Şimdi Ara

Oyun için HD önerisi (4 TB) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dayanıklıklık açısından çok fark olacağını zannetmiyorum ve olmamalı da :) zira sonuçta aynı işi görecek donanımlar ancak performans yönünden farklar olabilir.

Şu videodaki abi tam da bu meseleye açıklık getirmiş:
    Erkan Özgür Yılmazyoutube
    8 TB Sabit Diski Yarı Fiyatına Nasıl Aldım?
    https://www.youtube.com/watch?v=ye7zZtak4kU

• deshpar kullanıcısına yanıt
    Dahili ve harici diskler arasında dayanıklılık farkı yoktur. Bu fark kutunun içindeki disk tipiyle alakalıdır, desktop tipi diskler en kalitesiz disklerdir, güvenlik, NAS, enterprise tipi diskler daha sağlamdır. Harici disk'in fiyatı düşükse bunun genel sebebi içinde artık üretilmeyen eski bir disk olması veya eski disklerin yeniden etiketlenmesi ile yeni bir diskmiş gibi gösterilmesidir. Yani ucuza disk aldığını düşünenlerin bir bölümü aslında üretimden kalkmış eski disk alıyor farkında değil.
  • deshpar kullanıcısına yanıt
    yalnız bu disk green serisi, yani WD nin sadece depolama için kullanılacak diski. Yavaş olduğunu unutmayın. WD nin hızlı dikleri black, orta hız diskleri blue, yavaş diski green serisidir. Kırmızı olanları nas, mor olanları da dvr cihazlar içindir.
  • Khoradasein kullanıcısına yanıt
    Bende de wd caviar green 1tb-2tb var üretimler 2010-2012.
    2012-2tb bozuldu ama 2010-1tb hala çalışıyor,
    Hdd biraz şans işi, hangisi ucuzsa onu alıp devam etmek lazım.
    Ha tüm bunlardan hitachiyi ayrı tutuyorum, çok eski üretimli 1.2 petabayt veri yazılmış hitachi 2tb hala çalışıyor. Wd-seagate ikisi de dandik yani gerçek hdd isteyen bütçesi yeten hitachi alsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 28 Mayıs 2020; 0:16:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yavaş dediğiniz
    blue 140-150mb/s
    Green 110-120mb/s
    Mekanik disklerde sata3 olduktan sonra çok da bir fark yok hepsi hız olarak çöp artı leş.
    Hızlı olsun diye black almaktansa aynı fiyata aynı kapasitede ssd alınabilir.
    Güncel disklerde tek avantaj fiyattır ve fiyat yükselirse ssd makul gelir, disk kurtarma olaylarına hiç girmiyorum çünkü ülkemizde böyle bir tesis yok, hdd bozulduysa içindeki verilerini alman imkansız ülkemizde, yurt dışı kargo veri backup ücreti uğraşmaktansa iki tane disk alınıp iki ayrı diskte yedeklemek daha hesaplı olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khoradasein

Dayanıklıklık açısından çok fark olacağını zannetmiyorum ve olmamalı da :) zira sonuçta aynı işi görecek donanımlar ancak performans yönünden farklar olabilir.

Şu videodaki abi tam da bu meseleye açıklık getirmiş:
    https://www.youtube.com/watch?v=ye7zZtak4kU
    Bu video baya iyi oldu hocam çok teşekkürler

Diğer fikir sunan arkadaşlara da çok teşekkür ederim, biraz daha araştırıp nokta atışı yapmaya çalışacağım F/P açısından

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.