Şimdi Ara

Oyun İçinde CPU Kullanımı Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle ben sizlere düşüncemi ve bilgimi söyleyim. Ben oyun içinde fps sabitleyince yani alabildiği fpse sabitleyince CPU kullanımı düşüyor olarak biliyorum. İşlemciden yük azalıyor diye biliyorum bu bir, ikinci olarak ise oyun içinde çözünürlüğü yükseltince GPU ya yük binip yine işlemci yükü azalacağını düşünüyordum fakat burada işler tersine düşüyor. Çözünürlüğü düşürdükçe 1920x1080 den düşürdükçe GPU yükü de azalıyor CPU yükü de azalıyor burada benim bilgim tamamen şaşıp kalıyor ve sizlere danışma kararı alıyorum. Ekde görseller vardır;
    Not: Görseller Apex Legends oyunu Training modundan çektim. Ateş ettiğim halinde %5-10 arası net artış gösteriyor, oyun içinde savaş halinde daha çok artar diye düşünüyorum. Oyun içinde kasma hissetmiyorum tek derdim CPU yükünü azaltıp Yayın yaparken ki kasmayı engellemek.
    Edit: Arkadaşlar oyun içinde CPU %90 larda 100 lerde görüyorum ve doğal olarak yayında aşırı takılmalar yaşıyorum. Amacım bu cpu düşürmek oluyor ama bunu gpu ya yükleyerek yapamıyorum. İşlemcimi GPU ile birlikte çalışıyor sanki, ikisi de kısmen aynı oranda değişiklik gösteriyor
    Sıcaklık değerlerim Max: 80 Dereceyi görmektedir. Yoğunlukta 70-80 arası gidip gelmektedir.
    Çözünürlük düşük hali;

Bu da yüksek hali;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefasef -- 10 Temmuz 2019; 20:40:58 >

• yayını ekran kartını kullanarak yap AMD deki adı VCE ve Nvidia adı NVENC

obs kullanıyorsan bu ayarları gelişmiş kısmından görebilirsin yada daha kaliteli yayın yapacaksan nvidia shadowplay şahanedir öneririm(nvidia ekran kartın varsa)

hiç cpu işine bulaşma 4çekirdekle yayın zor iş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

yayını ekran kartını kullanarak yap AMD deki adı VCE ve Nvidia adı NVENC

obs kullanıyorsan bu ayarları gelişmiş kısmından görebilirsin yada daha kaliteli yayın yapacaksan nvidia shadowplay şahanedir öneririm(nvidia ekran kartın varsa)

hiç cpu işine bulaşma 4çekirdekle yayın zor iş...
    Yayını ekran kartıyla veriyorum, diğer türlü cpu bulaşınca kasma işlemi daha fazla artıyor. Nvidia 1050 ekran kartına sahibim, dediğiniz yöntemi hiç denemedim. Peki OBS Studio farkı nedir ? Yani 4 çekirdekli bir işlemciyle cpu düşürmenin hiç mi olur yanı yok ? Mesela Fortnite yayını yaparken BitRate pikselleşmesi hariç hiçbir şekilde kasma olmuyor ve kontrol ettiğim zaman CPU %50-70 arasında oynuyor ve 70 e hiç çıkmadı, ama şöyle bir durum var CPU %60 kullanırken GPU Core Load %37 kullanıyor bu bir sorun mu peki ?
    Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefasef -- 11 Temmuz 2019; 1:11:47 >

• sefasef S kullanıcısına yanıt
    nvidia shadowplay ile yayın yapıyorsan sıkıntı yok ekran kartı kullanımı düşük olduğu için sıkıntı olmaz ancak ekran kartı boş boş yatmasın derim fps limitini kaldırıp FASTSYNC denilen ayarı kullan...

ekran kartı %sini arttırmak basit fps limitini kaldırırsın fps artınca ekran kartı yüke biner veya ayarları epic yaparsın 1080p yaparsın daha kompleks çizimden dolayı ekran kartı kullanımı yine artar...

İşlemcin ekran kartının yanında güçsüz kaldığından böyle bir durum oluşuyor ryzen 3600 gibi bir işlemci kesin çözüm olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

nvidia shadowplay ile yayın yapıyorsan sıkıntı yok ekran kartı kullanımı düşük olduğu için sıkıntı olmaz ancak ekran kartı boş boş yatmasın derim fps limitini kaldırıp FASTSYNC denilen ayarı kullan...

ekran kartı %sini arttırmak basit fps limitini kaldırırsın fps artınca ekran kartı yüke biner veya ayarları epic yaparsın 1080p yaparsın daha kompleks çizimden dolayı ekran kartı kullanımı yine artar...

İşlemcin ekran kartının yanında güçsüz kaldığından böyle bir durum oluşuyor ryzen 3600 gibi bir işlemci kesin çözüm olur.
    FPS limitini kaldırınca yük direkt işlemciye biniyor. İşlemciye binmemesi için FPS limiti yapıyorum. Fps limiti kaldırdığım an oyun %40-50 kullanıyorsa net %80-90 kullanıyor. İşte tam tersi Yükü GPU bindirmek isterken çözünürlüğü arttırıyorum bununla beraber CPU ya da yük biniyor. Yayını OBS Studio ile yapmaktayım. Tekrardan teşekkür ediyorum ilgilenip cevap verdiğiniz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.