Şimdi Ara

Oyun için masaüstü mü, dizüstü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 11.sınıfa geçtim. 2-3 yıl sonra üniversite okumayı kesinlikle düşünüyorum.
    Oyun bilgisayarı toplamayı/satın almayı planlıyorum. Bütçem 2.000 - 2.500 TL. Ancak ilerde üniversiteyi başka bir şehirde okuyacağım için masaüstü ya da dizüstü mü satın almalıyım karar veremedim.
    Eğer dizüstü alırsam masaüstü bilgisayar gibi performans verir mi?
    Siz ne düşünüyorsunuz, neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stefanwg -- 17 Haziran 2016; 20:49:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı bütçede dizüstünün masaüstü kadar performanslı olması maalesef imkansız. Kullanım koşuluna göre al ancak bana soracak olursan 2.500 tllik bir laptop alırsan 2-3 sene sonra oyunlarda tökezlemeye başlayacaktır ama masaüstü alırsan da taşıması zor olacaktır. Bence en iyisi ders çalış sen kardeşim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • stefanwg S kullanıcısına yanıt
    Mecbur dizüstü almalısınız.Çünkü memlekete git gel derken yanınızda tanşımanız gerekecek.İçinde en düşük gtx950m ekran kartı olan bir leptop işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

Aynı bütçede dizüstünün masaüstü kadar performanslı olması maalesef imkansız. Kullanım koşuluna göre al ancak bana soracak olursan 2.500 tllik bir laptop alırsan 2-3 sene sonra oyunlarda tökezlemeye başlayacaktır ama masaüstü alırsan da taşıması zor olacaktır. Bence en iyisi ders çalış sen kardeşim

Haklısınız dersler de önemli sıkılma ihtimalim de var ne yapacağım bilmiyorum :D
    Performans çok fark eder mi? Mesela masaüstünde bir oyundan 250 fps alıyor ise dizüstünde ne kadar fps fark eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ydagli42

Mecbur dizüstü almalısınız.Çünkü memlekete git gel derken yanınızda tanşımanız gerekecek.İçinde en düşük gtx950m ekran kartı olan bir leptop işinizi görür.

Ben de böyle düşünüyorum yoksa masaüstünü taşımak sıkıntı olur her seferinde. Performans çok fark eder mi? Aslında 2 yıl daha burdayım 1 yıl da hazırlıktan saysam 3 yıl daha evdeyim yani 3 yıl sabit duracağım masaüstü mü toplamalıyım?
    Masaüstü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Performans fark eder.Masaüstü toplarsan 3 yıl sonra ne yapacaksın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mini-itx topla 400tl fazla ver taşınma derdi olmaz ekran olarakta çok büyük birşey almazsan taşıyıp götür yanında ekran sıkıntı olur sadece taşınma sırasında kasa el kadar birşey oluyor mini-itxlerde heheheh

buda örnek mini itx boyutu:https://www.youtube.com/watch?v=R6tqmYYjDlI

olmadı para fazla vermemek için slim-tde bir seçenek ancak bu biraz daha büyük ondan dolayı taşınımda sorun çıkarabilir

http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-s6035b-300w-kulplu-slimt-atx-siyah-kasa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 18 Haziran 2016; 22:11:51 >

• ydagli42 kullanıcısına yanıt
    eğer şimdi laptop alırsam 3 yıl sonraki performansında çok kötü bir düşüş olmaz mı?
  • dostum kesinlikle masaüstü. 3 sene önce aldığım çift ekran kartlı lenovo y500 2 senede çöp oldu oyun için.
    illa mobillik istiyorsan silverstone rvz02-b ile ps4den biraz büyük kasa toplayabilirsin.
  • Kardeşim şimdiden bir yıl hazırlık planları neden yapıyorsun, sınavına çalış hayatını kurtar, üniversitede dilediğini doya doya yap. Üniversite senin her şeyini belirleyecek kurum yabana atmayasın sakın.
  • masaüstü tabiki daha iyidir. üniversiteye gidince de şu 500t-600tl lik hem taplet hem laptop olan bilgisayarlardan alırsın. küçükçe hem okula götürebilirsin hem eve dönüşlerde taşırsın yanında. masa üstü de sabit durur evde akşamları eve gelince oynarsın istediğin oyunu.
  • Silverstone Rvz01-E ya da Rvz02B-W mini itx kasalarına bi bakın derim
    Rvz02 nin kutusu benim valize kolaylıkla sığıyor memlekete giderken yanımda götürüyorum monitörü de kargoya veriyorum giderken rahat oluyor
    Sayın İlgili,

Uyumlu bir masaüstü bilgisayar ile çok daha iyi bir performans alırsınız
  • Tavsiye etmeden once asil soru
    unide nerede kalacaksin

Once bu soruyu sor kendine

Sana tavsiyem bir abin olarak
    Laptop al
    Tasinabilirligi kolay olur
    Masaustu daha perfli olur ama yurtta kalirsan
    Masaustu olmaz
    Eve ciksan ev arkadasin olur sorun olur (ailenin yanina donunce)
    Notebook koy cantana nereye istersen gotur
    2 gun arkadasinda kalirsin
    Koy cantana gotur

Uni hayati farklidir
    Oyun diyorsun ama sana soyleyeyim
    Hele ilk donemde yuzune bakamazsin (bolumun ne olur bilmem)
    Yeni arkadaslar aileden uzak vs

Simdi gordum 2 yil daha evdeysen ooooo ooo
    Butcene gore masaustu al derim (abartmadan)
    Ama unide tablet ve telefonun oldumu bisey aramazsin gibi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim abicim ilgilendiğiniz için. Yorumunuz hoşuma gitti. Üniversitede ingilizce öğretmenliği bölümünü okuyacağım. Eğer okumaya gidiyorsam derslerime bakmalıyım. Tablet yeterli olur benim için. Çok teşeekkürler.
  • Masaüstü tabiki de usta
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.