünü en kötü 1 - 1.5 sene daha uzatacaktır O.C. yapmak..

• quote:

Cok sol hocam kafamda hersey netlesti bir kac test de izledim you tube da gtx 780 vs 770 gordumki max 7- 10 fps fark oluyor olmuyor bu fark icinde 500 tl fark vermek bana mantiksiz gelmeye basladi herkese yardimlari icin cok tesekkurler

Bir şey değil kardeşim.. Düşüncen de gayet güzel.. Fazladan 10 fps için 500 lira fark vermek yerine, o parayı sistemi kuvvetlendirmeye harcarsan, sistem ömrünü 2 kat artırmış ve ileride güncelleme için ekstra masraf yapmamış olursun..

• quote:

quote:

Hayır, zor değil arkadaşım.. Güncel tüm anakartlarda O.C. yapmak 2 tuşa tıklamak kadar kolay.. Ama bilmeyen için öğrenmesi yine 2 - 3 gün sürer en fazla.. :) Performans artışı yaptığın miktara göre % 10 - 15 ve üzeri bir değer olacaktır..

Aynı seviyeye getirmek tabi ki mümkün değil, ancak işlemcinin ve genel olarak sistemin ömrünü en kötü 1 - 1.5 sene daha uzatacaktır O.C. yapmak..

Ogrenmek kolayda ince ayarlar benim icin zor olur cunku telefonda o.c yapiyorum performans dusuyor telefon gibi kolaydir buyuk ihtimalle bunun ince ayarlari icin rehber felan var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ogrenmek kolayda ince ayarlar benim icin zor olur cunku telefonda o.c yapiyorum performans dusuyor telefon gibi kolaydir buyuk ihtimalle bunun ince ayarlari icin rehber felan var mi

Telefonu bilmem ama, PC'de yaptığın O.C. işlemi hiç bir şekilde performans düşüşüne sebep olmaz.. tabi doğru ve mantıklı ayarlar + uygun bir işlemci soğutucu ile mümkün bu dediğim.. Rehbere ihtiyacın da yok öğrenmek için.. Daha hızlı ve kolay bir yolu var.. youtube sitesine gir, aramaya Overclock yaz, yüzlerce yerli ve yabancı kaynaklı video karşında..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.